Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.05.2011 07:26

Wstydu oszczędź.

Ważne, że gość, który wpadł na ten pomysł zarabia 500 tys rocznie.

I nadal ma pracę, chociaż odbieranie telefonów, przecinanie wstążek i rauty trudno nazwać pracą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2011 08:42

kaszubskiexpress napisał(a):Wstydu oszczędź.

I nadal ma pracę, chociaż odbieranie telefonów, przecinanie wstążek i rauty trudno nazwać pracą.

Który to?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.05.2011 08:57

Serce w pasy napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Wstydu oszczędź.

Który to?

Ten frajer !!!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.06.2011 15:02

Polska - Francja
Odwołane.

23 czerwca mecz, koncert, fajerwerki
Odwołane po wczorajszej kontroli policji.

Do trzech razy sztuka.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2011 15:18

Jacek S napisał(a):Polska - Francja
Odwołane.

23 czerwca mecz, koncert, fajerwerki
Odwołane po wczorajszej kontroli policji.

Do trzech razy sztuka.

Nie dziwota. Właśnie mi burza z piorunami i gradem się przeszła, więc pewnie żabojady spietrały.

Z drugiej strony, podobno manto niemożebne Ukraińcom sprawili?

Lepiej było nie ryzykować i morale do końca nie rozkładać :)

Czy ja dobrze liczę, że od poprzedniego wejścia minęło 40 dni i zostało ... 365?

EDIT: Jacek, a co odwołane? Bo wszędzie mówią, że ten mecz jutro to będzie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2011 06:27

weldon napisał(a):EDIT: Jacek, a co odwołane? Bo wszędzie mówią, że ten mecz jutro to będzie.

Piszę o Gdańsku i kolejnym hucznym otwarciu stadionu.

EDIT:
Klik
Ostatnio edytowano 09.06.2011 08:03 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 09.06.2011 06:35

Jakoś "rocznica" Euro2012 na tym forum mineła bez echa. Czyżby lekkie otrzeżwienie ?

Za rok o tej porze budzimy się skacowani po laniu w meczu otwarcia:) Później tylko mecz o wszystko i tradycyjny mecz o honor.

O stanie naszych przygotowań nie ma co pisac, koń jaki jest każdy widzi. No może nie każdy, bo jeszcze dwa tygodnie temu niektórzy na tym forum zapewniali nas, że opóźnienia na tzw. narodowym to tylko kaczka dziennikarska. Najlepszym komentarzem do aktualnej sytuacji jest to, ze wczoraj w wiadomościach nasze przygotowania do Euro komentowali głównie satyrycy.
A numer z namiotami do spania dla kibiców na Ukrainie bezcenny.

Pisałem już o smrodzie jaki będzie sie roznosił po Europie. I proszę, euro się jeszcze nie zaczęło a już pierwsze "bączki" puszczone.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15137056,00.html

Nowy stadion dziesięciolecia to absurd. Tak jak i to całe Euro 2012 w Polsce. Szkoda, ze głosy rozsądku są tak słabo słyszalne.

http://biznes.interia.pl/wiadomosci/kraj/news/euro-2012-katastrofa-nastapi-za-rok,1650905,4200

Szybką modernizacją infrastruktury mogą być zagrożone także finanse publiczne. Na organizację olimpiady w Atenach w 2004 roku Grecja wydała 4 proc. swojego PKB, co miało pewien udział w faktycznym bankructwie tego kraju sześć lat później. Utrzymanie wybudowanych wtedy obiektów sportowych do dziś kosztuje Greków 100 mln dolarów rocznie.

Nasz kraj nie ma wprawdzie takiego problemu z zadłużeniem, jak Grecy, jednak na organizację Euro przeznaczymy prawie 6 proc. zeszłorocznego PKB , czyli o dwa punkty procentowe więcej niż mieszkańcy Hellady.

Sześć procent PKB, to tyle co wydajemy na opiekę zdrowotną ?

A jak sobie radzą bogatsi ?

Czy nie lepiej w takiej sytuacji spojrzeć w stronę anglosaskiego modelu organizowania imprez sportowych? Olimpiady w Los Angeles (1932 i 1984 rok) oraz w Atlancie (1996 rok), to jedyne w najnowszej historii, które na siebie zarobiły. Igrzyska w Londynie raczej dochodowe nie będą, jednak koszty ich organizacji zamkną się w 1 proc. PKB, między innymi dzięki nowoczesnym rozwiązaniom, takim jak jednorazowego użytku stadion na 80 tys. widzów, którego elementy posłużą później do budowy innych obiektów.

My zaś zdecydowaliśmy na wybudowanie w Warszawie dwóch wielkich stadiony naprzeciwko siebie, których nikt po Euro oczywiście rozbierać nie zamierza. Nawet jeżeli damy radę na czas ukończyć i ten drugi, to czy możemy być pewni, że wydaliśmy pieniądze podatników najlepiej, jak się dało?

I na koniec coś na polepszenie humoru, czyli czyli jak do Euro przygotowuja sie mundurowi:)

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,9634922,Policjanci_cwicza_uspokajanie_kiboli_na_licealistach.html

Kraj jaj, czyli Mrożek by tego nie wymyślił.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2011 06:55

weldon napisał(a):i zostało ... 365?

2012 jest przestępny... trzeba krzyknąć jak Bob Budowniczy.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.06.2011 06:57

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):EDIT: Jacek, a co odwołane? Bo wszędzie mówią, że ten mecz jutro to będzie.

Piszę o Gdańsku i kolejnym hucznym otwarciu stadionu.

Acha. Nie wiedziałem ... Nie martw się, nie jesteście osamotnieni :D

Kiepura napisał(a):(...)
Kiepura, ja tu kilka lat już żyje i nie takie rzeczy widziałem.

Dziwi mnie, że fakt, że jest "jak zawsze" może kogoś dziwić i irytować :D

Zresztą, z tego co pamiętam, to ani na Ukrainie nie jest lepiej, ani w Hiszpanii, swego czasu nie było, ani na Olimpiadzie w Grecji, a jak tak przypomnieć sobie różne imprezy, zimowe, letnie, to w ogóle mało się wyróżniamy na tle świata.
Nawet Chińczycy, pomimo całego rozmachu, dali ciała, więc w czym problem?

EDIT: Jacek, za to, podobno, jest możliwość, że będzie wam groził mecz z Niemcami, bo u nas się nie wyrobią.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 09.06.2011 15:18

weldon napisał(a):więc w czym problem?

W tym o czym napisałem.
Raz. Hiszpanie czy Grecy, nie mówiąc Chińczykach mogli zrobić swoje imprezy "na kolanie". I tak nikt złego słowa o nich nie powie. My chociażby impreza była zorganizowana "tip-top" i tak nam znajdą dziurę w całym.
Dwa. Wydajemy bezsensownie miliardy na stadion narodowy, który podzieli los stadionu dziesięciolecia czy autostrady po których za rok mało kto będzie jeżdził. A inne drogi czy infrastruktura leży.

Ja też tu zyje pare lat. Dlatego dziwił mnie niepomiernie entuzjazm wokół tego Euro. To, że bedzie tak jak jest było przeciez pewne od początku.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.06.2011 16:33

Kiepura napisał(a): Dlatego dziwił mnie niepomiernie entuzjazm wokół tego Euro. To, że bedzie tak jak jest było przeciez pewne od początku.

To, że od początku był entuzjazm, a jest jak zwykle, wcale nie oznacza, że na końcu będzie źle ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2011 18:00

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a): Dlatego dziwił mnie niepomiernie entuzjazm wokół tego Euro. To, że bedzie tak jak jest było przeciez pewne od początku.

To, że od początku był entuzjazm, a jest jak zwykle, wcale nie oznacza, że na końcu będzie źle ;)

Podzielam TWOJE zdanie w 100% :!:
Wreszcie w kraju blisko 40-milionowym będziemy mieli KILKA stadionów z prawdziwego zdarzenia, trochę więcej dobrych dróg, lotnisk i innych obiektów.
Przez lata mieliśmy jakieś grajdołowate boiska, poniemiecki kawałek nierównej autostrady, wszędzie syf i jakoś szlag nas nie trafił :roll:
Widocznie goście z zagranicy potrafią się bardziej cieszyć od nas samych, bo u nas ciągle źle, źle i źle, zero optymizmu :twisted:

P.S.
Nowy Wembley miał blisko półroczny poślizg przy przebudowie, a budżet BARDZO znacznie przekroczony, Allianz Arena w Monachium po ulewnym deszczu tak przeciekała, że były puste sektory podczas meczu i nie można było wybić rożnego, bo była tam ulewa (jak nie pamiętacie, to pewnie w necie są jakieś filmiki).
U nas też będą niedoróbki, bo takich inwestycji w krótkim czasie tu nie było...ALE DAMY RADĘ :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2011 18:10

Kiepura napisał(a):...
Raz. Hiszpanie czy Grecy, nie mówiąc Chińczykach mogli zrobić swoje imprezy "na kolanie". I tak nikt złego słowa o nich nie powie. My chociażby impreza była zorganizowana "tip-top" i tak nam znajdą dziurę w całym...

I niech znajdą, niech nas to wali, to tutaj obiekty zostaną i może jeszcze kasa :wink:

Kiepura napisał(a):
...Wydajemy bezsensownie miliardy na stadion narodowy, który podzieli los stadionu dziesięciolecia czy autostrady po których za rok mało kto będzie jeżdził...

A niby czemu nie będziemy jeździć :?: :roll: ...czy na oddanych już odcinkach widzisz jakiś luz :?: , bo ja sporo jeżdżę po kraju i już widzę wiele miejsc, gdzie nie starcza dwóch pasów - taki tłok :!:

Miszcza macie, trzeba się cieszyć, a nie narzekać BAJTLOKU :wink: :lol:
Pozdrav
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 09.06.2011 19:29

slapol napisał(a):I niech znajdą, niech nas to wali, to tutaj obiekty zostaną i może jeszcze kasa :wink:

Jaka kasa, przeciez o tym właśnie piszę. Długi zostaną misiu, długi. Obiekty OK, we Wrocławiu, Gdańsku, Poznaniu jakoś się bronią, choć są o 1/3 za duże. Stadion tzw narodowy to absurd, megalomański wykwit i tyle. Bez żadnej racji bytu i racjonalnego uzasadnienia powstania.

slapol napisał(a):A niby czemu nie będziemy jeździć :?: :roll: ...czy na oddanych już odcinkach widzisz jakiś luz :?: , bo ja sporo jeżdżę po kraju i już widzę wiele miejsc, gdzie nie starcza dwóch pasów - taki tłok :!:

Ja też jeżdżę po kraju i widzę budujące się bramki na autostradach. Jak Ci przyjdzie (po wyborach of course) zapłacić z Krakowa do Wrocławia 100 zł za przejazd to szybko znajdziesz "zastępczą" autostradę. Taką z dziurami i jedną jezdnią. Jak myślisz czemu najpopularniejszy temat na tym forum to objazd autostrady w Słowenii ?

Gdybyż ta kasa jeszcze zostawała w Polsce, a nie wędrowała za granicę.

Nas nie stać na autostrady, powinniśmy budować drogi ekspresowe. Są kilkukrotnie tańsze, a prędkość podróżna niewiele mniejsza. Model powstawania autostrad i "zryw" z okazji Euro bedzie się odbijał nam czkawką przez długie lata.

slapol napisał(a):Miszcza macie, trzeba się cieszyć, a nie narzekać BAJTLOKU :wink: :lol:
Pozdrav

Ja nie narzekam, ja robię to co robi każdy Niemiec, Anglik czy Francuz. Martwię się o swoje pieniądze.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 09.06.2011 19:46

Kiepura napisał(a):

Nasz kraj nie ma wprawdzie takiego problemu z zadłużeniem, jak Grecy, jednak na organizację Euro przeznaczymy prawie 6 proc. zeszłorocznego PKB , czyli o dwa punkty procentowe więcej niż mieszkańcy Hellady.

Sześć procent PKB, to tyle co wydajemy na opiekę zdrowotną ?

Nadinterpretacja.
6% to drogi, mosty, stadiony, kolej, dworce.......czyli to wszystko co i tak musialoby byc zrobione.
Jedyna wtopa to wynagrodzenie dla brzuchatych "medrcow" z "EURO 2012" i podobnych tworow.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone