Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż przedślubna w lipcu 2011 - chyba nie umiem szukać :(

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
uayo86
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) uayo86 » 08.06.2011 21:07

Kochani!

Jakiś czas temu pisałam o planowanej sesji zdjęciowej podczas podróży poślubnej. Plany układają nam się jednak z Narzeczonym tak, że nasza podróż poślubna z prawdziwego zdarzenia jednak się nie odbędzie. Zamiast niej organizujemy przedślubną :) Oczywiście wymarzona destynacja - Kroatien, pozostaje nadal :)

Oto, co już pewne:
- planowany termin: koniec lipca / początek sierpnia
- lecimy samolotem z przesiadką w Wiedniu
- preferowany region - Makarska, Hvar, okolice Dubrovnika
- marzymy o niezbyt głośnym miejscu noclegowym - romantycznym, z dala od dzieciarni i wszelkich chwytów marketingowych dla turystów
- najchętniej z wyżywieniem HB lub śniadania (bardzo pożądane jedzonko wegetariańskie!)
- najchętniej widok na morze
- no i bez przesady z ceną za pobyt (choć wiadomo, że w szczycie sezonu nie będzie to proste)

Chyba dość pokracznie poruszam się po forach i informacjach w necie, bo nie mogę znaleźć nic konkretnego a propos noclegów tylko same "około tematu"... Jako że mam tu do czynienia z bywalcami i o niebo bardziej doświadczonymi ode mnie, proszę o wskazówki na poniższe pytania:

1) Gdzie najlepiej lądować, udając się na Hvar / Makarska? Dubrovnik czy Split?
2) W którym miejscu odnajdziemy najwięcej spokoju potrzebnego młodym parom (ale też jako taki kontakt z cywilizacją)? Nie jesteśmy przecież dzikusami, chcemy trochę pozwiedzać :)
3) Poleci mi ktoś jakąś miłą kwaterę (z widokiem na morze, gdzie dadzą zjeść i nie wydoją mnie z ostatniej złotówki...)
4) Czy lepiej szukać na własną rękę czy może wyłapać jakiś last minute pobytowy z biura podróży?

Przepraszam, jeśli temat się powtarza, a powtarza się na pewno, forum jest bardzo opasłe, jednak kompletnie nie mam czasu na czytanie strona po stronie, wybaczcie... W całym internecie brakuje mi konkretnych odpowiedzi - klip und klar :)

Pozdrawiam z Poznania po przyjemnej, odświeżającej burzy... 8)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 08.06.2011 21:18

Gdzie :?: nie wiem, ale wiem co innego :D
Ślub w lipcu, mimo,że bez "r" też może zapewnić udane małżeństwo.
Na początku lipca ma 30-tą rocznicę :D właśnie siedzimy z żoną na tarasie i cieszymy się sobą :D
uayo86
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) uayo86 » 08.06.2011 21:40

Wow, gratuluję długiego pożycia małżeńskiego! My, jak wspominałam, wybraliśmy wrzesień, dzień moich urodzin. Jak Narzeczony zapomni kiedyś o rocznicy ślubu i nie przyniesie kwiatów, będzie miał podwójnie przerąbane :twisted:
sampjer
Podróżnik
Re: Podróż przedślubna w lipcu 2011 - chyba nie umiem szukać

Nieprzeczytany postnapisał(a) sampjer » 10.06.2011 15:20

uayo86 napisał(a):Kochani!

Jakiś czas temu pisałam o planowanej sesji zdjęciowej podczas podróży poślubnej. Plany układają nam się jednak z Narzeczonym tak, że nasza podróż poślubna z prawdziwego zdarzenia jednak się nie odbędzie. Zamiast niej organizujemy przedślubną :) Oczywiście wymarzona destynacja - Kroatien, pozostaje nadal :)

Oto, co już pewne:
- planowany termin: koniec lipca / początek sierpnia
- lecimy samolotem z przesiadką w Wiedniu
- preferowany region - Makarska, Hvar, okolice Dubrovnika
- marzymy o niezbyt głośnym miejscu noclegowym - romantycznym, z dala od dzieciarni i wszelkich chwytów marketingowych dla turystów
- najchętniej z wyżywieniem HB lub śniadania (bardzo pożądane jedzonko wegetariańskie!)
- najchętniej widok na morze
- no i bez przesady z ceną za pobyt (choć wiadomo, że w szczycie sezonu nie będzie to proste)

Chyba dość pokracznie poruszam się po forach i informacjach w necie, bo nie mogę znaleźć nic konkretnego a propos noclegów tylko same "około tematu"... Jako że mam tu do czynienia z bywalcami i o niebo bardziej doświadczonymi ode mnie, proszę o wskazówki na poniższe pytania:

1) Gdzie najlepiej lądować, udając się na Hvar / Makarska? Dubrovnik czy Split?
2) W którym miejscu odnajdziemy najwięcej spokoju potrzebnego młodym parom (ale też jako taki kontakt z cywilizacją)? Nie jesteśmy przecież dzikusami, chcemy trochę pozwiedzać :)
3) Poleci mi ktoś jakąś miłą kwaterę (z widokiem na morze, gdzie dadzą zjeść i nie wydoją mnie z ostatniej złotówki...)
4) Czy lepiej szukać na własną rękę czy może wyłapać jakiś last minute pobytowy z biura podróży?

Przepraszam, jeśli temat się powtarza, a powtarza się na pewno, forum jest bardzo opasłe, jednak kompletnie nie mam czasu na czytanie strona po stronie, wybaczcie... W całym internecie brakuje mi konkretnych odpowiedzi - klip und klar :)

Pozdrawiam z Poznania po przyjemnej, odświeżającej burzy... 8)

być może to
Apartament znajduje się na wyspie Ciovo - Okrug Gornji
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 11.06.2011 10:35

No to do waliłaś z wymogami. Wiesz taka sprawa nikt ale to nikt nie może Tobie - Wam zagwarantować tego spokoju o którym pisałaś (CZYTAJ DZIECIARNIA). Chyba że wynajmiesz dom na odludziu lub z ogromną działką gdzie do sąsiadów będzie kilkadziesiąt metrów. Zabudowa Chorwackiego wybrzeża jest dość mocna, ścisła i gęsta tam każdy metr kwadratowy jest bardzo ważny i drogi. Więc kto może Tobie zagwarantować spokój skoro w apartamencie obok będzie rodzinka z dziećmi, które mają tez swoje potrzeby? Kto może zagwarantować Tobie spokój skoro w tym samym czasie będzie rozwydrzone towarzystwo z Niemiec na przykład? Ja wybrał bym opcję hotelową w takim układzie jeśli już. Bo szukanie czegoś na własną rękę może zająć Wam bardzo dużo czasu tym bardziej że lecicie samolotem zanim dotrzecie na miejsce może się okazać że jest wieczór i co wtedy? Są apartamenty gdzie jest opcja wyżywienia np w Breli takowy znam z tym że opcja wyżywienie płatne osobno co za mówisz itd. Znajduje się w tym samym budynku, gorzej z widokiem na może jest on tylko z ostatnich pięter dom usytuowana już niemal przy plaży w cieniu drzew stąd widok tylko z apartamentów nad koronami.
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 26.06.2011 21:35

Witaj,

napisz do mnie,

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

możemy nawet śniadanie o wschodzie słońca zorganizować :) lub o zachodzie w górkach zależy jak kto woli :)

Aga

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone