Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Otok Pasman ???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kulka53
Weteran
Re: Wyspa Pasman Zdrelac, super dla dzieci.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 08.07.2009 18:16

jurgrze napisał(a):Miałem przyjemnośc trafic w kapitalne, spokojne miejsce,

jurgrze napisał(a):Nie kończące się imprezy odbywały się na kompleksie tarasów

Czy tylko ja widzę pewną sprzeczność w tej wypowiedzi?

8O :roll: :lol: :wink:
jurgrze
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurgrze » 08.07.2009 22:17

Trafnośc tej uwagi mnie rozbraja. Pozdrawiam i zapewniam że że spokoju nie zakłóciliśmy za bardzo.
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 09.07.2009 19:44

witam
ja w tym roku 4 raz cro i 1 raz właśnie na wyspie w mieścinie Tkon więc jeśli można o jakieś informacje na różne tematy ( czy sa jakięś restauracje , sklep , w jakich godzinach można sie na wyspę dostać , ewentualnie zdjęcia ) to bardzo proszę na ogólnym lub na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
terenowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) terenowiec » 24.08.2009 08:35

Podpowiedzcie może, jaki wariant dotarcia na Pasman i Ugrian jest najszybszy, chodzi mi o to, skąd należy wypłynąć promem by jak najkrócej jechać z Polski i mieć wygodne i dobre połączenie promowe? Czy najlepiej dotrzeć do promu w Zadarze, czy jest inne lepsze rozwiązanie? Dodam, że zależy mi na czasie, czyli aby moja podróż z Polski była możliwie najkrótsza czasowo - nie koniecznie kilometrowo!
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 24.08.2009 18:06

Witaj
Byłem na wyspie Pasman od 3.08 do 13.08 konkretnie w miejscowości Tkon .Dla ciebie będzie ważne w które miejsce i na której wyspie masz zamiar przebywać , jeśli Pasman to promem z Biogradu : około 12 minut podróż , jeśli Ugrian to Zadar . Co do podróży z Polski to polecam Czechy ,Słowacja ,Austria,Słowenia , Chorwacja i raczej cały czas autostradami bez objazdu w Słowenii płatnej autostrady , powrót w tym roku wyjazd Tkon 20.00 w Polsce w domu 7.50 około 1140 km w tym 3 postoje na odpoczynek .
terenowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) terenowiec » 24.08.2009 21:11

Bazyl67 jak jechać do Chorwacji to ja w miarę wiem. W pytaniu - który wariant dotarcia na Pasman i Ugrian chodziło mi o to, czy lepiej szybciej zjechać z autostrady do Zadaru, czy jechać dalej do Biogradu. Albo inaczej. Ile dłużej jedzie się do Biogradu niż do Zadaru? Godzinę, dwie, pół godziny?
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 26.08.2009 16:15

Terenowiec : więc skoro wiesz jak dojechać do Chorwacji to wystarczy spojrzeć na mapę , a jeżeli takowej nie masz to na google maps i masz wszystko jasne, zadar leży wyżej więc skręcasz wcześniej z autostrady i możesz byc szybciej na Ugljan jeśli chcesz być na Pasman i niedaleko tkon to Biograd .
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 30.04.2010 11:33

Odkurzę trochę temat.
Szukałem na forum, ale mało jest informacji dotyczących wyspy.
Czy warto wybrać się promem z Biogradu na jeden dzień i przejechać wyspę, a może popłynąć bez samochodu i zostać tylko w Tkonie, jest w pobliżu fajna plaża?
Wyczytałem, że warto odwiedzić pobliski klasztor. Jak daleko jest do niego z centrum Tkonu (dojdę pieszo?), w jakich godzinach jest otwarty?
A może jest na wyspie jakiś kemping ?
Dużo pytań, ale może ktoś mógłby mi pomóc. Będę wdzięczny za wszelkie informacje jak i zdjęcia.
Pozdrawiam
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 30.04.2010 21:49

Tomcroek napisał(a):Czy warto wybrać się promem z Biogradu na jeden dzień i przejechać wyspę, a może popłynąć bez samochodu i zostać tylko w Tkonie, jest w pobliżu fajna plaża?

Miałem taki zamiar, przepłynąć z Biogradu na Pasman, przejechac obie wyspy i wrócić do Zadaru. Skończyło się na popłynięciu bez samochodu i kilkugodzinnym plażowaniu w Tkonie. Na plażę , ostatnią juz chyba w kierunku południowym, za ostatnimi domami idzie się może 20 min. Plaża była piaszczysta, dno również, dłuuuugo dośc płytko (po szyję około 50 m od brzegu) Parę zdjec z plaży i okolic:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tomcroek napisał(a):Wyczytałem, że warto odwiedzić pobliski klasztor. Jak daleko jest do niego z centrum Tkonu (dojdę pieszo?), w jakich godzinach jest otwarty?

Dojść się da spokojnie, ja nie poszedłem, było za gorąco..... ale z promu widać go tak:

Obrazek

A to centrum Tkonu:

Obrazek

i jego południowa część:

Obrazek

Tomcroek napisał(a):A może jest na wyspie jakiś kemping ?

Na południowym krancu wyspy jest naturystyczny camp Sovinje :D

Pozdr
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 01.05.2010 11:51

kulka53 bardzo dziękuję :D
Kemping naturystyczny nie dla mnie, pozostaje więc tylko wycieczka po wyspie.
Oczywiście, jeśli ktoś jeszcze może podzielić się informacjami (o całej wyspie, nie tylko o Tkonie) to bardzo proszę.
Pozdrawiam :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Otok Pasman ??? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone