Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 09.08.2011 20:36

Za to wproszenie zapłacę konkretną kasę :D

Na osłodę dodam, że widziałem zdjęcia stadionu z zewnątrz od strony zielonego parkingu. No i o ile wcześniej na wizualizacjach to raczej nie ten teges, to na tym zdjęciu całkiem całkiem mi podszedł.

Niestety nie pasuje mi nowa moda pt. kolorystyka i ułożenie krzesełek imitujące pawia puszczonego po imprezie (przepraszam za dosadne porównanie) czyli ogólny misz-masz. Wole prostotę. (Edit: o właśnie taką jak na wklejonym zdjęciu stadionu Śląska)

Co do ściany to jest ona identyczna jak na Wiśle. Nasza pani od stadionu stwierdziła, że taki "nieokrzesany" beton to przejaw stylu zwanego brutalizmem. Myśłałem, że to tylko u nas, a tu proszę - niespodzianka.

Dobranoc.

Ps. Teraz doczytałem posta odnośnie murawy. Najlepszym rozwiązaniem w przypadku dużych dachów jest wysuwana murawa. Wychodzi pewnie i tak taniej niż jej wymiana dwa razy do roku. Jak znajde czas to wkleję zdjecia stadionu, który był prawdopodobnie wzorem dla Poznania. Tamten jest z wysuwaną murawą.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2011 20:47

Podobranocowałeś, więc wzajemnie :lol:
Murawa wyjeżdża np. na Schalke, ale to nie ta kasa :? , poza tym Gelsenkirchen to wiocha i murawa ma gdzie wyjechać, a Poznań gęsto zabudowany...więc gdzie mieliby się wysunąć :?: ...na Śniadeckich w pobliże Targów :?: :roll:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 10.08.2011 05:23

slapol napisał(a):Podobranocowałeś, więc wzajemnie :lol:
Murawa wyjeżdża np. na Schalke, ale to nie ta kasa :? , poza tym Gelsenkirchen to wiocha i murawa ma gdzie wyjechać, a Poznań gęsto zabudowany...więc gdzie mieliby się wysunąć :?: ...na Śniadeckich w pobliże Targów :?: :roll:

Mówiłem dobranoc bo poszłem spać, mówię Dzień Dobry bo wstałem :D

Chodziło mi o ogólne rozwiązanie. Pewnie, ze trzeba mieć dużo miejsca. Np duży parking: jak w Gdańsku.
http://amberexpo.pl/wp-content/gallery/sierpien/23.jpg

Spokojnie mogłaby murawa wyjeżdzać.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 10.08.2011 06:46

slapol napisał(a):Jacek, nie wpuszczaj tam Kiepury... :?: :lol:

Każdy może/mógł wejść

VIP
Pan Premier oprowadzany przez Pana Prezesa BIEG 2012

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze raz dach - że niby przytłacza?
:lol:

Obrazek

Mam nadzieję, że nie powtórzy się historia z Poznania

Obrazek

Delegat UEFA sprawdza stan murawy

Obrazek

Pozdrawiam
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 10.08.2011 08:17

weldon napisał(a):
adamk3 napisał(a):Jeszcze o drogach:

Euro 2012: Opóźnione autostrady

Coś się tych dróg tak czepił?
Przecież to nie jednorazówki na Euro, którymi, kilka osób, przejedzie z meczu na mecz,
tylko ma służyć nam latami - lepiej, żeby się nie spieszyli, a, tak jak sobie popatrzyłem, jeżdżąc teraz trochę po kraju, to rozmach, ilość i sposób budowy tych wszystkich dróg to budzi podziw.

Prędzej, czy później skończą to będzie bajer jazda tym i drogami.

Tych kilku kibiców to może sobie pociągiem pojechać.
I tak by mieli problem z zaparkowaniem samochodu ;)

:D

biletu nie wylosowałem - więc stadiony mnie nie interesują :wink:

A drogi tzn. - autostrady - ruch jest ale na bezpłatnych, a tymi to już widzę ten "WIELKI RUCH":

"Kosmiczne ceny polskich autostrad...

- płacić za przejazd z Warszawy do Poznania 60 zł.
- płacić za przejazd z Wrocławia do Krakowa ponad 55 zł.
- płacić za przejazd z Gdańska do Torunia 30 zł.
- płacić z Gdańska do rogatek Łodzi około 60 zł. ..."

http://wsieci.rp.pl/opinie/rekiny-i-plo ... -autostrad
-----------------------

weldon napisał(a):sposób budowy tych wszystkich dróg to budzi podziw.

Prędzej, czy później skończą to będzie bajer jazda tym i drogami.

odnośnie sposobu budowy to tu z podwórka:

http://www.tircenter.eu/wezel-kielce-polnoc-do-poprawki

Węzeł Kielce Północ do poprawki.

Budowa węzła Kielce Północ u zbiegu drogi ekspresowej S7 i drogi krajowej nr 73 zakończyła się w drugiej połowie 2009 roku

--------------------------
Wytrzymał "skurczybyk" aż - prawie 2 lata :!: :!: :!:

Ciekawy czy będą remonty tych A, S i krajowych- już w 2013 czy trochę później :wink:

pozdrav.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 10.08.2011 12:27

adamk3 napisał(a):"Kosmiczne ceny polskich autostrad...

- płacić za przejazd z Warszawy do Poznania 60 zł.
- płacić za przejazd z Wrocławia do Krakowa ponad 55 zł.
- płacić za przejazd z Gdańska do Torunia 30 zł.
- płacić z Gdańska do rogatek Łodzi około 60 zł. ..."

To chyba podobnie za km jak w HR czy się mylę?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2011 13:44

Też sprawdzałem Jacku, nie mylisz się :lol:
W niektórych krajach są jeszcze bardziej "kosmiczne" opłaty, a w Polsce tak jest, że jak nie ma autostrad to źle, a jak będę, to jeszcze gorzej bo za drogie :wink:

Malkontenci zawsze byli, są i będą.
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 10.08.2011 14:11

Janusz Bajcer napisał(a):Też sprawdzałem Jacku, nie mylisz się :lol:
W niektórych krajach są jeszcze bardziej "kosmiczne" opłaty, a w Polsce tak jest, że jak nie ma autostrad to źle, a jak będę, to jeszcze gorzej bo za drogie :wink:

Malkontenci zawsze byli, są i będą.

ekspert :D :D :D się znalazł :wink:

http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,825 ... sz_za.html

"Autostrady dla bogatych.

...Jeżeli ceny nie będą niższe, autostrady będą świecić pustkami - ostrzegają eksperci...

...będziemy mieli prawie dwa razy tyle kilometrów autostrad co teraz. - Co z tego, skoro będą puste, bo przy takich cenach ucieczka kierowców na drogi alternatywne będzie duża - prognozuje Adrian Furgalski z Zespołu Doradców Gospodarczych "Tor"...

...Jako kwotę wyjściową do analiz MI przyjmuje 20 gr/1 km. - To mniej niż na Zachodzie, ale trzeba pamiętać o różnicach siły nabywczej mieszkańców.

:!: Przy obecnych cenach Francuz za pensję przejedzie 40 tys. km autostradą, Polak - 10 tys. :!:

- mówi Adrian Furgalski. - Cieszymy się z nowych autostrad, na które czekaliśmy 20 lat, ale pytani, czy mamy świadomość, ile będzie kosztować przejazd, już teraz kierowcy psioczą na płatnej A2, bo nie dość, że płacą 36 zł, to jeszcze muszą się zatrzymywać na bramkach, co obniża płynność ruchu - dodaje..."

pozdrav.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2011 19:11

adamk3 napisał(a):ekspert :D :D :D się znalazł :wink:

Eksperci są różni, ja nie jestem, ale malkontentem też nie :lol:

Pozdrav
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 11.08.2011 07:10

Dawno nie zaglądałem :lol:
Narodowy od razu widac że budowała ta sama firma co u nas - widać taki sam obskurny beton konstrukcyjny :(
Z zewnątrz najładniejszy Gdańska ale w środku ta lechicka kolorystyka zepsuła cały efekt- w połączeniu ze złota elewacją wygląda mocno wioskowo.
W środku jak dla mnie z polskich stadionów zdecydowanie wygrywa Wroclaw. Niby barwy Śląska równie brzydkie jak Lechii ale na stadionie ta zieleń wygląda znacznie lepiej, no i jednopoziomowe trybuny - bardzo mi się podobają :)

I jeszcze tytułem uzupełnienia - zburzę punkt widzenia Slapola, przeciwnicy euro są nie tylko w Krakowie. W Poznaniu tak szacunkowo z 90 procent kibiców Lecha jest na nie, a tzw. zwykli mieszkańcy przynajmniej w połowie.
Przez euro zbudowano nam za duży, za drogi i do tego gówniany stadion, większość miejskich inwestycji się posypała, miasto jest spłukane. Niech już zagrają te 2 mecze i niech spier*****ą byle dalej :wink:
A wątek kibicowski i to gdzie kibice klubowi mają euro najlepiej przedstawili Kejter i Raffiu :twisted:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2011 07:15

NO to jeszcze próba z panoramą - trochę krzywa ale moja :wink:

Obrazek

A jak tu teraz umówić się pod zegarem?
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 11.08.2011 16:15

Maciej napisał(a):Dawno nie zaglądałem :lol:
Narodowy od razu widac że budowała ta sama firma co u nas - widać taki sam obskurny beton konstrukcyjny :(
Z zewnątrz najładniejszy Gdańska ale w środku ta lechicka kolorystyka zepsuła cały efekt- w połączeniu ze złota elewacją wygląda mocno wioskowo.
W środku jak dla mnie z polskich stadionów zdecydowanie wygrywa Wroclaw. Niby barwy Śląska równie brzydkie jak Lechii ale na stadionie ta zieleń wygląda znacznie lepiej, no i jednopoziomowe trybuny - bardzo mi się podobają :)

I jeszcze tytułem uzupełnienia - zburzę punkt widzenia Slapola, przeciwnicy euro są nie tylko w Krakowie. W Poznaniu tak szacunkowo z 90 procent kibiców Lecha jest na nie, a tzw. zwykli mieszkańcy przynajmniej w połowie.
Przez euro zbudowano nam za duży, za drogi i do tego gówniany stadion, większość miejskich inwestycji się posypała, miasto jest spłukane. Niech już zagrają te 2 mecze i niech spier*****ą byle dalej :wink:
A wątek kibicowski i to gdzie kibice klubowi mają euro najlepiej przedstawili Kejter i Raffiu :twisted:

Do czego to doszło, żebym się w 100 % zgadzał z wypowiedzią kibica Lecha 8O
Pora umierać...

Niech już zagrają te 2 mecze i niech spier*****ą byle dalej :wink:

O, to, to... Trafniej bym tego nie wyraził.

VIP
Pan Premier oprowadzany przez Pana Prezesa BIEG 2012

Pomijając fakt, że zamieszczenie tylu fotek podlega pod słynny paragraf polityczny regulaminu prosiłbym o wcześniejsze anonsowanie takich wynaturzeń.
Obiad jadłem, teraz muszę czyścić klawiaturę i monitor. :D

A tu ciekawostka bardzo lużno związana z Euro:

Kibice wyręczają policję w zaprowadzaniu porządku na ulicach miast, a lokalna społeczność widzi w chuligańskich bojówkach wyzwolicieli. Scenariusz filmu science-fiction? Nie. Takie rzeczy dzieją się na ulicach Londynu!

Kibice Millwall i Charltonu obronili jedną z londyńskich ulic, fot. twitter

W stolicy Anglii od kilku dni trwają zamieszki, z którymi policja w żaden sposób nie potrafi sobie poradzić. Bandyci niszczą samochody, plądrują sklepy, zastraszają i okradają mieszkańców. Okazuje się, że tam, gdzie władza nie daje rady, doskonale odnajdują się... piłkarscy kibice! Chuligani dwóch londyńskich klubów, Millwall i Charltonu, obronili jedną z londyńskich ulic przed napierającymi zadymiarzami!

Jak podaje portal Anorak News, kibicowskie bojówki tych zespołów, uratowały od dewastacji jedną z londyńskich ulic, Eltham High Street, w której zlokalizowane są nie tylko mieszkania, ale i sklepy należące do części fanów.

Możecie pałać do nich nienawiścią, ale dzisiejszej nocy ich pokochacie! - zachwycają się akcją redaktorzy portalu.

Wyrazy wdzięczności kieruje w stronę chuliganów także lokalna społeczność, która dotychczas bała się wychodzić po zmroku na ulice. Chuligani Millwall zapowiedzieli już, że dopóki sytuacja w "ich" części miasta się nie unormuje, kibicowskie patrole będą stałym elementem ulic.

:D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2011 16:48

Maciej napisał(a):.... Niby barwy Śląska równie brzydkie jak Lechii ale na stadionie ta zieleń wygląda znacznie lepiej .....

Brzydkie barwy to mają siatki zabezpieczające na dachu, ale niedługo to-to sprzątną... :wink: :lol:

KLIK
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2011 17:06

Maciej napisał(a):....I jeszcze tytułem uzupełnienia - zburzę punkt widzenia Slapola, przeciwnicy euro są nie tylko w Krakowie. W Poznaniu tak szacunkowo z 90 procent kibiców Lecha jest na nie, a tzw. zwykli mieszkańcy przynajmniej w połowie.
.....

Nie ma się co dziwić...zbliżone podejście w sprawach oszczędzania... :lool: :lool: :lool:

P.S.
Na szczęście mnie się trafiło osobiście poznać samych nieskąpych Poznaniaków i Krakusów :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 11.08.2011 17:35

slapol napisał(a):Na szczęście mnie się trafiło osobiście poznać samych nieskąpych Poznaniaków i Krakusów :lol:

One przyjezdne są napewno...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone