Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od 1 Czerwca 2008 Do Chorwacji Bez Żywności

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 28.05.2008 18:11

Rozkręcamy tapicerke i ładujemy :krakowską, jałowcową, kabanosy itp. 8)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 28.05.2008 18:17

tygrys500 napisał(a):Rozkręcamy tapicerke i ładujemy :krakowską, jałowcową, kabanosy itp. 8)

:lol: :lol:
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 28.05.2008 18:55

To przy granicy powstaną pewnie delikatesy gdzie rodziny celników będą sprzedawały zarekfirowaną kiełbasę i kabanosy :lol:

Polakowi zawsze wiatr w oczy :twisted:
kolbe1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolbe1 » 28.05.2008 19:34

:cry: ej może ktoś się skontaktuje z ambasadą w Warszawie i potwierdzi informację, bo ........... czuję niepokój

przecie Oni do Unii chcą ale jak to bez naszego jedzenia ! 8) tak się nie da 8)
Bierut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bierut » 28.05.2008 19:59

adam11 napisał(a):a jak to z Piwem wygląda ? ? :D

No właśnie. Czyżby to też pochodziło od zwierząt jak np. warzywa i grysik ?
Ja pierdzielę o co tu chodzi ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2008 20:01

Bierut napisał(a):....Ja pierdzielę o co tu chodzi ?

Jak nie wiesz o co chodzi - to chodzi o kasę :wink:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 28.05.2008 20:24

Piotrek_B napisał(a):

Obrazek

dokładnie Piotrze o kasę.. ;) :lol: :roll:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 28.05.2008 20:26

Piotrek_B napisał(a):

dokładnie, Chorwaci sporo tracą na tym, że bierzemy wszystko z Polski :D i postanowili podnieść swoją gospodarkę naszym kosztem :(
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 28.05.2008 20:30

A może zmienić kierunek i mieć ich w d...e? Ja co prawda już za tydzień będę kilka dni w HR, ale objazdowo, produkty spożywcze w ilości minimalnej, ale wakacje główne mam w sierpniu w Bułgari. Granice są już unijne, nie ma problemów, można wwozić, wywozić i nie ma problemów, nie potrzeba niczego przywozić bo nie jest drogo, pogoda b. dobra, na południu nawet są laguny, zatoczki, bungalow prawie na plaży dla 4 osób mam za 25euro;(sierpień), piwo w knajpie od 2zł, tylko troszkę dalej niż HR, jak kogoś kilometry nie przerażają to w Grecji są też wspaniałe miejsca (np Chalkidiki), mało ludzi, piękne plaże a ceny podobne do HR a apartamenty może i tańsze. Ja robię objazd motocyklem-Austria, Włochy, HR, BIH,H, ale wakacje rodzinne będą w tym roku w BG.
Ostatnio edytowano 28.05.2008 20:33 przez joajer, łącznie edytowano 1 raz
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 28.05.2008 20:32

twister07 napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):

dokładnie, Chorwaci sporo tracą na tym, że bierzemy wszystko z Polski :D i postanowili podnieść swoją gospodarkę naszym kosztem :(

No ja biore na jeden,gora dwa dni na rozruch,lubie ichnie jedzenie,moi tez !!!
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 28.05.2008 20:35

Tylko jak zacznal spr. samochody,to zeby kolejki sie nie robily na granicy !!!
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 28.05.2008 20:52

Haweł napisał(a):Tylko jak zacznal spr. samochody,to zeby kolejki sie nie robily na granicy !!!

Jeżeli zaczną sprawdzac wszystkie autka to spokojnie będzie można pytac w okolicy Zwardonia -kto ostatni w kolejce :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2008 20:59

Haweł napisał(a):Tylko jak zacznal spr. samochody,to zeby kolejki sie nie robily na granicy !!!

Będą sprawdzać :idea: Przed chwilą Radio Erewań podało, że już grafiki dla celników ustalili :lol:
ct77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ct77 » 28.05.2008 22:29

no to jak to jest z tym sprawdzaniem, a właściwie jak to było dotychczas Panie i Panowie CroManiacy i Croentuzjaści? Dotychczas wszystko co czytałem tutaj wskazywało na to, że kontroli jako takich nie ma.

Proszę więc o jasną odpowiedz: czy wystarczy machnąć panu dowodem przed nosem, czy też można spodziewać się wyrywkowego trzepania?
Dopytuję się z tego powodu, bo jadę dopiero we wrześniu i w dodatku pierwszy raz, a takie niusy podnoszą mi lekko ciśnienie.
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 28.05.2008 22:49

Wydaje się, że to będzie tak jak ze sprawdzaniem paszportów przy przejeździe przez BiH 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Od 1 Czerwca 2008 Do Chorwacji Bez Żywności - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone