Jakiś czas temu pisałam o planowanej sesji zdjęciowej podczas podróży poślubnej. Plany układają nam się jednak z Narzeczonym tak, że nasza podróż poślubna z prawdziwego zdarzenia jednak się nie odbędzie. Zamiast niej organizujemy przedślubną
Oto, co już pewne:
- planowany termin: koniec lipca / początek sierpnia
- lecimy samolotem z przesiadką w Wiedniu
- preferowany region - Makarska, Hvar, okolice Dubrovnika
- marzymy o niezbyt głośnym miejscu noclegowym - romantycznym, z dala od dzieciarni i wszelkich chwytów marketingowych dla turystów
- najchętniej z wyżywieniem HB lub śniadania (bardzo pożądane jedzonko wegetariańskie!)
- najchętniej widok na morze
- no i bez przesady z ceną za pobyt (choć wiadomo, że w szczycie sezonu nie będzie to proste)
Chyba dość pokracznie poruszam się po forach i informacjach w necie, bo nie mogę znaleźć nic konkretnego a propos noclegów tylko same "około tematu"... Jako że mam tu do czynienia z bywalcami i o niebo bardziej doświadczonymi ode mnie, proszę o wskazówki na poniższe pytania:
1) Gdzie najlepiej lądować, udając się na Hvar / Makarska? Dubrovnik czy Split?
2) W którym miejscu odnajdziemy najwięcej spokoju potrzebnego młodym parom (ale też jako taki kontakt z cywilizacją)? Nie jesteśmy przecież dzikusami, chcemy trochę pozwiedzać
3) Poleci mi ktoś jakąś miłą kwaterę (z widokiem na morze, gdzie dadzą zjeść i nie wydoją mnie z ostatniej złotówki...)
4) Czy lepiej szukać na własną rękę czy może wyłapać jakiś last minute pobytowy z biura podróży?
Przepraszam, jeśli temat się powtarza, a powtarza się na pewno, forum jest bardzo opasłe, jednak kompletnie nie mam czasu na czytanie strona po stronie, wybaczcie... W całym internecie brakuje mi konkretnych odpowiedzi - klip und klar
Pozdrawiam z Poznania po przyjemnej, odświeżającej burzy...

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)