Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od 1 Czerwca 2008 Do Chorwacji Bez Żywności

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ania&Paweł
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania&Paweł » 29.05.2008 14:21

Przez moje obecne zdenerwowanie na nieodpowiadanie na e-maile w apartamentach i chore przepisy "żywnościowe" jak z nieba w dzisiajszym dodatku do dziennika jest BUŁGARIA... Poważnie sie zastanawiam... Chyba CRO mnie straci .....

W sumie jestem turystką co zostawia kase w Chorwacji i to nie małą, bo obiado-kolacje jadamy na tzw. mieście. jednak mam przyzwyczajenie do swoich płatek śniadaniowych, których w CRO nie uwidziałam :cry:

No wygłup stulecia z tym jedzonkiem.... szkoda

chyba napisze do ambasady

:roll:
kikus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kikus » 29.05.2008 14:42

ziomek napisał(a):do Chorwacji na pizzę i spagheti ale numer :lol:
może mają coś swojego zjadliwego ana pizzę do Włoch przynajmniej bez mielonki :x

ziomek - to jest opcja po taniosci... jak ktos sie zdenerwowal na przepisy nowe
po drogosci, to np rybki najlepsiejsze
a pizza dobra, pewnie przez te wlochy po drugiej strony wielkiej wody ;)
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 29.05.2008 14:49

Amen-i niech tak pozostanie ludzie jeździli i jeździć będą :lol:
pozdrawiam :papa:
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 29.05.2008 16:52

A ja biorę wałówę jak co roku na dwa tygodnie bo to nie ma jak polski schabowy a nie jakieś kraby czy inne paskudztwa na miejscu kupuję tylko pieczywo które jest zdecydowanie gorsze od polskiego.A granica trzeba przypomnieć sobie stare sprawdzone za komuny metody przemytu i powinno się udać .
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 29.05.2008 16:57

Mogą być i pozytywne strony tego przepisu, jeśli zaczną dobrze trzepać to prawie każdemu coś zabiorą (nawet Niemcy tam dużo wożą) każdy się wkurzy , dodatkowo zapłaci 35euro za Słoweńską autostradę długości np 20km(Maribor) i w roku 2009 nie pojedzie do HR dzięki czemu ceny apartamentów i innych rzeczy mogą spaść na cenie.
Ostatnio edytowano 29.05.2008 17:05 przez joajer, łącznie edytowano 1 raz
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 29.05.2008 17:04

Dick45 napisał(a):A ja biorę wałówę jak co roku na dwa tygodnie bo to nie ma jak polski schabowy a nie jakieś kraby czy inne paskudztwa na miejscu kupuję tylko pieczywo które jest zdecydowanie gorsze od polskiego.A granica trzeba przypomnieć sobie stare sprawdzone za komuny metody przemytu i pow
inno się udać .

Fakt, oni nas chyba nie znają z tej strony, a Polak potrafi. Ale zastanawiam się też że np jest w HR Lidl, i u nas jest Lidl, kupisz konserwę to i w HR możesz taką kupić, jest na niej nawet napisane po Chorwacku, więc jak oni to potraktują? Przecież to produkt na rynek HR. Nawet można powiedzieć że to u nich się kupiło( taki kraj że można w drodze do Czarnogóry kilkakrotnie przejeżdżać przez HR). Albo będę mieć vegetę(produkt HR) zabiorą mi?
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 29.05.2008 17:50

kikus napisał(a):
ja polecam konzum, moim skromnym zdaniem tam najmniej zdzieraja :wink:

faktycznie jest znośnie, najdroższe są wędliny, mleko i musli

tu macie przykladowe ceny z marketu w cro http://www.konzum.hr/images/KATALOG/23- ... talog.html
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.05.2008 18:51

Piotrek_B napisał(a):
Haweł napisał(a):Tylko jak zacznal spr. samochody,to zeby kolejki sie nie robily na granicy !!!

Będą sprawdzać :idea: Przed chwilą Radio Erewań podało, że już grafiki dla celników ustalili :lol:

Nie wyobrażam sobie tych długich kolejek samochodów... :wink: :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2008 18:56

majeczka napisał(a):....Nie wyobrażam sobie tych długich kolejek samochodów... :wink: :(

Ja też nie, ale skoro Radio Erewań podało to musi być to prawdą :lol:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 29.05.2008 19:24

Mam nadzieje, ze osobistej kontroli nie robia? Bo zamierzam nogi owinac sobie zupkami w proszku ..tylko nie wiem gdze wcisnac ten 1 kg Krakowskiej?:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2008 19:30

Lubuszanin napisał(a):...tylko nie wiem gdze wcisnac ten 1 kg Krakowskiej?:)

Podpowiem Ci pewnym granicznym powiedzeniem, rodem z czasów komuny...."zaglądali do toreb, zaglądali do waliz, nie zaglądali do d....gdzie mam socjalizm" :wink:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 29.05.2008 19:36

Piotrek_B napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):...tylko nie wiem gdze wcisnac ten 1 kg Krakowskiej?:)

Podpowiem Ci pewnym granicznym powiedzeniem, rodem z czasów komuny...."zaglądali do toreb, zaglądali do waliz, nie zaglądali do d....gdzie mam socjalizm" :wink:

Buhaha...sie ubawilem ;).
avensis
Croentuzjasta
nie wesoło

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 29.05.2008 20:51

Jade za tydzien i nie powiem pewne zapasy juz zrobiłem (kilka konserw, woda mineralna ,wedliny pakowane chermetycznie, ser) biore to dla wygody zeby nie biegac po marketach tylko wypoczywac. Napewno nie zamierzam oszczedzac ale dla wygody na sniadanie lepiej jest miec cos w lodowce. Jeszcze Słowenia wyskoczyła z tymi opłatami. Podliczyłem ile bedzie mnie to wynosic łacznie z paliwem to niejest tak kolorowo. Opłaty na Czechy Austrie autostrada w Cro tez do tanich nie nalezy. Jade tam poraz trzeci i z roku na rok jest coraz drozej. Gdyby nie to ze jest to piekny kraj to napewno wybrałbymsie gdzies indziej.
Pozdrawiam
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 29.05.2008 21:13

Ja jade przez Węgry, ta trasa najbardziej mi leży a do tego jest najtańsza i najkrótsza. Poza tym kupuję na Węgrzech dobre winka jakich próżno szukać w cro 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2008 21:32

verus napisał(a):..... Poza tym kupuję na Węgrzech dobre winka jakich próżno szukać w cro 8)

Polecam te same węgierskie (i nie tylko węgierskie) winka kupować na Słowacji - cena nawet do 50 % niższa niż u Madziarów :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Od 1 Czerwca 2008 Do Chorwacji Bez Żywności - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone