dziś właśnie odpowiedzialny za przygotowanie autostrad do Euro 2012 przepraszał, że jednak poczyniono zbyt odważne i śmiałe plany, i że sory Winnetu, ale kluczowych odcinków nie budiet!
hm...
coraz lepiej, coraz lepiej..
i tak trzymać, panowie..
.png)
adamk3 napisał(a):Czyli:
EURO 2004 dupa
EURO 2008 pupa
EURO 2012 c***
pozdrav.
.png)
weldon napisał(a):Natomiast problemy pewnie będą w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, a nawet możliwe, że w Krakowie i na Legii w Warszawie i ciekaw jestem opinii o tamtych stadionach, czy jako stadiony piłkarskie dadzą radę przetrwać po mistrzostwach?
weldon napisał(a):...a my budujemy jakieś autostrady do Euro?![]()
A mi się zawsze wydawało, że do Gdańska, do Łodzi, do Poznania ...
.png)
.png)
weldon napisał(a):Ja nawet nie wiem, kto to ten Borek
Piętnowanie zdrowego rozsądku ...
Było się tak nie spieszyć z tymi mistrzostwami, to by był czas na czytanie
A kto mówi, że zdrowo rozsądkowo nie będzie zamknąć dachu w październiku i otworzyć w kwietniu?
Jest teraz jakaś potrzeba bawienia się tym dachem?
No tak zdroworozsądkowo powiedz.
A ci faceci o których wspominasz, ci od kabin, zapytali się, jak będzie to wszystko wyglądało w czasie meczy piłkarskich, bo, zdaje się, nie będzie takiego w najbliższym czasie, więc nie było pewnie potrzeby adaptacji.
Wiesz, oni, jak wiele osób, patrzą na tę budowlę przez perspektywę piłki, natomiast, jak widać, projektanci przewidzieli to, że piłka nie zarobi na ten stadion i zaprojektowali uniwersalny kompleks, który może być również boiskiem piłkarskim, więc pewnie wtedy będą tez kabiny, tak samo, jak od czasu do czasu pojawi się na nim trawa.
Na Narodowy patrzysz przez pryzmat kilku meczy, które tu się odbędą - a odbędą, tego nie zmienisz - natomiast ja patrze przez pryzmat tego, że jeszcze przez kilka, a może nawet kilkanaście, lat będę musiał z nim żyć na co dzień.
Dla mnie ten cały dach, stadion, mecz, kabiny, to taki temat zastępczy.
Boje się, że będzie tak, jak zacytował Jacek: Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka...
.png)
weldon napisał(a):Nie zapraszam..
weldon napisał(a):Lepiej zatrzymaj się w Jabłonnie: kościół, poczta, pałac ...
Wiesz, że Legionowo było jedynym, oprócz Warszawy, miastem w Polsce,
w którym wybuchło Powstanie razem z warszawskim?
Taka ciekawostka ...
.png)
arkona napisał(a):... na stadionie na bez mała 0,5 mld euro.
.png)
weldon napisał(a):adamk3 napisał(a):Czyli:
EURO 2004 dupa
EURO 2008 pupa
EURO 2012 c***
pozdrav.
Spoko.
Sądząc po poziomie przygotowań kadry, to przynajmniej mistrzostwo mamy w kieszeni![]()
Będzie fiesta
Janniko, a my budujemy jakieś autostrady do Euro?![]()
A mi się zawsze wydawało, że do Gdańska, do Łodzi, do Poznania ...
.png)
adamk3 napisał(a):fiesta finansowa do sfinansowania![]()
.png)
adamk3 napisał(a): do spłaty przez nas, nasze dzieci itd.
.png)
weldon napisał(a):Z tym, że nie za sam stadion, a kompleksowo za całą inwestycję.
Na przykład za 44 tysiące m kw. powierzchni użytkowej.
Jeżeli przyjmiemy koszt budowy takiej powierzchni na 7 tysięcy za metr, to powinieneś odliczyć 308 milionów (a chyba trzeba by więcej)
Za parking - kolejne 160 tys. m kw. - liczmy po 2 tysiące za metr - 320 milionów.
Wychodzi mi miliard trzysta za resztę, czyli stadion, kompleksowe wyposażenie, zaplecze energetyczne, uporządkowanie i ogrodzenie terenu ...
Sprawdź, co za te pieniądze, które podają w tych innych przykładach jest zawarte,
Zazwyczaj porównuje się stadiony w stanie surowym, bez podania ceny wykupu gruntów itd.
A z tym koncertem, to dlaczego mówisz, że mam sobie coś wyobrażać?
Oglądałem koncert na stadionie - były występy, było naraz 40 tysięcy ludzi - nikt dźwiękowcom nie przeszkadzał.
W każdym razie wszystko słyszałem.
Kabiny jako wymóg mówisz ... Czyli co, bez Borka ichnie postawimy?
Jakiś problem jest z tym? Nie wiem, zezwolenie prezydenta jest potrzebne?
Co do meczu, to bardziej trwa jest potrzebna, a właśnie wczoraj skończyli ją układać ...
Ja trochę nie kumam ogólnie związku przyczynowo-skutkowego tego całego zamieszania Narodowego z tym całym Euro - jest, stoi, działa, mecze na nim będą, chyba, że Platini się rozmyśli i kij mu w oko.
Ja się, po prostu, cieszę, że poprzednio tu był większy burdel, a teraz go nie ma i tego nic nie zmieni:
ani Platini, ani Lato, ani policja czy ktokolwiek inny.
Tak samo jak się cieszę, że Centralny umyli.
Przynajmniej jakiś pożytek z tego całego Euro jest, bo nie chciałbyś wylądować na Centralnym kilka miesięcy temu.
A że Borek czy ktoś inny nie będzie miał własnej kabiny to wiesz, jakoś mi lotto
Wsadziliście (mam na myśli kibiców) mnie na tego konia, to teraz patrzcie sobie, jak ja z tego korzystam: mam na gruntach państwowych, za publiczne pieniądze, pięknie uporządkowany teren w centrum Warszawy i nie moim zmartwieniem jest, za co będzie utrzymany![]()
Mi to pasuje, a że nie pasuje komuś innemu?
Wybacz, ale to nie moje zmartwienie. Pytałem, kto chciał tej imprezy w Polsce, to jakoś nikt się nie zgłosił
.png)
arkona napisał(a):Jasne cieszmy się razem z Tobą, tylko, że pieniądze włożone w stadion są nie adekwatne do korzyści, ale kto by się ekonomią przejmował.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.