Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszko666
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Postnapisał(a) Zbyszko666 » 19.08.2016 20:45

MRK napisał(a):Tak w ogóle... :-)

FB_IMG_1471629499609.jpg

W sieci pojawiło się cosik takiego:

Nie zmienia to jednak faktu, iż sama koncepcja okładki nie jest niczym oryginalnym i właściwie pomysł ten wydaje się być maksymalnie wyeksploatowany. Głos w tej sprawie zabrał frontman kultowego Crowbaru, Kirk Windstein:

Kirk Windstein napisał(a):Po wspólnej trasie Downa z wielką Metalliką wiem, że chłopaki wreszcie wiedzą czym jest Crowbar. Wątpię jednak, by celowo ukradli nam pomysł na okładkę. Może artysta? Tak czy siak to całkiem fajny patent!!! Teraz James i Lars muszą przesłuchać “Odd Fellows Rest”.

I do tego jeszcze inspiracje, którymi mogli sugerować się "projektanci" nowej CD

Obrazek
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 19.08.2016 23:35

anakin napisał(a):Tak od dwóch tygodni za mną łazi....

Zajeb.........głos :!: 8O
Na temat urody się nie wypowiadam, bo ja tyle wódki nie wypiję.... :roll: :mrgreen:

Dałem radę 1:45.... pal licho wygląd... i kwestię siodełka... jak mniamniuśny wokal? Gdzie??? Takie to to dziewczę (?) zwyczajnie z lekką manierą wokalną, ale szału nie ma. Szał to jest np tutaj... szał i ciary, a w przewadze ciary....

To skarb!!!!!! Pamiętam, że był włączony TV po mocnej imprezie na Ścianie Wchodniej, z konkretniej w Lublynie. W 00:57 powyższego wykonania poczułem, iż muszę szybko spojrzeć na TV i dać się pochłonąć, a w 01:43 popadłem w odrętwienie i totalny paraliż. Tak więc... jak ktoś mi pisze "mniamniuśny wokal"... no helllloł...

Dalej mam ciary, bo właśnie odsłuchałem kilka razy... Szacunek mega dla p. Doroty! Rzeź!

No.... :)
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 19.08.2016 23:39

Zresztą... "jestem bezbronny jak dziecko"... widziałem ten fragment już chyba milion razy... i dalej działa tak samo. Twoja dziunia (?) raczej tak nie podziała :D :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 19.08.2016 23:46

Zresztą badaj to... .

No Chytry Panie... Ona ma chyba "Gardło przeznaczenia":)!!!!!
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 19.08.2016 23:55

Z nowych rzeczy...

Mnie cieszy! Nikogo więcej:). Normalnie uwielbiam:). Od pierwszej płyty, a to już 15 lat. Połączenie black metalu i grind core'a, choć ostatnio to bardzo umowne.

Jest też nowy Dark Throne, ale dla mnie ta kapela skończyła się już wieki temu.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 20.08.2016 00:51

Zbyszko666 napisał(a):
MRK napisał(a):Tak w ogóle... :-)

FB_IMG_1471629499609.jpg

W sieci pojawiło się cosik takiego:

Nie zmienia to jednak faktu, iż sama koncepcja okładki nie jest niczym oryginalnym i właściwie pomysł ten wydaje się być maksymalnie wyeksploatowany. Głos w tej sprawie zabrał frontman kultowego Crowbaru, Kirk Windstein:

Nie zmienia to faktu, że zerżnęli okładkę. Słucham po raz pięćsetny ten nowy kawałemkMety... Może być dobrym, ale...
1. Zrzynają jednak sami od siebie,
2. Mają debilny tekst,
3. Lars na żywo tego przecież nie zagra,
4. Metallica skończyła się na ... And Justice For All...
5. Amen(t)
6. Nic więcej ciekawego nie pokażą.

Nuda koledzy straszna. A covery już dzisiaj latały po YT. Kawałek taki, że mógłby zrobić każdy adept ciemnej sztuki na wieśle.. Niech sobie przypomną proces twórczy z okresu AJFA. Rozbudowane kawałki, ale z głową.
Ostatnio edytowano 20.08.2016 10:08 przez MRK, łącznie edytowano 1 raz
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 20.08.2016 01:06

Tak w ogóle...

Ostatnio edytowano 20.08.2016 10:06 przez MRK, łącznie edytowano 1 raz
Zbyszko666
Cromaniak

Postnapisał(a) Zbyszko666 » 20.08.2016 08:07

MRK napisał(a): Szał to jest np tutaj... szał i ciary, a w przewadze ciary....

To skarb!!!!!! Pamiętam, że był włączony TV po mocnej imprezie na Ścianie Wchodniej, z konkretniej w Lublynie. W 00:57 powyższego wykonania poczułem, iż muszę szybko spojrzeć na TV i dać się pochłonąć, a w 01:43 popadłem w odrętwienie i totalny paraliż. Tak więc... jak ktoś mi pisze "mniamniuśny wokal"... no helllloł...

Dalej mam ciary, bo właśnie odsłuchałem kilka razy... Szacunek mega dla p. Doroty! Rzeź!

No.... :)

I tak to potem masz jak oglądasz Voice pobieżnie, lub wcale. Słucham i w myślach jpr. Przecież ona ma głos jak dzwon 8O , a do tego została urażona moja duma mężczyzny 8O. Ponoć chłopaki nie płaczą... 8-O
Natomiast jeżeli chodzi o temat nowego utworu Mety, to żadnych emocji dużych u mnie nie wzbudził. Mamy tu motyw nutowo podobny do "That Was Just Your Life" - gdzieś to już słyszałem, gdzieś to było. Nie ma najmniejszego startu do starych kawałków. Numer zagrany poprawnie i tylko tyle - przewidywalny, nie wyróżniający się na tle setek podobnych kawałków innych zespołów. Jedyna przewaga jest taka, że gra go Metallica. Tylko trzeba wziąć również pod uwagę to że nie możemy osądzać płyty jaka będzie po jednym utworze, jak robią to niektórzy w sieci. :?
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 20.08.2016 10:31

Zbyszko666 napisał(a):I tak to potem masz jak oglądasz Voice pobieżnie, lub wcale. Słucham i w myślach jpr. Przecież ona ma głos jak dzwon 8O , a do tego została urażona moja duma mężczyzny 8O. Ponoć chłopaki nie płaczą... 8-O

Masakra, nie? Kiedyś już tu wrzucałem. Dzisiaj znowu z rana kilka razy obejrzałem. To diament, który nie wymaga szlifowania. Szkoda tylko, że się nie przebije przez bagno plastikowego gówna, wlewanego do uszu Polakom. Dla mnie ta kobieta do końca życia będzie boginia.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 20.08.2016 11:31

MRK napisał(a):Tak więc... jak ktoś mi pisze "mniamniuśny wokal"... no helllloł...

Ty, no ale może mi się podobać czy nie może?
Nie mam wykształcenia muzycznego, skończyłem tylko osiem klas podstawówki plus kurs tańca towarzyskiego, rozróżniam raptem trzy kolory, więc sorry, że się nie znam.
To tak na zakończenie..... :papa:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 20.08.2016 12:50

anakin napisał(a):
MRK napisał(a):Tak więc... jak ktoś mi pisze "mniamniuśny wokal"... no helllloł...

Nie mam wykształcenia muzycznego, skończyłem tylko osiem klas podstawówki plus kurs tańca towarzyskiego, rozróżniam raptem trzy kolory, więc sorry, że się nie znam.

Się tak nie nerwuj. Pewnie, że się może podobać. Mi tam nic do tego. Szanuj nawet Martyniuka :-). Tyle, ze jak piszesz, że coś jest mniamniuśne, to to jest ocena, ktora może podlegać ocenie, co też uczyniłem. Ponadto dodałem kretynskie "hellllol", które miało świadczyć o lekkim zabarwieniu humorystycznym. No i znaczenie może też mieć to, że pisałem "po spożyciu" :-).

Tak więc... Nuc sobie nadal i się tym raduj:-). Mimo, iż wokal nie jest mniamniuśny hehehe.

Pyzdry.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 20.08.2016 15:46

anakin napisał(a):

Spoko :mrgreen: drażnij go drażnij :) ja to robię non stop :papa:

P.S. cichoooooooo tak naprawdę gość się na niczym nie zna .........
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 20.08.2016 16:12

bluesman napisał(a):
anakin napisał(a):

Spoko :mrgreen: drażnij go drażnij :) ja to robię non stop :papa:

P.S. cichoooooooo tak naprawdę gość się na niczym nie zna .........

W d byłem, g widziałem. Tak właśnie.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 21.08.2016 07:06

To był żart :) może nie najwyższych lotów :) Tak naprawdę doceniam Twoją działalność i opinie w tym wątku :papa:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 21.08.2016 11:28

bluesman napisał(a):To był żart :) może nie najwyższych lotów :) Tak naprawdę doceniam Twoją działalność i opinie w tym wątku :papa:

Luz... przecież wiem:). Ja nie z tych, co to będą kruszyć kopie, albo strzelać fochami. Trzymaj fajeczkę pokoju :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 512
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone