Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.07.2011 11:26

weldon napisał(a):Mo popatrz, panienka z Superstacji odwróciła moją uwagę :D

No popatrz, a ja myślałem, że zrobiłeś sobie autoportret z córką jak kręcisz ten film co go zamieściłeś.:D

Co do wielkości to jasna sprawa. Sam pamiętam swoje pierwsze wrażenie na 'nowej" Wiśle (a jest on przecież nieco mniejszy) versus stary stadion. Dość podobne do Twojego. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że warszawski stadion nie jest znowu jakimś olbrzymem. Choć patyki i iglica baaaardzo go powiększają.

Jakość oglądania widowiska piłkarskiego (czy też innego) zależy od wielu czynników takich jak akustyka stadionu, widoczność z poszczególnych sektorów (uzależniona od kąta nachylenia trybuny), jakość krzesełek ich zagęszczenie, komunikacja. Dopiero po otwarciu będziemy mogli powiedzieć czy stadiony się "udały". Póki co pozostają nam tylko oceny wrażeń estetycznych.

Pytałem o telebimy, bo troszkę małe mi się wydają. Ale może to tylko złudzenie wynikające z perspektywy zdjęcia.

Co do cen to już się nie wpowiadam, dla mnie drogo, ale na pewno w jednym masz rację. Porównanie cen bez dokładnego zbadania "zawartości" może być złudne.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.08.2011 15:07

A my dalej mamy kłopoty

:?
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 05.08.2011 13:09

Jacek S napisał(a):A my dalej mamy kłopoty

:?

A'propos Euro 2012 - Włosi ostro trenują
Ciekawe jaki repertuar upadków przygotowali nasi.

Link do YouTuba
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 08.08.2011 21:07

Wow, mamy oficjalny fun club reprezentacji
:D

http://www.youtube.com/watch?v=P-Xn9czjT3g

czy tylko mnie się wydaje, że to straszna żenada? 8O
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.08.2011 06:40

Przed wejściem

Obrazek

Bramka - wpuszczają grupkami.
Otwierają...

Obrazek

Byłem tu wcześniej - stały maszyny budowlane, dźwigi, goły beton i stal.
Teraz pojawia się zupełnie inne oblicze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2011 07:44

Piękny :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.08.2011 07:46

slapol napisał(a):Piękny :lol:

Wiem, że robię słabe zdjęcia ale to nie powód żeby tak od razu wyśmiewać.
:evil:

:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2011 07:51

Jacek S napisał(a):
slapol napisał(a):Piękny :lol:

Wiem, że robię słabe zdjęcia ale to nie powód żeby tak od razu wyśmiewać.
:evil:

:wink:

Do fotek nic nie mam, ale dobra...sam chciałeś :wink: ....ściana obok bramy wejściowej trochę do dupy :? :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.08.2011 07:56

slapol napisał(a):...ściana obok bramy wejściowej trochę do dupy :? :wink:

To, to fakt. Jest trochę fleja. Tu Pan władza ma absolutną rację.

Jest więcej takich miejsc ale rzecz w tym żeby te minusy nie przesłaniały plusów, które są.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 09.08.2011 10:04

Jeszcze o drogach:

Euro 2012: Opóźnione autostrady

09.08. Warszawa (PAP/Media) - Z 27 odcinków dróg, które mają być gotowe na Euro 2012, tylko jeden jest budowany szybciej niż zakładały plany, a pięć powstaje zgodnie z harmonogramem. Cześć sieci nie będzie nawet przejezdna - alarmuje "Rzeczpospolita" powołując się na raport spółki PL.2012

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Euro-20 ... 87161.html

pozdrav.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.08.2011 10:45

Dla zwiedzających otwarta jest/była jedna strona widowni.

Obrazek

Kolorki fajne

Obrazek

Widok z góry - nie z najwyższego poziomu.
Bardzo dobrze wszystko widać - a poza tym ma się wrażenie, że murawa jest blisko.
Byłem w dużym szoku, że ten 40 tysięcznik sprawia od środka wrażenie kameralnego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Konstrukcja dachu - coś niesamowitego

Obrazek

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.08.2011 19:04

adamk3 napisał(a):Jeszcze o drogach:

Euro 2012: Opóźnione autostrady

Coś się tych dróg tak czepił?
Przecież to nie jednorazówki na Euro, którymi, kilka osób, przejedzie z meczu na mecz,
tylko ma służyć nam latami - lepiej, żeby się nie spieszyli, a, tak jak sobie popatrzyłem, jeżdżąc teraz trochę po kraju, to rozmach, ilość i sposób budowy tych wszystkich dróg to budzi podziw.

Prędzej, czy później skończą to będzie bajer jazda tym i drogami.

Tych kilku kibiców to może sobie pociągiem pojechać.
I tak by mieli problem z zaparkowaniem samochodu ;)

:D

Jacek S napisał(a):Byłem w dużym szoku, że ten 40 tysięcznik sprawia od środka wrażenie kameralnego

Podobno jest niesamowity i naprawdę nowoczesny w skali świata i naprawdę robi wrażenie.

Czeka was teraz niezła próba - to będzie niesamowite przeżycie - pozazdrościć :D

Pozdrav
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 09.08.2011 19:07

Brzydki. Fatalna kolorystyka krzeseł. Fatalna linia trybun. Konstrukcja dachu przytłacza.

A może to tylko takie zdjęcia :D

Nie bić.

De gustibus est non disputandum...

Slapol, Co Ty chcesz od ściany. Brutalizm teraz w modzie.

O której były robione ta fotka.

Obrazek

W temacie murawy obawiam się powtórki z POZnan*ia.

Kiedy to otworzą, bo jakby przypadkiem i ogromnym fartem Wisła weszła jednak do LM to jest szansa, że bedziemy tam grać :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2011 20:01

Kiepura napisał(a):....

Kiedy to otworzą, bo jakby przypadkiem i ogromnym fartem Wisła weszła jednak do LM to jest szansa, że bedziemy tam grać :D

A Ty skurczybyku :wink: :roll: ...chcesz się wprosić na Lechię i jednocześnie gadasz, że brzydki :?:
Jacek, nie wpuszczaj tam Kiepury... :?: :lol:

P.S.
Wykończenie ściany skrytykowałem, bo się Jacek domagał :wink: ...tzn. jak mówiłem, że obiekt piękny...to marudził coś tam, coś tam.... :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2011 20:22

Kiepura napisał(a):...

W temacie murawy obawiam się powtórki z POZnan*ia.
....

Poczytałem trochę o tych murawach. Okazuje się, że na nowoczesnych, w dużej części zadaszonych stadionach na świecie wymiana dwukrotna w ciągu sezonu to prawie norma, która musi być wkalkulowana w cenę eksploatacji.

Tak jest w Londynie, Paryżu, Amsterdamie i w wielu innych miastach, chociaż warunki pogodowe są tam "nieco" lepsze, niż u nas.

Poznań wcale nie jest super-niechlubnym wyjątkiem - jedynie brak czasu na zakorzenienie się trawy po wymianach został źle dobrany, lub nie było innej możliwości, bo mecze pucharowe jesienią "poganiały" :? Minusem jest też fakt przebudowy starego obiektu, a nie projektowanie go od podstaw, a wtedy jest możliwość przewidzenia pewnych rzeczy.

Co do projektowania od podstaw, u nas PONOĆ przewidziano ten fakt i tak ustawiono obiekt, by "słońce po trawniku waliło" jak to tylko możliwe :wink: Pomóc temu zjawisku ma też nieregularny kształt owalu dachu i przeszklenia na nim. Ponadto Wrocław stosunkowo dobrze wygląda (na tle Polski) jeśli chodzi o nasłonecznienie i średnie temperatury roczne, ale co z tego wyniknie :?: zobaczymy... :lol:

Narazie murawa jest ponoć pięknie zakorzeniona...ale niedługo ją zakryją, nasypią góry piachu i wjadą tam jakieś MONSTERY, we wrześniu walka ADAMEK - KLICZKO, i dalej koncert DŻORDŻA MAJKELA.
Murawa oczywiście tego nie przetrzyma - nowa rośnie już na Węgrzech.
Czy się zakorzeni przed wrześniowym meczem z Lechem (planowany pierwszy mecz ligowy na nowym stadionie), pożyjemy - zobaczymy...
:lol:
FOTKA
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone