Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
franko
Cromaniak

Postnapisał(a) franko » 09.02.2012 10:05

Rok 2008
Mistrzostwa w Austrii
Klagenfurt, stadion zbudowany specjalnie na tą okazję.
Klagenfurt stadion otwarty bez parkingów i części wyposażenia - dopuszczony
Klagenfurt miasto bez drużyny ligowej.
Klagenfurt na stadionie po euro odbyły się trzy imprezy.
Klagenfurt miasto dokłada olbrzymie pieniądze aby stadion utrzymać.
Klagenfutr miasto rozpatruje decyzję o wyburzeniu stadionu!!!!!!!!!!
cztery lata po euro.
PZDR.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.02.2012 10:38

weldon napisał(a):Macie jeszcze jakieś życzenia?

Zostało mi jedno ... :mrgreen:

Ja mam. Żeby jakimś zrządzeniem losu nasza drużyna piłkarska zaczęła wygrywać. A jeszcze lepiej żeby nieźle wypadła na Euro. Nie musi od razu wygrać. Niechby choć do półfinału weszła. Wtedy zobaczycie, że i ci utyskujący na budowę stadionu, porównujący go z PKN-em, z wieżą babel czy czymś tam jeszcze..., jednym głosem zgodnie będą wzdychać jaki piękny to obiekt i jak dobrze, że nareszcie powstał. Bo nie kto inny jak oni właśnie (ci sami malkontenci) wcześniej biadolili na niezagospodarowany stadion dziesięciolecia i wietnamców z wózkami na Poniatowszczaku.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 09.02.2012 10:48

franko napisał(a):Rok 2008
Mistrzostwa w Austrii
Klagenfurt, stadion zbudowany specjalnie na tą okazję.
Klagenfurt stadion otwarty bez parkingów i części wyposażenia - dopuszczony
Klagenfurt miasto bez drużyny ligowej.
Klagenfurt na stadionie po euro odbyły się trzy imprezy.
Klagenfurt miasto dokłada olbrzymie pieniądze aby stadion utrzymać.
Klagenfutr miasto rozpatruje decyzję o wyburzeniu stadionu!!!!!!!!!!
cztery lata po euro.
PZDR.

No właśnie ... Piłka nożna to przeżytek, zwłaszcza u nas i nie byłaby w stanie utrzymać takiego obiektu, dlatego nie martwiłbym się, że tam się mecze nie rozgrywają.

Skoro już mamy to całe Euro i w dodatku w Warszawie, to dobrze, że ktoś to zauważył i zaplanował budowę takiego obiektu, wielofunkcyjnego, a nie stadionu piłkarskiego.

Swego czasu podobne emocje wzbudzała budowa Centrum Olimpijskiego: że na terenach zalewowych, że za duże, że po co te dodatkowe budynki ...

Nie wiem, w jakiej kondycji jest ten cały PKOl, ale Centrum wpisało się w otoczenie i o dziwo, a często tam przejeżdżam, cały czas obstawione samochodami.

Też się wszyscy martwili, kto to utrzyma.

Na stadionie samej powierzchni biurowej jest 8 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni, a, w sumie, 27,5 tys. metrów kwadratowych powierzchni komercyjnej, w tym największą w Warszawie salę konferencyjną, na 1,8 tys. osób.

Forbes pisze:
"Stadiony gdański, poznański i wrocławski zarabiać będą głównie na meczach piłkarskich, Stadion Narodowy na imprezach pozasportowych."

Bardziej się martwię o te typowo piłkarskie:
"Szanse na frekwencyjny i tym samym biznesowy sukces stadionów rosnąć będą wraz ze wzrostem klasy sportowej grających na nich drużyn."

To znaczy martwię ... Niech się martwią kluby, bo mi ta cała piłka to koło ucha lata.
Po to odliczam czas do Euro, żeby zacząć odliczać czas do jego zakończenia :D
Jak już nam wcisnęli to wszytko i mam bardach od dłuższego czasu i w mieście i w kraju, to tez chciałby chociaż na tym coś skorzystać :lol:

Nie wiem, najpierw się wszyscy proszą o tą imprezę, a potem się dziwią, że tego się nie dało zorganizować na jakimś istniejącym stadionie :roll:

No ale skoro już jest, to warto poszukać jakichś pozytywów całego tego zamieszania, bo jakoś, wybaczcie, nie wierzę w cudowne uzdrowienie naszej kadry.

Kiedyś się na takich mówiło: zdolny, ale leń i tak chyba tez inni oceniają, skoro lądujemy tak ... dość daleko, w rankingach.

Chorwatom przyjdzie kibicować :D Zobaczycie :)
franko
Cromaniak

Postnapisał(a) franko » 09.02.2012 10:51

Tomasz W napisał(a):

Ja mam. Żeby jakimś zrządzeniem losu nasza drużyna piłkarska zaczęła wygrywać. A jeszcze lepiej żeby nieźle wypadła na Euro. Nie musi od razu wygrać. Niechby choć do półfinału weszła. Wtedy zobaczycie, że i ci utyskujący na budowę stadionu, porównujący go z PKN-em, z wieżą babel czy czymś tam jeszcze..., jednym głosem zgodnie będą wzdychać jaki piękny to obiekt i jak dobrze, że nareszcie powstał. Bo nie kto inny jak oni właśnie (ci sami malkontenci) wcześniej biadolili na niezagospodarowany stadion dziesięciolecia i wietnamców z wózkami na Poniatowszczaku.

TomaszW
Tomaszu ale to są tylko Twoje życzenia.
Realia pozostają takimi, jakimi są. Dyskusja dotyczyła tylko samego stadionu, co z nim po Euro.
Szanse wyjścia Polaków z grupy określam na 60 do 40 (gospodarzom ściany pomagają), na półfinał nie liczę, bo to zupełna bajka. Obstawiam 20 do 80, że Polaków w półfinale nie będzie. Powyżej napisałem o jednym stadionie w Austrii. Oby taki los nie spotkał tego w W-wie.
Szkoda byłoby kasy, zapału i byłby wstyd. A stadion jest ładny i może się podobać.
Może być i tak: domki fińskie miały stać tylko na okres budowy P.K i N.
Stoją do dzisiaj.
PZDR.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.02.2012 10:51

Tomasz W napisał(a):

Ja mam. Żeby jakimś zrządzeniem losu nasza drużyna piłkarska zaczęła wygrywać. A jeszcze lepiej żeby nieźle wypadła na Euro. Nie musi od razu wygrać. Niechby choć do półfinału weszła.

Ja mam podobne czyli
Czwartek 28 czerwca 2012
Warszawa godz. 20:45 (Stadion Narodowy)
Mecz z udziałem reprezentacji Polski ... i jej wyjazd do Kijowa :lol:
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 09.02.2012 10:54

Tak, ja poproszę dzisiaj szóstkę w lotto 8)
franko
Cromaniak

Postnapisał(a) franko » 09.02.2012 11:02

Arek napisał(a):

Na ilu?? Czy sam?
PZDR.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.02.2012 11:05

Tomasz W napisał(a):Wtedy zobaczycie, że i ci utyskujący na budowę stadionu, porównujący go z PKN-em, ... (ci sami malkontenci) wcześniej biadolili na niezagospodarowany stadion dziesięciolecia i wietnamców z wózkami na Poniatowszczaku.

O wypraszam sobie!

:lol:

Tomasz W napisał(a):...wietnamców z wózkami na Poniatowszczaku.

Waszych Wietnamczyków nigdy nie ruszałem.
Biadolić mogłem w tematach z własnego podwórka.

Edit:
weldon napisał(a):No ale skoro już jest, to warto poszukać jakichś pozytywów całego tego zamieszania, bo jakoś, wybaczcie, nie wierzę w cudowne uzdrowienie naszej kadry.

Fabio Capello jest wolny...

:wink:
Ostatnio edytowano 09.02.2012 11:11 przez Vjetar, łącznie edytowano 2 razy
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 09.02.2012 11:08

Arek napisał(a):

Egoista :D

NA razie spełniam życzenia ogółu :lol:

Szóstka dla wszystkich ... Raz!

:mrgreen:
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 09.02.2012 11:10

weldon napisał(a):[Na stadionie samej powierzchni biurowej jest 8 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni, a, w sumie, 27,5 tys. metrów kwadratowych powierzchni komercyjnej, w tym największą w Warszawie salę konferencyjną, na 1,8 tys. osób.

I teraz te wszystkie powierzchnie biurowe, komercyjne, itp. zamiast generować środki do budżetu miasta pójdą na utrzymanie idiotycznego niepotrzebnego czegoś.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.02.2012 11:10

No co się dziwicie, że półfinał? To miały być życzenia a nie realne oczekiwania. Pomarzyć przecież jeszcze wolno. :lol: :lol: :lol:

A tak wracając do rzeczywistości to po prostu mierzi mnie to powszechne narzekanie i ględzenia. Dogodzić wszystkim się nie da.

O kurde dziś można obstawić w LOTTO. Przypomnieliście mi. Lecę do kolektury opłacić podatek od złudzeń... :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.02.2012 11:14

franko napisał(a):Powyżej napisałem o jednym stadionie w Austrii. Oby taki los nie spotkał tego w W-wie.

Jestem przekonany, że do tego nie dojdzie.
Dla jednych niestety a dla innych na szczęście.

Edit: może zagrać jakimś systemem razem?
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.02.2012 11:16

Jacek S napisał(a):
Fabio Capello jest wolny...

:wink:

Trzeba by Jacku o tym napisać do Grześka Laty. Może jeszcze by się dało coś zmienić. Lepiej późno niż wcale... :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 09.02.2012 11:20

Jacek S napisał(a):Edit: może zagrać jakimś systemem razem?

Nie! Tylko nie razem. Pokłócilibyśmy się przy ewentualnym podziale. A tak jeszcze można tu wpaść i miło pogadać. Po co nam antagonizmy? :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 09.02.2012 11:23

realista2 napisał(a):
weldon napisał(a):[Na stadionie samej powierzchni biurowej jest 8 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni, a, w sumie, 27,5 tys. metrów kwadratowych powierzchni komercyjnej, w tym największą w Warszawie salę konferencyjną, na 1,8 tys. osób.

I teraz te wszystkie powierzchnie biurowe, komercyjne, itp. zamiast generować środki do budżetu miasta pójdą na utrzymanie idiotycznego niepotrzebnego czegoś.

A to, że jeden taki stadion, co roku, idzie na utrzymanie stołków w całej masie pipidów to jakoś się nie martwisz?

Mówię, jak dla mnie, to wolałbym, żeby całego tego zamieszania z Euro nie było, ale skoro już ktoś to chciał (no, rączki do góry kto chciał :D), to ja coś z tego chcę mieć.

A z tym generowaniem środków do kasy miasta nie kumam ...

Komuniści, to i owszem, trzymali łapę na wszystkim w Warszawie, ale te czasy to się skończyły i jesteśmy zalewani jakaś koszmarną masa jeszcze koszmarniejszych biurowców prywatnych, więc to, że nie będzie ich przybywać, to mnie osobiście cieszy.

Wolałbyś zabudować Warszawę biurowcami? 8O

I niby, żeby to miasto miało finansować??

Dopiero byłaby afera z marnotrawieniem publicznych pieniędzy :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 68
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone