Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 10.01.2012 18:47

Kiepura napisał(a): Narodowy jest otoczony z czterech stron drogami jak pasy startowe lotniska i skomunikowany bezpośrednio z główna arterią Północ-Południe.

Kiepura, nie obraź się, ale widzę, że ty nie masz pojęcia o Warszawie ... :D

Z tras to mamy tylko Wu-Zet (Wschód - Zachód) i to starą i wąska,
przerobioną z jeszcze starszej, wąskiej, ulicy, a Północ - Południe to taki serial był :D
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 10.01.2012 20:50

weldon napisał(a):Kiepura, nie obraź się, ale widzę, że ty nie masz pojęcia o Warszawie ... :D

marze_na napisał(a):Czyli o to Ci chodzi
EURO powinno być w KRAKOWIE

Zostałem zdemaskowany Obrazek

Obrazek

Tygodniowy autoban

Obrazek

Autoban w tym temacie ofkorz.
Autoban moze ulec skróceniu na wyraźne życznienie zautobanowego

Weldon, zdziwiłbyś się jak dobrze znam Warszawę
:D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 10.01.2012 20:55

To jesteś lepszy ode mnie, bo ja, z każdym dniem zdaję sobie coraz bardziej sprawę z tego, jak mało wiem o tym mieście :D

Pozdrawiam
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.01.2012 18:25

29 stycznia, w tę ostatnią niedzielęęęęę .... ;)

... będzie próba generalna stadionu.

Od 15 do 21 - 6 godzin koncertów, a o 20 pokaz sztucznych ogni.

Wstęp wolny, a jak się dowiem coś więcej, to podam szczegóły, kto i dlaczego wystąpi :D

Pozdrawiam
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 11.01.2012 21:02

Firma w której pracuję dostarcza meble i urządzenia gastronomiczne ze stali nierdzewnej (audycja zawierała lokowanie produktu :P) na stadion gdański. Z racji tego byłem tam w październiku i muszę powiedzieć, że efekt jest piorunujący. Miałem okazję zobaczyć loże vipowskie i wierzcie mi ludzie trochę tam wygodniej niż na krzesełkach ogólnodostępnych ;)
Ponadto z racji zamieszkania byłem na stadionie wrocławskim i mimo, iż trzeba było zmienić jego konstrukcję to robi wrażenie. I naprawdę teren dookoła jest coraz bardziej zagospodarowany. Została tylko dziura w ziemi po galerii Solorza...;) Zwiedziłem również stadion w Poznaniu i mimo iż jest efektowny to oznakowanie trybun i wejść pozostawia wiele do życzenia... Pamiętam jak podczas meczu z Wybrzeżem Kości Słoniowej zamiast na A1 wleźliśmy do Press Roomu ale przynajmniej mamy zdjęcie z Borkiem ;)

Ogólnie to stadionów nie musimy się wstydzić. Wszystko będzie ok. Gorzej z drogami, dworcami i boję się, że w mediach będzie huczeć, że Polacy ponaciągali pół Europy na noclegi, picie i jedzenie. Ale obym się mylił.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.01.2012 12:07

A to będzie tak ...

Oto jestem! - impreza inaugurująca Stadion Narodowy

29 stycznia 2012 roku, między godziną 15 a 20, w formule festiwalu, będziemy mogli na największym polskim stadionie zobaczyć polskie zespoły: VooVoo i Haydamaky, Zakopower, Coma, T. Love i Lady Pank.

Imprezę zakończy spektakularny pokaz sztucznych ogni, realizowany z 2 miejsc wokół stadionu, a temu wyjątkowemu widowisku towarzyszyć będzie specjalnie dobrana muzyka. Pokaz będzie dobrze widoczny w okolicach stadionu oraz po zachodniej stronie Wisły.

Spektakl świateł na niebie odbywać się będzie na powierzchni 800 m2 i na wysokości od 75 do 200 m.
40 tysięcy pierwszych gości na imprezie OTO JESTEM! otrzyma specjalne, pamiątkowe bilety.

Trochę mnie niepokoi tak późny koncert Lady Pank, bo wychodzą ... będą próbowali, wyjść na scenę o dziewiętnastej ... ;)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 14.01.2012 15:42

Piotrek - coś czytam, że na Narodowym lipa z tym dachem...a taki ładny był...amerykański... :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 14.01.2012 16:47

Ale to, niby, podejrzewasz mnie o coś?

;)

Ja czytałem, ze mamy szansę wyjść z grupy :D

Nie wiem. Może coś z tym śniegiem co pada?
Jeszcze nie padało, może coś popsuli? :D

A, już widzę. Coś kombinują. Ale to dopiero od kilkunastu minut.
Trzeba będzie poczekać, aż się wypowiedzą wszyscy konkretnie, bo co teraz można?

Na razie, jak widać, Lato się targuje ;)
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 22.01.2012 11:27

Ponoć projektanci Narodowego nie przewidzieli, że Polska leży we wschodniej części Europy i zdarzają się u nas temperatury poniżej 0 stopni i pada śnieg a ponoć w takich temperaturach dach nie może zostać rozłożony...;)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.01.2012 13:56

Dach jest z pcv, które zazwyczaj źle reaguje na naprężanie w ujemnych temperaturach, dlatego jest zalecenie ograniczenia jego używania w takich warunkach i wcześniejszego przygotowania się na taka sytuację, natomiast (jak widzisz spóźniłeś się z ta informacja o ponad tydzień) sprawa jest stara, znana i ... oprócz jakichś wpisów w jednej gazecie, dawno temu, nikt nie robi z tym problemu.

Chyba, ze o czymś nie wiem?

Coś się nowego urodziło?

Patrzyłem dziś na stadion - stoi ;)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 23.01.2012 15:54

weldon napisał(a):A to będzie tak ...

Oto jestem! - impreza inaugurująca Stadion Narodowy

29 stycznia 2012 roku, między godziną 15 a 20, w formule festiwalu, będziemy mogli na największym polskim stadionie zobaczyć polskie zespoły: VooVoo i Haydamaky, Zakopower, Coma, T. Love i Lady Pank.

Imprezę zakończy spektakularny pokaz sztucznych ogni, realizowany z 2 miejsc wokół stadionu, a temu wyjątkowemu widowisku towarzyszyć będzie specjalnie dobrana muzyka. Pokaz będzie dobrze widoczny w okolicach stadionu oraz po zachodniej stronie Wisły.

Spektakl świateł na niebie odbywać się będzie na powierzchni 800 m2 i na wysokości od 75 do 200 m.
40 tysięcy pierwszych gości na imprezie OTO JESTEM! otrzyma specjalne, pamiątkowe bilety.

Trochę mnie niepokoi tak późny koncert Lady Pank, bo wychodzą ... będą próbowali, wyjść na scenę o dziewiętnastej ... ;)

Byle do... środy

A w środę strażaki się nie spiją i...

Cały misterny plan...

:D

sprawa jest stara, znana i ... oprócz jakichś wpisów w jednej gazecie, dawno temu, nikt nie robi z tym problemu.

Głównie problemu nie robi śnieg, który jeszcze nie spadł. W dużych ilościach. I którego nikt nie wie jak usunąć z dachu, gdy spadnie.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.01.2012 18:13

Ale o ssssooo chozi?

Jakiś problem ze śniegiem jest?

W Warszawie trochę popadało, ale szybko spływa, bo jest na plusie.

Większy problem był z ogrodzeniem, ale zdania sa podzielone.

Chyba jednak przeważa opinia, że lepiej mieć czysty, ogrodzony i strzeżony teren do spacerów,
niż obsrany przez psy i okupowany nocami przez jakąś hołotę otwarty wybieg.

Pozdrawiam
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 23.01.2012 19:03

weldon napisał(a):Ale o ssssooo chozi?

Jakiś problem ze śniegiem jest?

No na razie nie ma, bo nie spadł.

- Konstrukcja dachu jest obliczona z dużym zapasem. Śnieg by udźwignęła. Dach projektowaliśmy także z myślą o zimie. To dlatego niektóre jego elementy są podgrzewane - mówi na to Mariusz Rutz, architekt z pracowni JSK, która projektowała stadion. - Oczywiście dach trzeba by odśnieżać, tak samo jak dachy wszystkich budynków w Polsce. Nakazują to przepisy, które weszły w życie po zawaleniu się hali w Katowicach.

Skoro tak, to dlaczego dachu nie zamknięto jesienią, zanim nadeszły mrozy? - Chcemy najpierw przetestować, jak zachowuje się śnieg na części stałej. A projektant doprecyzowuje jeszcze instrukcję odśnieżania - odpowiada Daria Kulińska, rzeczniczka NCS. - Przygotowujemy ją. Nie ma pośpiechu - potwierdza Zbigniew Pszczulny, generalny projektant Stadionu Narodowego z firmy JSK. - Stadion to skomplikowana maszyna, operator potrzebuje czasu, żeby się go nauczyć. Nie wszystko naraz. Nic się nie stanie, jak jeszcze przez ten sezon zimowy stadion będzie otwarty - przekonuje. Zaprzecza plotce o tym, że dach jako prototypowa konstrukcja musi jeszcze przejść dodatkowe odbiory Instytutu Techniki Budowlanej. Przypomina, że dach był już otwierany podczas imprez masowych, m.in. podczas dnia otwartego na stadionie.

Czyli innymi słowy, ja rozumiem tą wypowiedż tak. Jak spadnie więcej niż metr śniegu, trzeba go zebrać z dachu stadionu. Tylko na razie nikt nie wie jak. Bo projektantom się nie spieszy.

Swoją drogą jestem ciekaw jak się taki śnieg z takiej "membranowej" powierzchni zbiera. Musi byc to wesoła zabawa. :D

A dachy na stadionach lubieją się zawalać :?

Obrazek
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.01.2012 19:37

To ten z iglicą by się musiał zwalić :)

Nie wiem, jak się odśnieża.
Może trzeba wejść i poskakać?

Obrazek

Za to wiem, że baza hotelowa (niemal) gotowa ;)

Obrazek :D

Jak woda pozwoli, to będzie można hotelem, na mecze, do Gdańska pływać ;)
Ostatnio edytowano 23.02.2012 10:40 przez weldon, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 23.01.2012 20:09

weldon napisał(a):
Za to wiem, że baza hotelowa (niemal) gotowa ;)

Obrazek :D

Jak woda pozwoli, to będzie można hotelem, na mecze, do Gdańska pływać ;)

W sumie to Holendrzy z Amsterdamu i innych miast mogą do Krakowa z własnym hotelem przypłynąć. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone