Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 24.01.2012 07:25

Kiepura napisał(a):Swoją drogą jestem ciekaw jak się taki śnieg z takiej "membranowej" powierzchni zbiera. Musi byc to wesoła zabawa. :D

Będą z iglicy prysznic gorącą wodą robić - spłynie.

:wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 24.01.2012 08:04

Słuchałem dziś rozmowy z przedstawicielami Warszawy i PL2012, którzy przygotowując się do Euro, opisali orientacyjny stan przygotowań do Mistrzostw.

W skrócie: spodziewają się okołu 140 tysięcy kibiców z zewnątrz (w tym ok. 120 tys. z Polski).

Dookoła Warszawy przygotowują 24 tys. miejsc parkingowych oraz specjalne linie autobusowe, rozwożące kibiców do stref kibica, na stadion i w inne ważne miejsca.
Włączono, jako środki komunikacyjne, infrastrukturę kolejową, która akurat w Warszawie i okolicach jest mocno rozbudowana:
włączają się w to zarówno tramwaje, metro, SKM, TLK oraz inne, tak, jak na przykład uruchamia się specjalne składy, łączące Warszawę z Łodzią (półtorej godziny jazdy - dzięki temu i Łódź skorzysta na Euro, jako baza noclegowa i nie tylko).

Taka ilość kibiców, biorąc pod uwagę to, co się dzieje w czasie jednodniowych koncertów na przykład,
zablokuje Warszawę na dłuższy czas, więc wyłączenie z ruchu jednej ulicy, (jak niektórzy proponują), kompletnie nic nie da.

Tu trzeba w logiczny sposób, wyłączać całe kwartały dzielnic, mosty, na stałe lub czasowo i zorganizować to na dłuższy czas tak, żeby miasto nie dostało zawału.

Ciekawe, bo z moich obserwacji wynika, że to się trochę poprawiło, ale na przykład na ostatnim Owsiaku padło, jak się przygotowują operatorzy komórek - w sumie bardziej to mnie niepokoi, niż to, czy w czerwcu nie spadnie śnieg na stadion Narodowego ;)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.01.2012 17:45

Wisłę mamy z głowy
- Sami otworzyliśmy Stadion Narodowy

Obrazek

:mrgreen:

Pozdrawiam :papa:
Ostatnio edytowano 23.02.2012 10:40 przez weldon, łącznie edytowano 1 raz
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 29.01.2012 18:27

A ja powiem tak jestem aktualnie w Kijowie i te miasto jest w ciemnej dupie pod względem przygotowań do tej spartakiady jak to u nich mówią,reklam rozwieszonych do cho...y lecz poza tym większych zmian nie widać,szkoda gadać na temat podejścia ukraińskiej milicji do pojazdów na rejestacjach spoza tego kraju,dobrze że byliśmy eskortowani przez auta i osoby z papierami dyplomatycznymi bo gdyby nie to to w każdej większej wsi musiałbym płacić frycowe aby tu dojechać,jednym słowem totalna porażka.
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 29.01.2012 20:16

Był ktoś na Stadionie Narodowym w W-wie? Jakie wrażenia?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.01.2012 20:53

krakuscity napisał(a):Był ktoś na Stadionie Narodowym w W-wie? Jakie wrażenia?

No wiesz :roll:

:lol:

To zdjęcie powyżej, jest z otwarcia.

Wysmażę jaką relację, natomiast wrażenia?

Wiesz, ja już tu byłem, ale tylko na płycie.
Dziś wlazłem na samą górę, łaziłem schodami zewnętrznymi, wewnętrznymi, jeździłem ruchomymi.
Wlazłem pod sam dach, zlazłem pod samą scenę ...

Powiem tak: na stadionie X-lecia, były ... dwie toalety.
Tutaj jest ich 960 ...

To, mniej więcej, obrazuje różnice.

Było ... z a j e b i ś c i e :lol:

Dostałem agorafobii i lęku wysokości :D
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 29.01.2012 21:09

Dzięki za info :D

960 toalet 8O samo oglądanie zajęłoby z pól dnia. :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 03.02.2012 11:35

Gadżet Narodowy wciąż w proszku

"Na podstawie lustracji obiektu przeprowadzonej 26 stycznia należy stwierdzić, że Stadion Narodowy w Warszawie jest w dalszym ciągu placem budowy".

Tyle w temacie fajerwerków, otwarcia, gotowości, malowania trawy na zielono ups., śniegu na biało itd.

Gierek pełną gębą. :lool:

Czekam na kolejne pełne optymizmu relacje z budowy.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 03.02.2012 11:53

Hm ... trawa już jest ;)

Gierek? A to w styczniu jakaś ważna rocznica przypadła?

Aaaaaa, spóźnili się o tydzień ... :/

:)

Wiesz, zależy jaka jest definicja "placu budowy".
Jeżeli sobie wyobrażasz, że w walonkach chodziliśmy po stadionie - to nie, nic takiego nie było.
Odlałem się w jednej z kilkuset toalet, pojeździłem schodami ruchomymi, pochodziłem po tych "zwalonych schodach", posiedziałem na krzesełkach, światełka sobie pooglądałem, śnieżek na dachu leżał, akustyka jebna :roll:

Jak mi gościu nad uchem "Legiaaaa" wrzasnął, to z drugiego końca stadionu mu "Poloooonia ...." echem odpowiedziało :D

Płytek na obrzeżu murka na podejściu do stadionu nie zdążyli ułożyć, no ale wiesz, temperatura spadła ...

Materiały budowlane?
Pewnie gdzieś tam leżą. Nie widziałem.

Jak widzisz 75 tysięcy ludzi przyszło, poszło i nikt nie zginął.
Kasków nam tez nie kazali nosić,.

Za Gierka to by już mecz pewnie jakiś się odbył i to pewnie na tym betonie na środku, a tutaj, popatrz, wola wszystko skontrolować, uzupełnić dupokrytki, sprawdzić ...

Za Gierka to inaczej bywało ...

Acha ... cyt.: "Pękła szyna, pękają rury. Rekordy mrozu" - ale piłkarz nie pęka ;)
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 03.02.2012 15:34

Stadion robi wrażenie, piękny. Tyle, że do niczego niepotrzebny i po mistrzostwach będzie tylko kosztował i kosztował. Bogaci Austriacy dobudowali na istniejących stadionach dodatkowe trybuny które po mistrzostwach rozebrano i sprzedano. Szwajcarski dziennikarz którego zapytano co w jego mieście gospodarzu EURO zrobiono przed mistrzostwami długo myślał aż w końcu wypalił : Odmalowano pasy na jezdni.
krombocher
Cromaniak

Postnapisał(a) krombocher » 03.02.2012 20:37

realista2 napisał(a):Stadion robi wrażenie, piękny. Tyle, że do niczego niepotrzebny i po mistrzostwach będzie tylko kosztował i kosztował. Bogaci Austriacy dobudowali na istniejących stadionach dodatkowe trybuny które po mistrzostwach rozebrano i sprzedano. Szwajcarski dziennikarz którego zapytano co w jego mieście gospodarzu EURO zrobiono przed mistrzostwami długo myślał aż w końcu wypalił : Odmalowano pasy na jezdni.

Miś musi być drogi, żeby był prawdziwym misiem na miarę naszych możliwości :?
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 03.02.2012 21:14

Miś naszych czasów

Gdy dzisiaj piszemy o problemach z organizacją meczu o Superpuchar to podkreślmy to bardzo wyraźnie, że stadiony na Euro 2012 miały być wszystkie gotowe w czerwcu ubiegłego roku. Patrząc z tej perspektywy trzeba powiedzieć sobie wprost: Narodowy w Warszawie ma opóźnienie gigantyczne! I niech nikogo nie zwiedzie piękny koncert na otwarcie obiektu, bo to w końcu do jasnej Anielki! jest to stadion, tu mają się odbywać mecze i takie jest jego podstawowe przeznaczenie.

Panowie z Narodowego Centrum Sportu i ze spółki PL2012 nie mają powodów do dumy. Dzisiaj słyszę z ich strony zapewnienia, że wszystko jest ok, że stadion jest nowoczesny, że spełnia wszystkie standardy itd. No to skoro jest to obiekt wielofunkcyjny i skoro wiadomo było, jakie wymogi trzeba spełnić żeby odbył się Superpuchar to dlaczego dzisiaj instytucje państwowe mają tyle zastrzeżeń? Przecież nie wymyśliły nowych przepisów z dnia na dzień, prawda? Przecież to są instytucje państwowe tego samego państwa, które utworzyło spółkę PL2012! A jakoś na to nie wygląda...

Smutne to wszystko.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 08.02.2012 14:28

Jeśli w środę nie zapadnie decyzja odnośnie rozegrania Superpucharu na Stadionie Narodowym - Legia Warszawa i Wisła Kraków wystosują oświadczenie, w którym poinformują o tym, że nie przystąpią do sobotniego meczu - poinformował Polsat Sport News.

Zastanawiam się, czy wymogi bezpieczeństwa na meczach w naszej lidze (czy pucharze) są tak wysokie czy rzeczywiście ten stadion jest spieprzony?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 08.02.2012 14:59

Podobno chodzi o rodzaj kibiców.
Ci, co przychodzą na koncerty, pokazy, czy na mecze międzynarodowe rzadko robią ustawki ;)

Ciekawe, że wszystkich martwi to, kiedy otworzą stadion, a nikogo nie martwi, że na Euro będziemy mieli nawet dwa lotniska, jedno, stare, na Włochach, drugie, nowe, w Modlinie, tylko ... nie będzie jak się z tych lotnisk wydostać :D

I tak nie dojedziecie na ten stadion, to po co się jeszcze na jakieś mecze nastawiać :lol:

Zbudują strefę kibica koło Centralnego, to będzie można sobie w telewizji mecz obejrzeć :)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 08.02.2012 16:01

Tomasz W napisał(a):
Jeśli w środę nie zapadnie decyzja odnośnie rozegrania Superpucharu na Stadionie Narodowym - Legia Warszawa i Wisła Kraków wystosują oświadczenie, w którym poinformują o tym, że nie przystąpią do sobotniego meczu - poinformował Polsat Sport News.

Zastanawiam się, czy wymogi bezpieczeństwa na meczach w naszej lidze (czy pucharze) są tak wysokie czy rzeczywiście ten stadion jest spieprzony?

A po co oddzielać kibiców - niech się uczą kulturalnego dopingu na miarę EURO.
8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone