slapol napisał(a):weldon napisał(a):....
PS co to jest bajtlok?
Tak mnie Kiepura po krakowsku kiedyś nazwał (mówił, że z sympatii) i mi się spodobało....
![]()
Ostatecznie nawet nie sprawdzałem w necie, ale wierzę, że mnie nie obraził
I nie patrz, bo tam głupoty na temat znaczenia tego słowa piszą. Mówię Ci to ja Krakowianin z dziada pradziada (będzie z 10 pokoleń), który z tym słowem jeszcze za szkraba powszechnie sie spotykał. Bliskie lwowskiemu batiarowi, choć nie do końca to samo.
A to jako wrocławianin napewno znasz:D
Broń Boże, nie miałem nic obraźliwego na myśli.
Kiepura, w zasadzie to mi jest gance gal.
Jak chcesz, to się nawet mogę z tobą zgodzić
Chce.
Sęk w tym, że to kompletnie nic nie zmieni i z tym trzeba się pogodzić.
Ależ oczywiscie, że nic się już nie zmieni. Chodzi jedynie o to, by coraz więcej osób nie godziło się na nieracjonalne wydawanie pieniędzy w przyszłości.
Kiepura,bajtloku ,to dlaczego Wy w Kraku nie gracie na jednym stadionie tylko szukacie oszczędności u innych
Bo u nas jest kilka drużyn piłkarskich.
Tradycje i takie tam trudne w innym mieście do zrozumienia. Na koniec jeden stadion w nowym miejscu byłby prawdopodobnie i tak droższy niż te dwa (brak dróg dojazdowych i infrastruktury, konieczność zakupu działki).
Ja nie mam nic naprzeciwko dwóm nowym stadionom w Warszawie - na Łazienkowskiej i Konwiktorskiej.
Stadiony ekstraklasowe są nawet trzy w Krakowie, niezapominaj o Hutniku, który ma kibiców więcej niż taki GKS Bełchatów.

.png)
.png)
.png)
.png)