weldon napisał(a):franko napisał(a):Rok 2008
Mistrzostwa w Austrii
Klagenfurt, stadion zbudowany specjalnie na tą okazję.
Klagenfurt stadion otwarty bez parkingów i części wyposażenia - dopuszczony
Klagenfurt miasto bez drużyny ligowej.
Klagenfurt na stadionie po euro odbyły się trzy imprezy.
Klagenfurt miasto dokłada olbrzymie pieniądze aby stadion utrzymać.
Klagenfutr miasto rozpatruje decyzję o wyburzeniu stadionu!!!!!!!!!!
cztery lata po euro.
PZDR.
No właśnie ... Piłka nożna to przeżytek, zwłaszcza u nas i nie byłaby w stanie utrzymać takiego obiektu, dlatego nie martwiłbym się, że tam się mecze nie rozgrywają.
Skoro już mamy to całe Euro i w dodatku w Warszawie, to dobrze, że ktoś to zauważył i zaplanował budowę takiego obiektu, wielofunkcyjnego, a nie stadionu piłkarskiego.
Swego czasu podobne emocje wzbudzała budowa Centrum Olimpijskiego: że na terenach zalewowych, że za duże, że po co te dodatkowe budynki ...
Nie wiem, w jakiej kondycji jest ten cały PKOl, ale Centrum wpisało się w otoczenie i o dziwo, a często tam przejeżdżam, cały czas obstawione samochodami.
Też się wszyscy martwili, kto to utrzyma.
Na stadionie samej powierzchni biurowej jest 8 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni, a, w sumie, 27,5 tys. metrów kwadratowych powierzchni komercyjnej, w tym największą w Warszawie salę konferencyjną, na 1,8 tys. osób.
Forbes pisze:
"Stadiony gdański, poznański i wrocławski zarabiać będą głównie na meczach piłkarskich, Stadion Narodowy na imprezach pozasportowych."
Bardziej się martwię o te typowo piłkarskie:
"Szanse na frekwencyjny i tym samym biznesowy sukces stadionów rosnąć będą wraz ze wzrostem klasy sportowej grających na nich drużyn."
To znaczy martwię ... Niech się martwią kluby, bo mi ta cała piłka to koło ucha lata.
Po to odliczam czas do Euro, żeby zacząć odliczać czas do jego zakończenia
Jak już nam wcisnęli to wszytko i mam bardach od dłuższego czasu i w mieście i w kraju, to tez chciałby chociaż na tym coś skorzystać![]()
Nie wiem, najpierw się wszyscy proszą o tą imprezę, a potem się dziwią, że tego się nie dało zorganizować na jakimś istniejącym stadionie![]()
No ale skoro już jest, to warto poszukać jakichś pozytywów całego tego zamieszania, bo jakoś, wybaczcie, nie wierzę w cudowne uzdrowienie naszej kadry.
Weldon,ty nie możesz być prawdziwym Polakiem.
Prawdziwy Polak musi marudzić i narzekać.
Że wszystko do d...y,że sie nie uda,że musi byc źle.
Ten co wymyślił Smerfa Marudę ,założę się był Polakiem albo przynajmniej miał polskie korzenie.

.png)
.png)
.png)

.png)