slapol napisał(a):adamk3 napisał(a):Puste autostrady na EURO 2012
------------------------------------------
wczoraj w wiadomościach podali, że ruch (po wprowadzeniu opłat) zmniejszył się od 40 do 70 %:
A1 - 70%
A2 - 45%
A4 - 40%
....
Dla przeciwwagi,
wczoraj przetestowałem wrocławską AOW - wraz z mostem robi wrażenie. Mimo opłat dla ciężarowców, na obwodnicy bardzo duży ruch TIRów, a w mieście luz, jak na ten czas w roku (początek roku szkolnego).
Odcinek z łącznika Długołęka - wylot na Warszawę - krajowa 8 - do skrzyżowania z autostradą A4 pokonałem w 15 min.
Mam nadzieję, że tak pozostanie i ciężki sprzęt będzie wjeżdżał do miasta tylko wtedy, gdy będzie musiał.
ktoś się myli ...
http://budownictwo.wnp.pl/autostradowa- ... 1_0_0.html
Podczas niedawnej wizyty we Wrocławiu premier Donald Tusk zapewniał, że przejazd obwodnicą pozostanie bezpłatny przynajmniej do chwili, gdy pozostanie on szefem rządu.
- Chciałbym przeciąć wszelkie spekulacje, bo wiem, że to jest problem. W Polsce autostrady, są autostradami płatnymi tak, jak w przygniatającej większości krajów. Ale decyzja dotycząca obwodnicy Wrocławia, w tym także tego mostu jest jednoznaczna - to nie jest autostrada. Będzie zmiana rozporządzenia, będzie to odcinek S, a nie odcinek A i obwodnica i most nie będą płatne, przynajmniej, tak długo, jak ja będę podejmował decyzje - powiedział wówczas premier.

.png)
.png)
.png)