Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

okolice Makarskiej - wycieczki na własną rękę-co polecacie?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anusiak75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusiak75 » 26.06.2009 22:24

właśnie nie pamiętałam jak nazywa się ta plaża, a te bajeczne widoki jakie się roztaczają wokół niej to jest coś co warto zobaczyć...jeden z nich jest na moim emblemacie :)...poszperam trochę w zdjęciach z mojego ubiegłorocznego urlopu, który spędziłam w samej Makarskiej i na bank coś znajdę
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 27.06.2009 10:41

Dzięki za pomoc :coool:
MOTOSCHIZA - zaraz poczytam wiadomości z linku, który mi wskazałeś :)

ANUSIAK75 - skoro mówisz, że rowerem ujdzie, a pieszo około 1,5 h, to mi pasuje, wybierzemy którąś opcję na pewno -jazdy rowerem się nie boimy, bo z Breli do Makarskiej 2 lata temu odjechaliśmy wybrzeżem-bez znajomości żadnych szlaków, pchaliśmy się na upartego z rowerami na najmniejsze dróżki (tą przy Makarskiej też w skałach :lol: -mój facet jechał, nawet tam, ja niestety stchórzyłam i pchałam rower pare metrów :wink: ).

AVENSIS - O TAK :lol: zapomniałam o Nugalu-już się naoglądałam na forum pięknych zdjęć i wiem, że my tam ze swoimi tez zawitamy :wink: , a czy tam będziemy sie opalać ? :roll: Chyba nie :o .

MUTIAQ - skoro tak mówisz, warto się zastanowić :D , ale Lokva i tak będzie zaliczona :lol:

Dziękuję wam wszystkim - za 17 dni wyjazd :lol: [/quote]
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 27.06.2009 23:21

W ubiegłym roku urządziliśmy sobie półdniowy wypad promem z Makarskiej do Sumartin`u na wyspie Brać. Z dala od turystycznego zgiełku, senne miasteczko z świetną lodziarnią i serwującą genialny mięsny mesaj konobą. Do zobaczenia na miejscu jest również śliczny kościółek Franciszkański i panujący wszechobecny klimat prawdziwej Chorwacji zarezerwowanej dla tubylców ;)
Prom startuje z "portu" w Makarskiej średnio co 3 godziny, płynie około 50 minut. Poniżej parę fotek może Was zaciekawią :)

Makarska Riwiera z oddali
Obrazek
Rybak przy sieciach
Obrazek
Sumartin
Obrazek

Polecam :papa:
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 28.06.2009 09:23

[/b]"- do Splitu autobusem najprawdopodobniej pojedziemy (promenada, salona, pałac dioklecjan"

Polecam:po pierwsze taniej, po drugie jedziesz i wracasz kiedy chcesz. Minus brak przewodnika ale z drugiej strony nikt na Ciebie nie krzyczy że gdzieś się oddalasz :lol: Autobusy jeżdżą bardzo często, ale w sezonie może być porządny korek w okolicy Omisza.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 28.06.2009 12:14

muchador napisał(a):[/b]"- do Splitu autobusem najprawdopodobniej pojedziemy (promenada, salona, pałac dioklecjan"

Polecam:po pierwsze taniej, po drugie jedziesz i wracasz kiedy chcesz. Minus brak przewodnika ale z drugiej strony nikt na Ciebie nie krzyczy że gdzieś się oddalasz :lol: Autobusy jeżdżą bardzo często, ale w sezonie może być porządny korek w okolicy Omisza.

Będąc w Splice zabrałem ze sobą przewodnik Pascal`a i mapkę centrum. Przy jego pomocy zobaczyliśmy więcej niż wycieczka z przewodnikiem, który opowiadał w tak pasjonujący sposób że szukałem leżaka ;)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.06.2009 15:54

Inde napisał(a):Będąc w Splice zabrałem ze sobą przewodnik Pascal`a i mapkę centrum. Przy jego pomocy zobaczyliśmy więcej niż wycieczka z przewodnikiem, który opowiadał w tak pasjonujący sposób że szukałem leżaka ;)

Byłeś z kiepskim przewodnikiem widocznie, skoro przewodnik Pascala go przebił...
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 28.06.2009 19:18

Plumek napisał(a):
Inde napisał(a):Będąc w Splice zabrałem ze sobą przewodnik Pascal`a i mapkę centrum. Przy jego pomocy zobaczyliśmy więcej niż wycieczka z przewodnikiem, który opowiadał w tak pasjonujący sposób że szukałem leżaka ;)

Byłeś z kiepskim przewodnikiem widocznie, skoro przewodnik Pascala go przebił...

Przewodnik oprowadzał jakąś grupę w Splicie my byliśmy na własną ręke w tym miejscu. Przewodnika przebiło 4 miesiące studiowania kraju, Pascal, mapki, relacje tubylców i chęci ;)
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 29.06.2009 07:20

inde=dzięki za zdjęcia, na któryś prom z makarskiej na pewno sie załapiemy, tylko jeszcze nie wiem gdzie - zobaczymy :wink:

Jeśli chodzi o Split, mape już mamy, zwiedzać umiemy :lol: - do Szybenika kiedyś tez sami autobusem pojechaliśmy :wink: , więc za przewodnikiem nie będziemy płakać :P .

Zostało 15 dni :lol: :D
avensis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 29.06.2009 18:42

Dodam tylko że droga na plaże Nugal też jest bardzo malownicza, nie mówiąc już o samej zatoce.
beatkap
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatkap » 03.07.2009 10:38

Witam!Wrócilismy tydzien temu z Tucepi."Atakowalismy"Nugal dwukrotnie,najpierw od strony Tucepi,niestety tamtedy nie ma dojscia,nastepnego dnia ruszylismy szlakiem od strony Makarskiej ,ktory prowadzi prosto na plaze.Droga niesamowita,niewielki odcinek pokonuje sie tuz nad przepascia,widoki cudowne,na plazy bylo sporo plazowiczow,dodam ze jest to plaza FKK.Cudowne miejsce polecam!
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

okolice Makarskiej - wycieczki na własną rękę-co polecacie? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone