Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 03.07.2011 14:08

slapol napisał(a):
weldon napisał(a):....
PS co to jest bajtlok?

Tak mnie Kiepura po krakowsku kiedyś nazwał (mówił, że z sympatii :wink: ) i mi się spodobało.... :lol:
Ostatecznie nawet nie sprawdzałem w necie, ale wierzę, że mnie nie obraził :lol:

I nie patrz, bo tam głupoty na temat znaczenia tego słowa piszą. Mówię Ci to ja Krakowianin z dziada pradziada (będzie z 10 pokoleń), który z tym słowem jeszcze za szkraba powszechnie sie spotykał. Bliskie lwowskiemu batiarowi, choć nie do końca to samo.
A to jako wrocławianin napewno znasz:D

Broń Boże, nie miałem nic obraźliwego na myśli.

Kiepura, w zasadzie to mi jest gance gal.
Jak chcesz, to się nawet mogę z tobą zgodzić

Chce. :D

Sęk w tym, że to kompletnie nic nie zmieni i z tym trzeba się pogodzić.

Ależ oczywiscie, że nic się już nie zmieni. Chodzi jedynie o to, by coraz więcej osób nie godziło się na nieracjonalne wydawanie pieniędzy w przyszłości.

Kiepura,bajtloku ,to dlaczego Wy w Kraku nie gracie na jednym stadionie tylko szukacie oszczędności u innych

Bo u nas jest kilka drużyn piłkarskich. 8)
Tradycje i takie tam trudne w innym mieście do zrozumienia. Na koniec jeden stadion w nowym miejscu byłby prawdopodobnie i tak droższy niż te dwa (brak dróg dojazdowych i infrastruktury, konieczność zakupu działki).

Ja nie mam nic naprzeciwko dwóm nowym stadionom w Warszawie - na Łazienkowskiej i Konwiktorskiej.

Stadiony ekstraklasowe są nawet trzy w Krakowie, niezapominaj o Hutniku, który ma kibiców więcej niż taki GKS Bełchatów.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 03.07.2011 17:15

Słowo się rzekło, kobyłka u płota ;)

Kiepura napisał(a):Chodzi jedynie o to, by coraz więcej osób nie godziło się na nieracjonalne wydawanie pieniędzy w przyszłości.

Biorąc pod uwagę moje irracjonalne zachowanie, kiedy idę z moimi dziewczynami na zakupy i nie potrafię im nic odmówić, to się całkowicie z tobą zgadzam, tylko jak one te maślane oczy zrobią ... :roll:

:mrgreen: Pozdrav
ZAJEC
Koneser

Postnapisał(a) ZAJEC » 03.07.2011 18:40

Zaprzestań używania masła :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 07.07.2011 14:38

Nie używam ... ;)

Fajny filmik, tak ogólnie, abstrahując od tematu, to w jednej minucie skondensowano trzy lata ...
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 15.07.2011 15:02

Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 19.07.2011 09:30

Niemcy zamierzają w trakcie Euro będą stacjonować w Gdańsku ( już samo to się średnio kojarzy ;))
Najlepsze w tym wszystkim jest to , że sami sobie wybudują boisko treningowe za 500 tys euro.
Narazie jako jedyna ekipa chcą zatrzymać się Polsce. Reszta zaklepuje Ukrainę.

Szkoda,że dróg nie chcieli machnąć do Gdańska :)

Coraz bardziej żenujące są te "przygotowania".
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.07.2011 09:54

Sven napisał(a):Szkoda,że dróg nie chcieli machnąć do Gdańska :)

Chcieli. Eksterytorialną.

Może lepiej niech nie próbują drugi raz? ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2011 20:13

Zewnętrznie bardziej od koszyka podoba mi się Arena, ale fotki z wewnątrz robią wrażenie :o
Wreszcie porządny obiekt na skalę europejską :!:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 20.07.2011 07:35

Tylko szkoda,że będzie stał pusty przez 10 mc w roku.
Nieprzystosowany do imprez lekkoatletycznych jest skazany na 2- 3 mecze w roku plus jakieś 2 imprezy komercyjne.
Miasto i ITI będzie działać na Ł3 więc stadion za ogromne pieniądze będzie stał niewykorzystany.
anita123455
Autostopowicz

Postnapisał(a) anita123455 » 20.07.2011 07:53

Ja osobiście myślę, że jak się będziemy sprężać to dokończymy wszystkie stadiony na Euro. Trzeba myśleć pozytywnie :D
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 20.07.2011 08:05

W Poznaniu już skończyli :twisted:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 20.07.2011 08:38

Sven napisał(a):... stadion za ogromne pieniądze będzie stał niewykorzystany.

No co ty. Uszczelnimy lepiej niż ten poznański i urządzimy tam basen.

Od czasu do czasu wywierci się dziurkę, spuści wodę do Wisły i zrobi zawody Red Bulla.

Oczywistym jest, że ten stadion, jak i większość rzeczy w Polsce, budują idioci,
którzy kompletnie nie mają planów co z tym zrobić, tylko pytanie - jakie to świadectwo wystawia nam? :wink:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 20.07.2011 09:41

Nam czyli komu ? :wink:
Miało nie być o polityce na forum :wink:

Dla mnie cała szopka z Euro ma na celu wydojenie jak największej kasy przy okazji organizacji imprezy. Zresztą osoby zainteresowane wiedzą,że inicjatorem całego bałaganu pod nazwą ełro 2012 był Surkis. Bez nas by tej imprezy nie dostał ( Listkiewicz i jego kontakty). Teraz dziwnym przypadkiem cała stal i beton na wszystko co ma wspólnego z Euro na Ukrainie idzie z firm kogo ?? Pana Surkisa rzecz jasna :lol:
Jeśli dodamy do tego "zasady" przyznawania takich imprez i "małą" wpadkę Surkisa z Dynamem i futrami dla sędziów mamy pogląd dla kogo i po co to Euro.
U nas świnie przy korytach też nie próżnują i walą kasę jak się tylko da. Nikt nie patrzy na kilka lat do przodu oraz o zgrozo na techniczne aspekty prac budowlanych. Heja i do przodu .
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 20.07.2011 11:16

Sven napisał(a):Nam czyli komu ? .

Tym wszystkim, którzy nie załapali się, na:

Sven napisał(a): wydojenie jak największej kasy przy okazji organizacji imprezy.

Jak zwykle "Oni" górą.

Daj spokój. Nie ma "onych".

Dziś, w swoim kraju, w swoim mieście czuję się sobą i nie uważam się oni za manipulowanego, ani za manipulanta.

Zawsze mam prostą receptę na taką okazję: było się załapać, albo samemu zrobić lepiej, a nie teraz biadolić.

No bo skoro masz takie dobre informacje o jakimś Surkisie, o tym, ze nie ma co zrobić z tym, nawet jeszcze nie oddanym obiektem, to z pewnością jesteś bliżej "Onych" ode mnie, a więc miałeś z pewnością większe możliwości przeciwdziałania tym machlojom o których piszesz.

No, a skoro nie zareagowałeś w odpowiednim czasie, to już miej pretensje tylko do samego siebie.

Mnie tam cieszy ten stadion i cieszy to całe Euro i cieszy też, że mimo tego całego malkontenctwa
udało się go zrobić w takim tempie i w takich warunkach, nie powodując zapaści w całym mieście.

Ale, co ja tam znaczę. Tyle, co sobie pójdę popatrzeć na "koszyk" ;)
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 20.07.2011 12:08

Każdy ma swoją ocenę rzeczywistości i jeśli mu z nią dobrze to szafa gra.

Ja się nie cieszę bo kasę pożyczoną na inwestycje trzeba będzie zwrócić a koszt utrzymania tych stadionów pokrywa samorząd.
Więc jeżeli miasta będą dokładały grube miliony do niszczejących stadionów zamiast wydawać na bardziej potrzebne wydatki to dla mnie nie jest to w porządku.

Odnośnie braku reakcji na lepsze wykonanie bądź załapanie się do stołu i biadolenie z tego powodu nie wiem co Ci odpisać. Nie wiem w jakiej branży działasz więc trudno mi się odwołać do konkretnych przykładów ( zresztą ten temat to nie miejsce na takie wycieczki).

Odnośnie wykonania nie tylko stadionów ale też dróg to "dziwnym" przypadkiem mamy jedne z najdroższych dróg i stadionów w Europie co nie przekłada się na jakość ( Poznań). Dla Ciebie może to nic nie znaczy ale dla mnie to dowód, że ktoś robi gruby wałek pod płaszczykiem imprezy sportowej. Kończąc ten wątek napiszę że bardzo liczyłem nie tyle na całą imprezę ale na infrastrukturę która potem zostanie. Jak wyszło ? Chyba bardzo średnio patrząc np na Dworzec Centralny i Zachodni w Warszawie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone