Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 05.09.2014 19:57

W krótkich żołnierskich słowach. Tych co zadecydowali o budowie warszawskiego stadionu rozstrzelałbym bez sądu.

PS. i bez prawa łaski.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2014 20:32

Którego? :lol:

Wolałbyś tę nieckę zwaną X-lecia? :D

Niestety muszę cię zmartwić, ale tego, kto postanowił, że w tym miejscu będzie stadion
i tereny rekreacje to rozstrzelali Niemcy, więc oryginalny nie jesteś ;)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 05.09.2014 21:14

Zamiast niecki X-lecia lub Stadionu Narodowego wolałbym jakąś zwyczajną miejską zabudowę.
Kto był pomysłodawcą stadionu i w jakich okolicznościach stracił życie ?
Prezydent Starzyński ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.09.2014 06:36

realista2 napisał(a):wolałbym jakąś zwyczajną miejską zabudowę

To jedź do Miasteczka Wilanów :D

Albo na Ursynów :)

Zaiste budowa na terenach rekreacyjnych, w rzece i w klinach napowietrzających "zabudowy miejskiej" to jest to, czego potrzebuje większość deweloperów w tym mieście i co na pewno jest idealne dla jego mieszkańców ;)
Wszędzie beton, aluminium i szkło.
I fontanny, dużo fontann :D

Pewnie, że Starzyński.

Miasto do dziś rozwija się według jego planów zagospodarowania przestrzennego, co jest solą w oku większość wspomnianych deweloperów.

W tym miejscu masz mieć tereny sportowe, rekreacyjne, ewentualnie wystawiennicze i tego nie zmienisz, bo to ma sens - inaczej Śródmieście przerobiłbyś na piekarnik. Można się zastanawiać co najwyżej nad formą, ale to już raz, że rzecz gustu, dwa - po ptokach :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 23.10.2014 19:07

Życie dopisuje kolejną puentę... :?

Stadion został wybudowany w stopniu i terminie umożliwiającym organizację EURO 2012, jednak z uwagi na skalę, wagę i charakter stwierdzonych nieprawidłowości Najwyższa Izba Kontroli ocenia negatywnie działania Prezydenta Wrocławia, jak również Zarządu Spółki w zakresie przygotowania budowy pod względem dokumentacyjno–organizacyjnym, przebiegu, jakości i rozliczenia robót oraz innych prac związanych z budową Stadionu oraz sposobu jego zagospodarowania – czytamy w podsumowaniu wyników kontroli NIK.

Mówiąc prościej NIK dopatrzył się uchybień na łączną kwotę 313 466 400 zł. Z tej puli blisko 70 mln zł to pieniądze wydane niezgodnie z prawem, 119 mln z naruszeniem prawa a 56 mln zł zostało wydane z pogwałceniem zasady należytego zarządzania finansami.

Swoją drogą jak zobaczyłem ten stadion pierwszy raz to moja pierwsza myśl była "Na co oni do k.. wydali te 850 mln zł" :?
No to już teraz wiem :roll:

Czekam aż NIK się dobierze do innych stadionów.
Szczególnie tego na patykach :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.10.2014 19:46

Kiepura napisał(a):
Swoją drogą jak zobaczyłem ten stadion pierwszy raz to moja pierwsza myśl była "Na co oni do k.. wydali te 850 mln zł" :?

Masz dar. Powinieneś zostać biegłym. No chyba, że już jesteś.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2014 19:59

Kiepura napisał(a):Życie dopisuje kolejną puentę... :?

Stadion został wybudowany w stopniu i terminie umożliwiającym organizację EURO 2012, jednak z uwagi na skalę, wagę i charakter stwierdzonych nieprawidłowości Najwyższa Izba Kontroli ocenia negatywnie działania Prezydenta Wrocławia, jak również Zarządu Spółki w zakresie przygotowania budowy pod względem dokumentacyjno–organizacyjnym, przebiegu, jakości i rozliczenia robót oraz innych prac związanych z budową Stadionu oraz sposobu jego zagospodarowania – czytamy w podsumowaniu wyników kontroli NIK.

Mówiąc prościej NIK dopatrzył się uchybień na łączną kwotę 313 466 400 zł. Z tej puli blisko 70 mln zł to pieniądze wydane niezgodnie z prawem, 119 mln z naruszeniem prawa a 56 mln zł zostało wydane z pogwałceniem zasady należytego zarządzania finansami.

No to już teraz wiem :roll:

Czekam aż NIK się dobierze do innych stadionów.
Szczególnie tego na patykach :D

Jaki tam NIK, czy SRIK...polityka Panie, tylko wpływy i polityka... :wink: Kolesie na stołkach w spółkach...cały ten syf...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 23.10.2014 21:23

Bocian napisał(a):
Kiepura napisał(a):

Masz dar. Powinieneś zostać biegłym. No chyba, że już jesteś.

Biegłym nie jestem. Bo się coś tam znam na tym. :mrgreen:

slapol napisał(a): Kolesie na stołkach w spółkach...cały ten syf...

Toż wim, Panie, toż wim :?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 24.10.2014 06:17

Kiepura napisał(a):

A najgorsze jest to, że po 16.11 będą ci sami kolesie i ta sama niegospodarność. A stołków i spółek pewnie jeszcze więcej. Bo z każdą kadencją ta władza z Dudkiewiczem na czele robi się coraz bardziej arogancka i zuchwała.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.10.2014 18:15

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a):

A najgorsze jest to, że po 16.11 będą ci sami kolesie i ta sama niegospodarność. A stołków i spółek pewnie jeszcze więcej. Bo z każdą kadencją ta władza z Dudkiewiczem na czele robi się coraz bardziej arogancka i zuchwała.

Czyli trza iść do urny i ZMIENIAĆ! :papa:
pozdrav.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 24.10.2014 19:11

adamk3 napisał(a):
Czyli trza iść do urny i ZMIENIAĆ! :papa:
pozdrav.

łatwo powiedzieć...
Mimo szerokiej krytyki prezydenta w mediach lokalnych, forach i na portalach spolecznościowych jedyne na co się ewentualnie zanosi to druga tura. Dutkiewicz raczej nie wygra już w pierwszej turze z ok. 70% poparciem. Wygra za to w cuglach w drugiej, bo brakuje silnego kontrkandydata.
Wracając do tematu wątku, to nie Euro jest nieszczęściem Wrocławia, a ludzie, którzy rządzili miastem w okresie przygotowań. I którzy rządzą tu teraz i po wyborach rządzić będą nadal.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2014 19:23

faq.php#f0r1

*Kategorycznie zabrania się dyskutowania o współczesnej, polskiej polityce.
*Wyłącznie właściciel forum, administratorzy i moderatorzy mają prawo decydowania o tym, czy i w jakim stopniu dana wypowiedź narusza regulamin.

Na razie tylko przypominam :idea:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.11.2022 14:12

Chyba coś pisałem o 10 latach, ale nie chce mi się tematu przeglądać. :?

A taki fajny był, amer... a nie wróć niemiecko-włoski

Ale naprawią.
Chyba. :roll:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 172
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone