W krótkich żołnierskich słowach. Tych co zadecydowali o budowie warszawskiego stadionu rozstrzelałbym bez sądu.
PS. i bez prawa łaski.
.png)
realista2 napisał(a):wolałbym jakąś zwyczajną miejską zabudowę
.png)
Stadion został wybudowany w stopniu i terminie umożliwiającym organizację EURO 2012, jednak z uwagi na skalę, wagę i charakter stwierdzonych nieprawidłowości Najwyższa Izba Kontroli ocenia negatywnie działania Prezydenta Wrocławia, jak również Zarządu Spółki w zakresie przygotowania budowy pod względem dokumentacyjno–organizacyjnym, przebiegu, jakości i rozliczenia robót oraz innych prac związanych z budową Stadionu oraz sposobu jego zagospodarowania – czytamy w podsumowaniu wyników kontroli NIK.
Mówiąc prościej NIK dopatrzył się uchybień na łączną kwotę 313 466 400 zł. Z tej puli blisko 70 mln zł to pieniądze wydane niezgodnie z prawem, 119 mln z naruszeniem prawa a 56 mln zł zostało wydane z pogwałceniem zasady należytego zarządzania finansami.
Kiepura napisał(a):Życie dopisuje kolejną puentę...Stadion został wybudowany w stopniu i terminie umożliwiającym organizację EURO 2012, jednak z uwagi na skalę, wagę i charakter stwierdzonych nieprawidłowości Najwyższa Izba Kontroli ocenia negatywnie działania Prezydenta Wrocławia, jak również Zarządu Spółki w zakresie przygotowania budowy pod względem dokumentacyjno–organizacyjnym, przebiegu, jakości i rozliczenia robót oraz innych prac związanych z budową Stadionu oraz sposobu jego zagospodarowania – czytamy w podsumowaniu wyników kontroli NIK.
Mówiąc prościej NIK dopatrzył się uchybień na łączną kwotę 313 466 400 zł. Z tej puli blisko 70 mln zł to pieniądze wydane niezgodnie z prawem, 119 mln z naruszeniem prawa a 56 mln zł zostało wydane z pogwałceniem zasady należytego zarządzania finansami.
Swoją drogą jak zobaczyłem ten stadion pierwszy raz to moja pierwsza myśl była "Na co oni do k.. wydali te 850 mln zł"![]()
No to już teraz wiem![]()
Czekam aż NIK się dobierze do innych stadionów.
Szczególnie tego na patykach
.png)
Bocian napisał(a):Kiepura napisał(a):
Swoją drogą jak zobaczyłem ten stadion pierwszy raz to moja pierwsza myśl była "Na co oni do k.. wydali te 850 mln zł"![]()
Masz dar. Powinieneś zostać biegłym. No chyba, że już jesteś.
slapol napisał(a): Kolesie na stołkach w spółkach...cały ten syf...
.png)
Kiepura napisał(a):slapol napisał(a): Kolesie na stołkach w spółkach...cały ten syf...
Toż wim, Panie, toż wim
.png)
marze_na napisał(a):Kiepura napisał(a):slapol napisał(a): Kolesie na stołkach w spółkach...cały ten syf...
Toż wim, Panie, toż wim
A najgorsze jest to, że po 16.11 będą ci sami kolesie i ta sama niegospodarność. A stołków i spółek pewnie jeszcze więcej. Bo z każdą kadencją ta władza z Dudkiewiczem na czele robi się coraz bardziej arogancka i zuchwała.
.png)
adamk3 napisał(a):
Czyli trza iść do urny i ZMIENIAĆ!![]()
pozdrav.
.png)
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.