Ciekaw jestem jak sobie z tym poradzą miasta, które przejęły stadiony od klubów piłkarskich?
weldon napisał(a):Wrocław, Gdańsk ... Nie pamiętam kto teraz zarządza stadionem w Poznaniu.
Lechia Gdańsk, Lech Poznań, Legia Warszawa, Wisła Kraków, Cracovia, Górnik Zabrze, Jagiellonia Białystok, Podbeskidzie BB,
to tylko na szybko kluby które grały na stadionach miejskich i po modernizacji grają/grać będą na... stadionach miejskich.
Gdzie ty widzisz masowe przejmowanie ?
A nawet gdyby tak było, to powiem Ci - to dobry kierunek.
Już to było ze dwa razy wyjaśniane w tym temacie, że kluby wynajmują od miasta stadiony. Za pieniądze. Nikt im niczego nie oddaje.
weldon napisał(a):
A Narodowy uniknie czegoś takiego, jak zawładnięcie przestrzenią publiczną przez jakaś mniej lub bardziej zorganizowana grupę społeczną.
O czym Ty piszesz, o jakim zawładnięciu. Stadiony są miejskie, miasta robią tam co chcą. Raz na dwa tygodnie wynajmują (same lub przez pośrednika) klubowi na mecz.
A , że niewiele umieją zrobić ? A to już inna bajka.
Tyle, że nikogo nie interesuje, że to się dodatkowo kosztem miasta by odbywało.
Kosztem miasta ? Wiesz coś na ten temat. ? Zgłoś to do prokuratury, bo byłby to jaskrawy przykład niegospodarności Prezydent Warszawy.
Bo normalnie to organizator imprezy, a nie wynajmujący (obojętnie czy koncern Madonny czy mecz) płaci za szkody. Co zresztą każdy organizator starannie sobie dolicza do cen biletów.
weldon napisał(a):Ciekaw jestem jak sobie z tym poradzą miasta, które przejęły stadiony od klubów piłkarskich?
Mówisz, że im oddadzą, a każdy mecz będzie świętem piłki, kiedy to kibice będą radośnie i z uśmiechem maszerowali przez miasto witani girlandami kwiatów rzucanych przez rozentuzjazmowanych mieszczan?
Ja to kupuję i jestem skłonny poczekać na to

[/color]
Nie musisz czekać. Co tydzień dla setek tysięcy osób w tym kraju mecz to święto. To, że w czymś nie uczestniczysz to nie znaczy, że tego nie ma.
Pozdrawiam