napisał(a) paulr » 31.03.2017 22:08
bluesman napisał(a):Jadę na wakacje by się cieszyć okolicznościami przyrody

zdumiewa mnie, że ktoś liczy kasę do tego stopnia, że problemem jest wydanie np 100zł więcej

ale na piwo w konobie i takie tam wydaje więcej

Jadę z małżonką i specjalnie nie liczę, a jestem emerytem

Trzeba zachować zdrowy rozsądek

Ja też jadę na wakacje by odpocząć. Na wakacjach też nie zastanawiam się czy coś kupić czy nie.
Ale przed wakacjami jak mam czas to jestem w stanie sobie ustawić wszystko tak by na wakacje nie zastanawiać się co i jak. Oczywiście na jedne wakacje nie będę zakładał różnych kont do tego karty itp. Ale jako że mam konto w kilku bankach i mam różne możliwości płacenia, przelewów itp. Mogę sobie wybrać jak płacić itp by było mi najwygodniej i najtaniej. Nie chodzi bym na wczasach oszczędzał że dziecku no kupię loda raz na dzień a nie kilka itp tylko bym mógł kupić to wszystko a przy okazji wydać jak najmniej.
Ja jadę w 4 osoby. Takie wakacje kosztują ile kosztują. I teraz niech każda wydana kuna kosztuje mnie z 3-4 grosze mniej ( a kupując w Polsce w kantorach obok mnie może to być i 6 groszy) więc specjalnie się nie starając. Nie wykonując żadnych dodatkowych czynności opłat itp oszczędzić kilka set zł.
Czy jak bym ich nie oszczędził to bym nie pojechał? Pojechał i tak samo się nie martwił o nic i tak samo wydawał.
Tylko skoro mogę mieć to samo taniej.. to np. Ja nie widzę najmniejszego sensu przepłacać.