Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Otok KRK i okolice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
broz_tito
Autostopowicz
Otok KRK i okolice

Nieprzeczytany postnapisał(a) broz_tito » 28.07.2008 09:48

Witam

Na początku Witam wszystkich.

Właśnie wróciłem z HR. Byłem na wyspie KRK w mieście KRK. Jeśli macie pytania piszcie. Zwiedziliśmy całą wyspę KRK, RAB oraz CRES.
Ceny, droga, klimat, miejscowości itp - chętnie opiszę.

Tak na szybko kilka faktów, których się nie spodziewałem:
* pogoda - pierwszy tydzień tak jak powinno być czyli żar, drugi niestety cały czas pochmurno z miejscowymi przejaśnieniami (jakieś 2 godziny słońca)
* ceny - wiedziałem, że będzie drogo, ale ceny w sklepach (Konzuz i lokalne markety) to przegięcie
* płatności kartą - bardzo się opłaca, płaciłem wszędzie gdzie się dało - kurs kuny 0,46 pln, kurs euro 3,30 pln
* widoki - nie da się opisać :)
piokaj
Plażowicz
Cres

Nieprzeczytany postnapisał(a) piokaj » 29.07.2008 10:14

Bylismy na wyspie Kryk oraz Rab, ale nie bylismy na wyspie Cres. Pierwszy raz wybieramy sie w sierpniu (dwunastego juz w HR) i zastanawiam sie czy nie bedzie problemu z noclegami 4 osoby dorosłe, a na dodatek jeszcze ponton z silnikiem czyli najlepiej nocleg b. blisko wody. Oczywiscie miejscowosci na wyspie Cres jest dosyc sporo i szukanie wymazonego miejsca to potrwało by kilka dni, ale może ktos cos moze polecic myslelismy cos szukac na południu wyspy. GG:1643661
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.07.2008 10:18

broz_tito napisał(a):Witam

Na początku Witam wszystkich.

Właśnie wróciłem z HR. Byłem na wyspie KRK w mieście KRK. Jeśli macie pytania piszcie. Zwiedziliśmy całą wyspę KRK, RAB oraz CRES.
Ceny, droga, klimat, miejscowości itp - chętnie opiszę.

Tak na szybko kilka faktów, których się nie spodziewałem:
* pogoda - pierwszy tydzień tak jak powinno być czyli żar, drugi niestety cały czas pochmurno z miejscowymi przejaśnieniami (jakieś 2 godziny słońca)
* ceny - wiedziałem, że będzie drogo, ale ceny w sklepach (Konzuz i lokalne markety) to przegięcie
* płatności kartą - bardzo się opłaca, płaciłem wszędzie gdzie się dało - kurs kuny 0,46 pln, kurs euro 3,30 pln
* widoki - nie da się opisać :)

Zachęcam do napisania relacji wraz ze zdjęciami :D
Jest to bardziej pomocne dla Formowiczów 8O

Pozdrawiam
Ag_gA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ag_gA » 29.07.2008 12:38

Witam, mam dokladnie taki sam plan wycieczki: Krka, Cres, Rab ... Wyjezdzamy koniec sierpnia (2os). Chorwacje odwiedzam juz czwarty raz, jednak na wyspach bede po raz pierwszy. Mam nadzieje, ze sa tam jeszcze jakies oazy spokoju :) Czekam na relacje! ! ! pozdrawiam
Jaber
Podróżnik
Zapraszam na Cres

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaber » 29.07.2008 23:54

Zapraszam na Cres - wirtualnie i oczywiście "w realu"...

www.cres.home.pl

pozdrawiam

cresanin

z miejscowości nad morzem na wyspie Cres (odpowiedź na post "z pontonem") polecić mogę miasto Cres i Osor oraz Martinscicę.
Ag_gA
Plażowicz
Re: Zapraszam na Cres

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ag_gA » 30.07.2008 09:08

[quote="Jaber"]
www.cres.home.pl
quote]

Fajna stronka - dziękujemy :D
MTG
Croentuzjasta
Re: Zapraszam na Cres

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 30.07.2008 10:04

Jaber napisał(a):Zapraszam na Cres - wirtualnie i oczywiście "w realu"...

www.cres.home.pl

pozdrawiam

cresanin

Dziękuję, utwierdziłeś mnie w przekonaniu że kolejne wakacje spędzimy na Cres. Już zaczynam planować :D
broz_tito
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) broz_tito » 31.07.2008 08:49

Jak tylko wybiorę odpowiednie zdjęcia to postaram się coś stworzyć ( mam około 4 tys zdjęć :) )
pozdro
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 31.07.2008 09:08

broz_tito napisał(a):Jak tylko wybiorę odpowiednie zdjęcia to postaram się coś stworzyć ( mam około 4 tys zdjęć :) )
pozdro

Koniecznie. Czekamy...
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 31.07.2008 09:30

bylismy w na Krk w 2006 i ceny tez nie należaly do niskich-zapodaj relacje 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2008 11:58

Właśnie wróciłem z Krku z miasta KRK pobyt 21.07-31.07 mogę pomóc.
magbet
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magbet » 01.08.2008 12:09

Witam! Czy na wyspie Krk są rejony wspinaczkowe?
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 02.08.2008 18:36

Czy znacie miejscowość Njivice na Krk ?
Co możecie powiedzieć o tym miejscu ?
Pozdrawiam
tirintirin
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tirintirin » 03.08.2008 09:05

Byłam w tym roku ( w lipcu ) na Krk. Nasza bazą noclegową była Malinska, jednak zwiedziliśmy całą wyspę.
Njivice to typowe turystyczne miasteczko - zatłoczone mniej więcej tak samo jak Malinska, ale ładne. Plaża, promenada, knajpy i mnóstwo ludzi.
Polecam zwiedzić inne miejsca na tej wyspie, a miejscowość Njivice traktowac głównie jako noclegownie.
Pozdrawiam.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 03.08.2008 11:49

Witam

W Njivicach byliśmy jeszcze w dobie niemieckiej marki i aparatów fotograficznych na kliszę.

Kwaterę mieliśmy w domkach kempingowych należących do hotelu Jardan, gdzie też mogliśmy korzystać z wszelkich udogodnień (nie korzystaliśmy)
Każdy domek posiada dwa tarasy, pokój dzienny z aneksem kuchennym przyległy do tarasu, łazienka (wc i prysznic), umeblowanie standardowe, pełne wyposażenie kuchni i co ważne, do wody na wyciągnięcie ręki.

Czekam również na aktualne opinie cromaniaków, ktoś kiedyś pisał na forum o podupadającym stanie tych kempingów.

pozdrav :papa: :hut:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone