Kiepura napisał(a):slapol napisał(a):Na szczęście mnie się trafiło osobiście poznać samych nieskąpych Poznaniaków i Krakusów
One przyjezdne są napewno...
No co Ty...
Kiepura napisał(a):slapol napisał(a):Na szczęście mnie się trafiło osobiście poznać samych nieskąpych Poznaniaków i Krakusów
.png)
slapol napisał(a):Kiepura napisał(a):slapol napisał(a):Na szczęście mnie się trafiło osobiście poznać samych nieskąpych Poznaniaków i Krakusów
No co Ty......z krwi i kości
(to wyjątki potwierdzające regułę)
Sekretarz generalny PZPN Zdzisław Kręcina został dziś wyprowadzony z samolotu relacji Wrocław-Warszawa. Był totalnie pijany. Przeklinał. Wstyd, że taki człowiek firmuje polską piłkę mówi tvn24.pl pasażer, świadek wydarzenia. - Nie bardzo wiem, o co chodzi. Autem jadę. Sam wyszedłem - odpowiada nam w rozmowie telefonicznej sekretarz Związku. A pił pan alkohol przed startem? - Nie rozumiem. Dziękuję panu bardzo.
.png)
Kiepura napisał(a):Sekretarz generalny PZPN Zdzisław Kręcina został dziś wyprowadzony z samolotu relacji Wrocław-Warszawa. Był totalnie pijany. Przeklinał. Wstyd, że taki człowiek firmuje polską piłkę mówi tvn24.pl pasażer, świadek wydarzenia. - Nie bardzo wiem, o co chodzi. Autem jadę. Sam wyszedłem - odpowiada nam w rozmowie telefonicznej sekretarz Związku. A pił pan alkohol przed startem? - Nie rozumiem. Dziękuję panu bardzo.
http://www.tvn24.pl/0,1713699,0,1,krecina-musial-opuscic-samolot-byl-totalnie-pijany,wiadomosc.html
Juz widzę co będzie na Euro
.png)
.png)
weldon napisał(a):Teraz będzie się działo, bo Lechia z Cracovią się tam spotkają.
Kuzyn bilety już ma, a nie było, podobno, łatwo - szykuje się komplet
Trochę się śmiał, że Lechia za bardzo nie dorasta do takiego obiektu, ale widać, że zadowolony i dumny:lol:
Nie dotarli na piątkowe starcie 3. kolejki T-Mobile Ekstraklasy pomiędzy Legią Warszawa a Górnikiem Zabrze kibice ze Śląska. Fani Trójkolorowych poświęcili mecz na rzecz pomocy poszkodowanym w katastrofie kolejowej w Babach, pod Piotrkowem Trybunalskim.
Kibice Górnika w piątkowe przedpołudnie wyruszyli w drogę do Warszawy na mecz z Legią. Do stolicy fani z Zabrza jednak nie dotarli. Jadąc na mecz pociągiem, napotkali na katastrofę kolejową w Babach, pod Piotrkowem Trybunalskim. - Widząc tę tragedię nawet przez myśl nie przyszło nam, żeby przejść obok niej obojętnie. Wysiedliśmy z pociągu i skupiliśmy się na pomocy poszkodowanym - mówi naszemu portalowi jeden z członków stowarzyszenia kibiców Trójkolorowych.
Pomoc fanów śląskiej drużyny, którzy w dużym stopniu przyczynili się do wzrostu efektywności akcji ratunkowej sprawiła, że wszyscy którzy w katastrofie ucierpieli szybko trafili pod opiekę lekarzy. - Kiedy sytuacja wydała się być opanowana wsiedliśmy w pociąg i wróciliśmy do Zabrza - dodaje nasz rozmówca.
W katastrofie kolejowej pod Piotrkowem Trybunalskim zginęła jedna osoba. Trudno oszacować liczbę rannych. W pociągu Tanich Linii Kolejowych, który kursował na linii Warszawa Centralna - Katowice jechało 280 pasażerów. Kilkudziesięciu najciężej rannych, karetkami i śmigłowcami zostało odwiezionych do szpitala.
Do stolicy dotarła tylko garstka fanów z Zabrza, która na mecz udała się samochodami. W przerwie spotkania w Warszawie spiker poinformował o poświęceniu sympatyków Górnika. Kibice Legii, na co dzień z zabrzanami nie sympatyzujący, wiadomość przyjęli oklaskami.
.png)
Kiepura napisał(a):Bo teraz pojawiła sie nowa grupa kibiców. Oprócz:
kibiców,
kibiców sukcesu czyli małyszowców,
mamy teraz kibiców nowych stadionów.
Kiepura napisał(a):weldon napisał(a):Teraz będzie się działo, bo Lechia z Cracovią się tam spotkają.
Kuzyn bilety już ma, a nie było, podobno, łatwo - szykuje się komplet
Trochę się śmiał, że Lechia za bardzo nie dorasta do takiego obiektu, ale widać, że zadowolony i dumny:lol:
Bo teraz pojawiła sie nowa grupa kibiców. Oprócz:
kibiców,
![]()
![]()
....

.png)
weldon napisał(a):Kiepura napisał(a):Bo teraz pojawiła sie nowa grupa kibiców. Oprócz:
kibiców,
Widzę, że zaczynasz łapać ideę całego przedsięwzięcia
Dobrze by było, żeby jeszcze słowo "stadion" przestać kojarzyć (nawet pomimo tego Euro)
z wyrażeniem "piłka nożna" i będzie całkiem w porządku.
Cały czas powtarzam, że to, co się dzieje, przy okazji Euro, budowane jest nie dla tej garstki kibiców, którzy przyjadą na mecze i przejadą się, lub nie, jakąś autostradą, tylko budowane jest na wiele lat dla całej masy ludzi, do tej pory pozbawionej dostępu do takich obiektów i dróg.
Szczerze mówiąc, pojeździłem sobie ostatnio po Polsce trochę i od Szczecina po Zakopane, od Katowic po Gdańsk, wszędzie coś budują i to, za przeproszeniem, zapieprzają przy tym, bo, co mnie zdziwiło, prace trwały wieczorami i w czasie deszczu
Kiedyś skończą ...
.png)
.png)
.png)
Kiepura napisał(a):Wzruszyłem sięPracują w deszczu bo taki mamy klimat ...