Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.09.2012 10:50

Narodowy można już zwiedzać.

Cen nie podam (dzieci do 7 lat za darmo), tak samo, jak miejsca zbiórek i trasy ;)

Ze względu na organizowane na Stadionie Narodowym w Warszawie wydarzenia w wybrane dni wycieczki nie odbędą się*:

Euro - Amercian Challenge: 31.08 – 02.09.2012.
Danone Nations Cup: 07.09 – 10.09.2012.
Koncert Coldplay: 13.09 – 22.09.2012.
Maraton Warszawski: 28.09 – 30.09.2012.
Targi Power Days: 3.10 – 8.10.2012.
Mecz Polska - Anglia: 15.10 – 17.10.2012

*terminy mogą ulec zmianie

A jednak coś się tam dzieje ;)

Pozdrawiam

PS nie reklamuję, nie wazelinuję, nie bareizuję - ot, czysta informacja dla zainteresowanych mniej lub więcej ;)
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 18.10.2012 11:58

realista2 napisał(a):Cyt.:"Jak już informował Futbolnews.pl, wrocławski klub, zarządzany przez miasto i właściciela Polsatu, Zygmunta Solorza, ma ogromne problemy finansowe, wynikające m.in. zaciągnięcia wielomilionowego kredytu pod budowę stadionu na Euro 2012."

Oni nie tylko mają swojego misia, ale już wiedzą ile będzie ich kosztwał.

Za http://www.wroclaw.sport.pl

W przyszłości Wrocław raczej nie zorganizuje spektakularnych, komercyjnych meczów piłkarskich, bo miasto traci na tym miliony złotych.

Ostatnio zorganizowany mecz Brazylia - Japonia przyniósł spółce Wrocław 2012, która organizowała imprezę stratę ok. pół miliona zł. Nie ma jeszcze ostatecznych rozliczeń, nie wszystkie faktury zostały policzone. Niektóre szacunki mówią o stracie rzędu nawet 2 milionów.

Problem w tym, że to kolejne deficytowe przedsięwzięcie piłkarskie z udziałem miasta. Znacznie gorszy okazał się pod tym względem lipcowy turniej Polish Masters z udziałem Benfiki Lizbona, PSV Eindhoven, Athletic Bilbao oraz Śląska. Imprezę zakończyła się ponad siedmiomilionowym deficytem.

" Powiedz mi: po co jest ten miś?
- Właśnie: po co?
- Otóż to. Nikt nie wie po co; więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta."
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.10.2012 12:05

Miś jest już nudny :/

Zresztą ostatnio jakiś jełop kolejny raz go spalił i bardziej robi się symbolem bezmyślnego wandalizmu,
a ludzie którzy go odtwarzają akurat przedstawiają sobą tę lepszą postawę, więc lepiej by było wymyślić coś nowego, bardziej pasującego ;)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 19.10.2012 06:34

turan napisał(a):Za http://www.wroclaw.sport.pl

W przyszłości Wrocław raczej nie zorganizuje spektakularnych, komercyjnych meczów piłkarskich, bo miasto traci na tym miliony złotych.

Ostatnio zorganizowany mecz Brazylia - Japonia przyniósł spółce Wrocław 2012, która organizowała imprezę stratę ok. pół miliona zł. Nie ma jeszcze ostatecznych rozliczeń, nie wszystkie faktury zostały policzone. Niektóre szacunki mówią o stracie rzędu nawet 2 milionów.

Problem w tym, że to kolejne deficytowe przedsięwzięcie piłkarskie z udziałem miasta. Znacznie gorszy okazał się pod tym względem lipcowy turniej Polish Masters z udziałem Benfiki Lizbona, PSV Eindhoven, Athletic Bilbao oraz Śląska. Imprezę zakończyła się ponad siedmiomilionowym deficytem.

I że to niby wina stadionu? Patrząc z małopolski, może to i tak wygląda...

Miasto pogoniło operatora stadionu i oddało zarządzanie miejskiej spółce, coby kolesie miały posadkę i pensyjkę.
O naszej lokalnej władzy mogłaby pisać dużo i długo, ale po co. Ciebie i tak nie przekonam, bo masz już swoją żelazną teorię z misiem w roli głównej, a sobie zmarnuję kawałek poranka. Polish Masters wciąż jest nierozliczony (nie wiadomo na co wydano 14 mln miejskiej dotacji na PM i Queen), za co poleciała już głowa wiceprezydenta Janickiego. Teraz w najlepsze trwa wojenka na szczytach władzy, która odsłania kolejne układy i układziki. Rzygać się chce. Niekompetencja, indolencja, nepotyzm, populizm. A stadion de facto wciąż w budowie.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 23.10.2012 22:08

Ciekawe, czy Basen Narodowy okaże się owadobójczy?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.10.2012 05:52

A co, szykuje się jakiś zlot owadów? ;)

Podobno, bo nie pamiętam, gdzie to czytałem - może w Metrze? :? - ostatnie dwa mecze przyniosły warszawskim sklepom i hotelikom około 2 mln ... no i teraz nie pamiętam - przychodu, czy zysku :? - w każdym razie miasto zarobiło na czysto z tego 400 tysięcy.

Słyszałem, że wrocławski stadion, pewnie ruskie, malują na czerwono, a amerykańce, za winklem już czatują z białą farbą, żeby napisać na nim ... ;)

Acha, miasto pozywa PZPN o zwrot kosztów za dwudniowa blokadę miasta :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.10.2012 06:46

weldon napisał(a):...ostatnie dwa mecze przyniosły warszawskim sklepom i hotelikom około 2 mln ... no i teraz nie pamiętam - przychodu, czy zysku :? - w każdym razie miasto zarobiło na czysto z tego 400 tysięcy.

...gdyby tak chociaż co trzeci mecz/koncert/imprezę przesuwano na następny dzień...
:oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.10.2012 06:54

Faktycznie, masz rację, powinienem napisać dwa mecze w tym jeden dubeltowy :mrgreen:

RPA, wbrew pozorom, też przyniósł spory dochód, tym bardziej, że bilety były dużo tańsze i bardziej dostępne,
a, jak zauważyło dziecko - to tak a propos braku dopingu, jak zarzucano później po meczu
- większość osób bardziej interesowała się samym stadionem niż meczem, a ciężko się dopinguje z buźką szeroko otwartą,
jakby do łapania tych much o których wspomniał Turan ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.11.2012 18:25

Jak tam dziewczyny i chłopaki.

Udekorowaliście już auta i domy przed jutrzejszym świętem swojej Ojczyzny ?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.11.2012 18:54

Kiepura napisał(a):Jak tam dziewczyny i chłopaki.

Ja tam wolę 1 Maja (razem z 3 Maja)... Przynajmniej ciepło jest i nikt się nie nap.... :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.11.2012 19:48

Kiepura napisał(a):Jak tam dziewczyny i chłopaki.

Samochód bym udekorował, ale mi się popsuł :)
A dom, jak najbardziej :D

Nawet odwaliłem kawałek czynu społecznego z tej okazji ... mały, bo mały, ale zawsze ;)
Jakby co, to w Mazowszu ślad zostawiam ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.11.2012 08:53

Cud nad Wisłą "... wciąż nie ma operatora, nie wynajął powierzchni biurowych i nie sprzedał wszystkich lóż ani nazwy ...
Jako jedyna z czterech aren zbudowanych na Euro 2012 Stadion Narodowy nie przynosi strat, lecz zyski."

Wiem, wiem, propaganda sukcesu, telewizja kłamie, mydlą oczy, a ja daję sobą manipulować ... ;)

Ale miło się czyta :D

Pozdrawiam

wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 14.11.2012 09:28

Bo jako jedyny został zbudowany nie przez miasto tylko za pieniadze z budżetu centralnego czyli jest de facto "państwowy" w byłym pejoratywnym znaczeniu jego słowa
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.11.2012 09:39

wermar napisał(a):Bo jako jedyny został zbudowany nie przez miasto tylko za pieniadze z budżetu centralnego czyli jest de facto "państwowy" w byłym pejoratywnym znaczeniu jego słowa

Do niedawna był to najpoważniejszy zarzut.
Zmieniło się co? ;)

Do niedawna wszyscy mówili, że tylko piłka i kibice piłkarscy są w stanie utrzymać te przybytki, a tu taki zonk.

Wystarczą ... książki i kilka koncertów 8O

:lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.11.2012 10:49

W dodatku Ruskie podają nas, jako przykład skromności i oszczędności przy budowaniu stadionów :?

Wiem, wiem ... kto by tam Ruskim wierzył ;)

Koniec świata, koniec świata ... :roll:

:mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 167
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone