Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 13.12.2011 11:05

weldon napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Klik :wink:

Kiedyś mieliśmy z Jackiem, zdaje się, dzień rozbieżności w liczeniu tego czasu.

Nie pamiętam, ale to chyba wynikało z tego, że jedni liczą do dnia otwarcia, a drudzy do meczu otwarcia ...

Ja się zgubiłem :lol:

Ja tam nie wiem z czego wynika za to wiem jedno - oficjalnie pozostało

Obrazek

Pamiętajcie, że do końca lutego można jeszcze aplikować na bilety.
Fakt, że tylko na naszą kadrę ale...

Pozdrawiam
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 13.12.2011 11:17

Czyli dobrze pamiętałem ... :)

Jacek S napisał(a):Pamiętajcie, że do końca lutego można jeszcze aplikować na bilety.
Fakt, że tylko na naszą kadrę ale...

Aplikować znaczy: "zasilić konto PZPN kwotą 35 złotych"?
Dziecko mi wkur...zyli :/

Pozdrawiam

:lol:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 15.12.2011 11:21

Nie wiem, kto to szykował, ale ... fajne :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 16.12.2011 07:55

Orzełek wrócił ...

... ale będę malkontentem, że, pomimo, ze się cieszę, to koszulka wygląda jak ... most kolejowy w Warszawie :/

Reklamy przytłaczają ... :?
kamil1929
Cromaniak

Postnapisał(a) kamil1929 » 16.12.2011 16:07

weldon napisał(a):Orzełek wrócił ...

... ale będę malkontentem, że, pomimo, ze się cieszę, to koszulka wygląda jak ... most kolejowy w Warszawie :/

Reklamy przytłaczają ... :?

W.....c to logo Pzpnu i bedzie ok. :wink:
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 16.12.2011 20:49

Dziś zadecydowali Chorwaci że zamieszkają w Warce
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 17.12.2011 08:39

weldon napisał(a):Aplikować znaczy: "zasilić konto PZPN kwotą 35 złotych"?

Za Oficjalnym Klubem Kibica kryje się sieć spółek.

"Udziałowcem Klubu Kibica jest spółka Centurion Technologies, w której, jak ustalił portal Weszło, 25-proc.udział ma luksemburski fundusz kapitałowy Equity Liner."

PZPN dostaje z tego tylko ryczałt ok.1 mln.Reszta zniknie gdzieś po kieszeniach różnorakich cwaniaków.
Zakładając ,że będzie aplikować ,powiedzmy,pół miliona osób, do zarobienia jest 17 mln pln.
Za kawałek plastiku i złudną szansę wylosowania biletu.
voite
Croentuzjasta

Postnapisał(a) voite » 22.12.2011 14:11

A ja mam plana :) Koło 18-20 czerwca wyjechać na Chorwacje i tam pooglądać Ćwierćfinał Polska - Chorwacja. Dobre by to było 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.12.2011 14:55

voite napisał(a):A ja mam plana :) Koło 18-20 czerwca wyjechać na Chorwacje i tam pooglądać Ćwierćfinał Polska - Chorwacja. Dobre by to było 8)

Wyjechać do Chorwacji dobry plan :idea:
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 04.01.2012 15:16

Pan Juliusz Braun prezes TVP stwierdził, że do transmisji z Euro 2012 TVP bedzie musiała dołożyć około 50 mln złotych. Pytanie retoryczne kto w takim razie zarabia na transmisjach :D
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 08.01.2012 13:12

Weldon, prośba o odpowiedź (ale nie oficjałki, czesto bywasz w okolicach stadionu, więc na pewno znasz sprawę i masz realne spojrzenie na nią).

Jaka jest szansa na zakończenie prac przy stadionie przed 11 lutego. Ale chodzi mi o zakończenie całościowe, tzn środek, parkingi, drogi dojazdowe, dojścia itd.

Nie chodzi mi o zakończenie takie jak we Wrocławiu, gdzie stadion niby jest, ale w koło tylko wykopy.

Z góry dziekuje. :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 08.01.2012 14:46

Nie mam bladego pojęcia.

Dostaje pewne komunikaty z NCS od czasu do czasu, natomiast ostatnio w okolicach stadionu byłem jak most oglądałem - z daleka wyglądało, że porządkują teren.

Wiesz, z tego co pamiętam, to wrocławski i gdański stadion położone są na uboczu, więc można było sobie pozwolić na jakieś odstępstwa, a tutaj masz samo centrum miasta.

Metro zasuwają (nawet wczoraj wieczorkiem budowali), kończą most północny, kończą stacje Stadion, Powiśle, Centralny odnowili, zmontowana jest strefa kibica ...
Nawet przed chwilą wróciłem tam z orkiestry :)

U nas jest jeden plac budowy, więc trudno powiedzieć, co to znaczy, że będzie gotowe.

Na pewno, wg zapowiedzi, więcej będzie w tym roku otwarć, niż zamknięć (mimo, że dwa mosty idą do remontu), a nie słychać jakichś utyskiwań i biadoleń, więc pewnie idzie planowo.
(Albo wyborów nie ma w pobliskim czasie, więc nie ma kto pyskować ;))

Wolontariuszy teraz szukają.

W każdym razie, wstydu nie powinno być :D

Pozdrawiam
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 09.01.2012 16:45

weldon napisał(a):Nie mam bladego pojęcia.

Dzięki za odpowiedź. :D

W sumie interesowała mnie ta jedna data i teren wokół stadionu. Ale z tego co piszesz to raczej wszystko jeszcze w proszku będzie.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 09.01.2012 18:13

Kiepura napisał(a):... raczej wszystko jeszcze w proszku będzie.

Poproszę o definicję "w proszku".

Jeżeli ci chodzi, czy dookoła stadionu dokonano jakichś wyburzeń i zbudowano na nowo dzielnicę, to, z małymi wyjątkami, nie robiono tego.

Dalej masz dwa mosty drogowe, z których w czasie meczy korzystać nie polecam - zresztą zdaje się, że Poniatowskiego będą zamykali - most kolejowy, dzięki któremu dojedziesz pod sam stadion koleją, są parkingi.

Drogi koło stadionu wyremontowali już dawno, natomiast nie dobudowali tam dojazdów typu autostrada.

Z jednej strony stadionu jest przepiękny park, z drugiej plaża nad Wisłą.

Rozpoczynają się działania organizacyjne (jak strefa kibica, został wybrany jej operator), działania związane z opieką medyczną.
Tworzy się parkingi dla przyjezdnych, którzy w pewne rejony Warszawy nie będą mieli wjazdu, w czasie Euro będzie przeorganizowany ruch w pewnych dzielnicach.

Zorganizowano budowę metra tak, żeby nie przeszkadzała w Euro. Robione są różne symulacje sytuacji awaryjnych, typu wykolejenie pociągu z kibicami itp.

Co do samego stadionu, to od kilku dni, wieczorami, jest stale oświetlany.

Murawę położą tuż przed Superpucharem, bo i po co wcześniej?

Bardzo poważnie podchodzą do strefy kibica, a w zasadzie, do zagospodarowania wolnego czasu.
Szykują koncerty, imprezy, spotkania, pokazy fontann. Ze swoją promocja szykują się muzea i inne tego typu instytucje.

Kupili i dalej kupują, nowe tramwaje, kończą budowę kilku węzłów komunikacyjnych oraz połączenia kolejowego z lotniskiem.

To wszystko co piszę jest "wokół stadionu", bo to twór zrośnięty z miastem.

Już pisałem - będzie więcej otwarć, niż zamknięć, a nie da rady ot, tak, tylko ze względu na jedną imprezę, nawet tej rangi, nie prowadzić bieżących prac i remontów.

Podobno, dużo z tym nie mam do czynienia, ale to dość istotne, próbują zmienić system administracyjny na przyjazny petentom.

Te kilka dni to przeżyjemy, a najistotniejsze jest to, co nam zostanie.

W każdym razie, jakbyś przyjechał, to opracuje ci takie ścieżki, żebyś nie wpadł w jaka kałużę, albo dziurę w jezdni :D

Pozdrawiam

PS nawet mi, kurde, Biedronkę otworzyli :roll:

:lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 09.01.2012 19:25

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):... raczej wszystko jeszcze w proszku będzie.

Poproszę o definicję "w proszku".

Z Twojego poprzedniego postu wywnioskowałem, że jest tak jak we Wrocławiu. Stadion jest, nie ma parkingów i dróg dojazdowych. I gdzieś czytałem, Warszawa Stadion nie gotowa. I to rozumiem jako proszek.

Bo to, że na Euro będzie pięknie to ja Ci wierzę.

Ale ja się na Euro nie wybieram. Chodziło mi tylko o mityczną datę 11 lutego (i do tej daty ten proszek jest). Czyli czy są widoki, że w tym terminie otwarty będzie parking pod stadionem (+ drogi dojazdowe) i czy Warszawa Stadion będzie gotowa do użytku.

Tak sie w sumie z ciekawości zapytałem a wyszedł duży wątek.

Ja się nie obawiam, żebym

nie wpadł w jaka kałużę, albo dziurę w jezdni

Tak rok ze swojego życia żyłem zupełnie pod gołym niebem (nie w namiocie czy cuś), więc dziura w jezdni mi rybka. :D

A to

z drugiej plaża nad Wisłą.

w lutym brzmi bardzo obiecująco :D

No i mam nadzieję, że

symulacje sytuacji awaryjnych, typu wykolejenie pociągu z kibicami itp.

to 11 lutego nie przewidują :lol:

Tak czy siak dzięki za informacje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 63
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone