Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2011 22:44

krombocher napisał(a):
slapol napisał(a):Nie takie proste to jest. Prawnicy Solorza wydymali miasto w sprawach galerii handlowej. z której zyski niby miały finansować Śląsk. Teraz jest dziura w ziemi i problem do rozwiązania. Na finansowanie zrzuca się miasto i spółka solorzowa (51 proc. udziałów tego drugiego i oczywiście decyzyjność), ale teraz nie są to i nie będą kokosy :? .
Nasza polska rzeczywistość, gdzie biznes prywatny dyma obszar samorządowy....(mam tą satysfakcję, że od początku taką kolej rzeczy przewidziałem), satysfakcja to jednak wątpliwa :wink:

Taki np. Wojciechowski wiele by pewnie dał, by bez znaczącego wkładu kasy mieć drużynę na czele (chociażby na półmetku rozgrywek)...

Zrzucą się mieszkańcy, z właśnie podniesionych na tą okoliczność podatków od nieruchomości :?

Taaaa...zamiast max stawki inflacyjnej do max dopuszczalnej przez prawo wartości :wink:
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 02.12.2011 22:47

Slapol pewnie znowu nie spodoba ci się to co powiem, bo powiem ci, że rozumujesz prowincjonalnie.... Zyski restauratorów, hotelarzy, sprzedawców pamiątek są dla nich samych ważne, ale w makro skali są bez znaczenia. Nie po to szykowaliśmy się jak na wojnę, wydając dziesiątki miliardów żeby podnieść zyski restauratorów i hotelarzy przez dwa, trzy tygodnie w czterech miastach. Zrobiliśmy to po to żeby zareklamować brand o nazwie POLSKA. Chcieliśmy żeby tysiące europejczyków przyjechało do naszego kraju i na własne oczy przekonało się, że Polska to nowoczesny kraj, a Polacy to wykształceni, otwarci na świat ludzie. Europejczycy po prostu i to się niestety nie udało.
mireks
Cromaniak

Postnapisał(a) mireks » 03.12.2011 05:07

Janusz Bajcer napisał(a):
Krzysztof i Lidia napisał(a):Polska, Grecja, Rosja, Czechy

Mogło być gorzej - nie jest źle.
Reszta zależy od piłkarzy na boisku.
Wyjście z grupy całkiem realne.

Wyjście z grupy całkiem realne,ale nie zapominajmy że cała trójka to byli mistrzowie Europy,oby nie było jeszcze większej kompromitacji.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 03.12.2011 08:58

slapol napisał(a):Taki np. Wojciechowski wiele by pewnie dał, by bez znaczącego wkładu kasy mieć drużynę na czele (chociażby na półmetku rozgrywek)...

Pewnie i by dał, ale na całe szczęście trzyma sie od Was z daleka.

Slapol pewnie znowu nie spodoba ci się to co powiem, bo powiem ci, że rozumujesz prowincjonalnie.... Zyski restauratorów, hotelarzy, sprzedawców pamiątek są dla nich samych ważne, ale w makro skali są bez znaczenia. Nie po to szykowaliśmy się jak na wojnę, wydając dziesiątki miliardów żeby podnieść zyski restauratorów i hotelarzy przez dwa, trzy tygodnie w czterech miastach. Zrobiliśmy to po to żeby zareklamować brand o nazwie POLSKA. Chcieliśmy żeby tysiące europejczyków przyjechało do naszego kraju i na własne oczy przekonało się, że Polska to nowoczesny kraj, a Polacy to wykształceni, otwarci na świat ludzie. Europejczycy po prostu i to się niestety nie udało.

Realista masz rację i nie masz racji :D

Pośrednio masz rację, bo o reklamie zadecyduje głównie przekaz telewizyjny. I tu jesteśmy w czarnej d... Mistrzostwa dla przeciętnego mieszkanca Europy nie zaczną się w piątkowe popołudnie, bo wówczas robi on zakupy, albo wraca z pracy, albo... I nie będzie zmieniał swoich przyzwyczajeń, aby obejrzeć podrygi łowiczanek czy występy średnionudnej drużyny Smudy vs bankruci. EURO 2012 dla europejskiego kibica rozpocznie się w sobotę wieczorem uczta pt. mecz Niemcy vs. Portugalia. We Lwowie. I niestety cała reszta hitowych telewizyjnie meczów również jest na Ukrainie.

Ale z drugiej strony w moim odczuciu nie masz racji pisząc o kibicach którzy tu nie przyjadą. Już o tym pisałem, ale powtórzę. Według mnie nie ma i nie będzie masowego napływu kibiców na Ukrainę.
Holendrzy ? Ci co przyjechali w liczbie 70 na Legię pojadą na Ukrainę ?
Niemcy pojadą masowo na Ukrainę ? Chyba na czołgach, jak drzewiej bywało. :D
Ci co pojadą na mecz tam, to: samolot, autokar, stadion, autokar, samolot.

A gdzie pojadą kibice ? Ano tutaj :D

Jeżeli oczywiście wszystko zostanie tak jak zostało potwierdzone w umowach.

I na koniec dwie uwagi. Nie deprecjonuj rozczarowania wrocławskich sklepikarzy. Wiem, że z pozycji warszawiaka ciężko jest ogarnąć życie na jak Wy to nazywacie prowincji. Ale na tej prowincji dość ciężko zarobić byle złotówkę.

I druga. Euro to nie olimpiada. Tu przyjeżdza inny sort ludzi. Oni tzw. nowoczesną europę mają głęboko w ... I gdzie Ty widzisz ten nowoczesny kraj ? Polecam wycieczkę po kraju. Ale nie luksusowym samochodem.

Ps. Nie mogłem się oprzeć (z cytowanego artykułu):

W Krakowie mamy też liznąć trochę "piłki na żywo". Drużyny są zobowiązane przeprowadzić co najmniej jeden trening otwarty dla publiczności. Ma też dojść do towarzyskiego meczu drużyny Holandii z zespołem "Białej Gwiazdy"

Fajnie by było. :D
domingos
Croentuzjasta

Postnapisał(a) domingos » 03.12.2011 10:35

Moze ktos z szanownych forumowiczow ma do odsprzedania bilety z udzialem Chorwacji 10.06 oraz 14.06 w Poznaniu ,chetnie odkupię lub się zamienię , mam bilet na mecz otwarcia Polska-Grecja
krombocher
Cromaniak

Postnapisał(a) krombocher » 03.12.2011 10:51

slapol napisał(a):
miłoszek napisał(a):

Ano widzisz....stadion i dojazd zostaną ...
zostanie nowy terminal lotniska 4 razy większy od poprzedniego

Zostanie, jak go wody gruntowe nie zaleją :? Jak można było dać takiego babola przy projektowaniu 8O No chyba, że w związku z terminami Euro nie starczyło czasu, by zrobić badania gruntu :wink:
Pozdrawiam
K
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 03.12.2011 10:56

domingos napisał(a):Moze ktos z szanownych forumowiczow ma do odsprzedania ...

To, zdaje się, jest niemożliwe.

Albo idziesz, albo zwracasz bilety do ogólnej puli i stamtąd są odsprzedawane oczekującym.
W każdym razie, uważałbym na różne "okazje", które się pojawią, a pojawią na pewno, w internecie.

Pozdrawiam
Krzychooo
Cromaniak

Postnapisał(a) Krzychooo » 03.12.2011 11:06

weldon napisał(a):
domingos napisał(a):Moze ktos z szanownych forumowiczow ma do odsprzedania ...

To, zdaje się, jest niemożliwe.

Albo idziesz, albo zwracasz bilety do ogólnej puli i stamtąd są odsprzedawane oczekującym.

E tam, jak najbardziej możliwe, przed każdymi mistrzostwami handel biletami kwitnie. Bez problemu wchodzi się na "czyjś" bilet. Za chwilę się zacznie na allegro. Aukcje typu "szalik za 2000zł, bilet na mecz gratis" ;).
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 03.12.2011 11:43

W spiskowe teorie nie wierzę, ale to, że Anglicy, Niemcy i Holendrzy, podobno, wylądowali na Ukrainie,
ucieszyło kilka, co najmniej, osób.

Pozdrawiam :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2011 12:15

realista2 napisał(a):Slapol pewnie znowu nie spodoba ci się to co powiem, bo powiem ci, że rozumujesz prowincjonalnie.... Zyski restauratorów, hotelarzy, sprzedawców pamiątek są dla nich samych ważne, ale w makro skali są bez znaczenia. Nie po to szykowaliśmy się jak na wojnę, wydając dziesiątki miliardów żeby podnieść zyski restauratorów i hotelarzy przez dwa, trzy tygodnie w czterech miastach. Zrobiliśmy to po to żeby zareklamować brand o nazwie POLSKA. Chcieliśmy żeby tysiące europejczyków przyjechało do naszego kraju i na własne oczy przekonało się, że Polska to nowoczesny kraj, a Polacy to wykształceni, otwarci na świat ludzie. Europejczycy po prostu i to się niestety nie udało.

Po części odpowiedział Ci Kiepura powyżej :lol:
Dodam tylko, że nie jestem restauratorem ani sprzedawcą pamiątek...czy rozumuję prowincjonalnie :?: :? ....chyba masz jednak rację :wink: ....bardziej mi zależy by zareklamować brand o nazwie WROCŁAW, a tego Europejczycy w TV-relacjach za często nie usłyszą niestety
:cry:

Tylko nie odpowiadaj mi, że to jakiś kompleks... :wink: :lol:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 03.12.2011 15:16

slapol napisał(a):Hejka Gdańsk i Poznań :!: ....przyjmijcie tam Chorwatów jak należy :!: :lol:

Spoko.

:D
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 03.12.2011 23:33

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.12.2011 00:32

Skoro los kazał Szwedom grać na Ukrainie - ja się nie dziwię, że zmienili miejsce zamieszkania.

klik
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 05.12.2011 07:27

slapol napisał(a):....chyba masz jednak rację....bardziej mi zależy by zareklamować brand o nazwie WROCŁAW..........Tylko nie odpowiadaj mi, że to jakiś kompleks...

Z tą prowincją to był żart. Sam go sprowokowałeś i wydawało mi się że przyjmiesz to mniej serio. Brand Wrocław jest częścią składową większej całości więc w sumie trudno mówićo kmpleksie. Chociaż............... coś w tym jest !!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.12.2011 08:37

realista2 napisał(a):
slapol napisał(a):....chyba masz jednak rację....bardziej mi zależy by zareklamować brand o nazwie WROCŁAW..........Tylko nie odpowiadaj mi, że to jakiś kompleks...

Z tą prowincją to był żart. Sam go sprowokowałeś i wydawało mi się że przyjmiesz to mniej serio. Brand Wrocław jest częścią składową większej całości więc w sumie trudno mówićo kmpleksie. Chociaż............... coś w tym jest !!

Spoko, wiem, że to był żart :)
O "kompleksach" wspomniałem też żartem, bo zawsze to słowo pojawia się w "przepychankach słownych" z Warszawiakami :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone