Osobiście mnie stać ale nie lubię wydawać pieniędzy gdy mogę ich nie wydać. Jak ktoś lubi szastać pieniędzmi to jego sprawa.
Ale niech nie poucza innych. Czy ci biedniejsi nie mają prawa wyjechać na wakacje tam gdzie im się zamarzy?
Pozdrowienia.
.png)
malinero napisał(a):Czym innym jest szastanie pieniędzmi, czym innym rozkminianie kursów do czwartego miejsca po przecinku. Ale co kto lubi, jak komuś zabraknie na lody...
yanek37 napisał(a):Witam,
Korzystał ktoś w Chorwacji z takich kart :
- PKO BP Visa
- BZ WBK Visa Etectron (Debetowa)
- BZ WBk MasterCard (walutowe EUR)
Interesuje mnie jak przedstawia się przewalutowanie w tych kartach ?
Pozdrawiam
.png)
yanek37 napisał(a):Witam,
Korzystał ktoś w Chorwacji z takich kart :
- PKO BP Visa
- BZ WBK Visa Etectron (Debetowa)
- BZ WBk MasterCard (walutowe EUR)
Interesuje mnie jak przedstawia się przewalutowanie w tych kartach ?
Pozdrawiam
.png)
cronaturki napisał(a):malinero napisał(a):Czym innym jest szastanie pieniędzmi, czym innym rozkminianie kursów do czwartego miejsca po przecinku. Ale co kto lubi, jak komuś zabraknie na lody...
tekst ten mógłby być kwintesencją całej dyskusji skupionej na tej i poprzednich 106ciu stronach.
mógłby.. ale..
karawana jedzie dalej...
.png)
Hercklekot napisał(a):Wielu tutaj "doktoryzuje się" z tematu, liczy, kombinuje, lata po kantorach, wozi euro, wynajduje coraz to nowe karty, promocje i sposoby a wystarczy otworzyć darmowe konto w Pekao SA + zwykła debetówka Mastercarda do konta (4 transakcje/mies. i darmowa) i masz najtańsze i najwygodniejsze kuny. Czy to "ze ściany" czy też po prostu płacąc kartą.
Jest o tym tłuczone na forum od lat co najmniej ośmiu: kuny-najlepiej-z-bankomatu-t36667-345.html spójrz na ostatni post Lichego i kilkadziesiąt innych w tym wątku.

.png)
endryu napisał(a):To jeszcze przy wypłatach z bankomatów warto przypomnieć o DCC
.png)
malinero napisał(a):kerim80 napisał(a):Witam mam kartę mastercard w getin banku czy opłaca się wypłacać z bankomatu i płacić w Splicie bo czytajac wątek już sie pogubiłem
Pozdrawiam serdecznie
Płać kartą, wypłacaj z bankomatu, to są wakacje, a nie kurs dla księgowychjak ktoś ma dylematy, czym płacić i ile miejsc po przecinku analizować, to tak naprawdę nie stać go na wakacje
Raphael napisał(a):[aż z ciekawości policzę: 1 kn = 0,135247 EUR * 4,3396 = 0,5869 + te 4,5% prowizji daje 0,6133 zł... nawet "u mnie" w kantorze jest teraz taniej 0,584
.png)
romuald22 napisał(a):fly napisał(a):Cze!Kiedy człowiek powiada, że nie chce o czymś mówić, zwykle to znaczy, że nie może myśleć o niczym innym
pozdro
fly
Sre!
To nie jest wątek filozoficzny.
Wpisy mające związek z tematem są mile widziane.
Nara
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne