a ja handel na stadionie wspominam miło
dobre gry w dobrej cenie
.png)
.png)
slapol napisał(a):Co do stadionów, jeśli się pojawiają następni malkontenci - trudno, ich sprawa - mnie to lotto![]()
1000 razy wolę Narodowy, niż to wietnamsko-chińskie targowisko szmat. Przynajmniej w pewnym stopniu linia zacofania przesunie się niedługo z Odry i Nysy Łużyckiej na Bug![]()
Kwestię zapłaty widzę tak.
Mam już parę latek, moja młodość przypadła na syfiaste czasy. Kupowałem cukier na kartki, a nawet mleko w proszku czy jakieś tam Bebiko dla dzieckaTeż musiałem brać udział w spłacie gierkowskich szaleństw lat siedemdziesiątych i nikt się mnie nie pytał, czy mi się podoba, chociaż "gierkówkę" z Wawy na Górny Śląsk remontowano już 150 razy
![]()
Nikt nie dał mi nic za darmo, ani też nie umorzył żadnej pożyczki.
Dzisiaj podnosi się wielką wrzawę, że następne pokolenia też będą musiały długi spłacać....no i co z tego![]()
Czy trzeba im dać gotowiznę, bo im się należyWg mnie niekoniecznie.
.png)
adamk3 napisał(a):Allianz Arena Monachium
Koszt budowy 340 mln EURO *4 =
1,36 mld PLN/ 69 901 miejsc siedzących = ca' 19 tys PLN/miejsce
Stadion Narodowy w Warszawie
Koszt budowy
1,915 mld PLN / 58 145 miejsc = 33 tys PLN za miejsce.
---------------------
a, ceny materiałów budowlanych pozostają na najniższym od kilku lat poziomie.
bez komentarza![]()
![]()
pozdrav.
.png)
weldon napisał(a):arkona napisał(a):Gdybyśmy tego nie budowali to by ona przepadła
No i widzisz - jest powód do wypicia
Pewnie gdyby nie bat Euro, to by przepadła, no bo po co komu coś takiego jak autostrady,
jak wyborca nie jeździ, tylko przy radiu siedzi?
.png)
arkona napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Sven napisał(a):"
Janusz : jasne że kiedyś zrobią
Dlatego jestem optymistąa gdyby nie Euro 2012, to było by jeszcze później
To co jest budowane i tak by było. Nie ma tu znaczenia Euro 2012 z prostego powodu, że kasa na to była przeznaczona niezależnie od tej imprezy. Gdybyśmy tego nie budowali to by ona przepadła
.png)
arkona napisał(a):Większość ludzi udzielających się w tym wątku chce igrzysk bez względu na koszty. Liczy się Tuskowe tu i teraz. Na szczęście (a może na nieszczęście) Bóg stworzył ciąg przyczynowo-skutkowy by karać głupotę
.png)
Sven napisał(a):... był ostatnim miarę działającym klubem w Warszawie.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):arkona napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Sven napisał(a):"
To co jest budowane i tak by było. Nie ma tu znaczenia Euro 2012 z prostego powodu, że kasa na to była przeznaczona niezależnie od tej imprezy. Gdybyśmy tego nie budowali to by ona przepadła
Czy aby na pewno nic nie jest związane z Euro 2012![]()
Czasem mam wrażenie, że niektórzy w ogóle nie chcą tej imprezy w Polsce
.png)
Sven napisał(a):a to jest jakiś przymus "chciejstwa" Euro ?
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):arkona napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Sven napisał(a):"
Czy aby na pewno nic nie jest związane z Euro 2012![]()
Czasem mam wrażenie, że niektórzy w ogóle nie chcą tej imprezy w Polsce
(Tuskowego tu i teraz jeszcze nie było)
.png)
arkona napisał(a):Podpierania się argumentem, że dzięki Euro2012 buduje się drogi należy włożyć między bajki.
(Tuskowego tu i teraz jeszcze nie było)
arkona napisał(a):Ten słynny bon mot przyświeca działaniom wielu ekip rządzących w Polsce po 89 roku. Horyzont czasowy nie dłuższy niż 4 lata.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):arkona napisał(a):Podpierania się argumentem, że dzięki Euro2012 buduje się drogi należy włożyć między bajki.
To akurat wiem, bo pracuję w PZD, nie mniej dzięki organizacji EURO 2012 zmieniły się priorytety, szkoda, że kilka będzie wykonanych z poślizgiem..