Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od 1 Czerwca 2008 Do Chorwacji Bez Żywności

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 01.06.2008 22:34

Janusz Bajcer napisał(a):
majeczka napisał(a):Zawracamy, czy jedziemy dalej? :papa:

Ja jadę :lol: - ani nie myślę zawracać :wink: :lol: :papa:

Konserwy jada ze mną :wink: :lol:

I tu mam problem Janusz, mój mąż nie trawi konserw z biedronki; chyba, że wspólnie z dziećmi go unicestwimy... No i oczywiście przekonamy , żeby jednak nie zawracał :?: :cry: :lol: :cry: ???
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.06.2008 22:52

Te konserwy z Biedronki to tylko tak dla humoru - też ich nie trawię.
Do Chorwacji pojadą głównie produkty z Sokołowa :lol:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 01.06.2008 23:28

Janusz Bajcer napisał(a):Te konserwy z Biedronki to tylko tak dla humoru - też ich nie trawię.
Do Chorwacji pojadą głównie produkty z Sokołowa :lol:

Żartowałam, również lubię Sokołów, ewentualnie polecam Michorzewko/k Poznania, mające szeroki zbyt w Wielkopolsce i nie tylko tu... :papa:
katarzyna4z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna4z » 02.06.2008 07:10

Kiedy byliśmy trzy lata temu w Chorwacji na granicy w Letenye przetrzepali cały samochód. Oczywiście znaleźli całą naszą żywność. Musieliśmy zapłacić cło ok 400 kun. Mamy nauczkę teraz będziemy zaopatrywać się w "Studenacach" :D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 02.06.2008 07:18

A mnie zastanawia jeden fakt,czy te ich kontrole,jak oni to beda robic,wyrywkowo,wszystkich,nie beda mialy wplywu na kolejke do przekroczenia granicy ? Z tego co rozumiem,wyobrazam sobie,to czas przekroczenia granicy w sezonie moze sie znaczaco wydluzyc !!!
Szaraja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szaraja » 02.06.2008 22:46

Poniewa mamy, jak pisałam wcześniej dzieci wymagające specjalnej diety, więc zaczęłąm drążyć temat w ambasadach. W chorwackiej w Warszawie, pani powiedziałą, ze nie ma czasu i podała adres mailowy- czekam teraz na odpowiedź jakie dokumanty mam przedstawić by móc zabrać potrzebną nam żywność. Wykosztowałam się również na rozmowę z ambasadą polską w Zagrzebu. Bardzo miły pan konsul poinformował, ze w chorwckiej prasie rónież huczy i nieoficjalnie jest mowa, że rozporządzenie zostanie zawieszone na czerwiec. Zaproponował abym zaopatrzyła się w zaświadczenie od lekarza z dużą ilością pieczątek, ale oficjalnie rozporządzenie nadal obowiązuje. Chorwaci już zdają sobie sprawę, ze strzelili gola do własnej bramki- pytanie tylko kiedy wyjmą tą piłkę. Umówiona jestem na telefon przed 20.06, kiedy to wyjeźdzamy. W ostatecznośi, albo zrobię straszną rozróbę na garnicy, albo obrócimy przyczepę i do Bułgarii, albo Grecji.
papciu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papciu » 03.06.2008 06:44

Witam wszystkich

W związku z niepokojącymi wiadomościami i tym , żę ja jadę w lipcu skierowałem pytanie dotyczace wwozu żywności do Chorwacji do tamtejszego biura turystycznego. Oto treść odpowiedzi:
Szanowni Państwo,

Dziękujemy za pytanie.

Uprzejmie informujemy, ze przepis został wycofany wobec nagłego spadku ilości rezerwacji nad Adriatykiem. Wszystko zostaje tak jak było.
W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań chętnie służymy pomocą pod adresem: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl <mailto:info@adriatica.net
Ostatnio edytowano 04.06.2008 06:47 przez papciu, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.06.2008 06:48

papciu napisał(a):Witam wszystkich

W związku z niepokojącymi wiadomościami i tym , żę ja jadę w lipcu skierowałem pytanie dotyczace wwozu żywności do Chorwacji do tamtejszego biura turystycznego. Oto treść odpowiedzi:
Szanowni Państwo,

Dziękujemy za pytanie.

Uprzejmie informujemy, ze przepis został wycofany wobec nagłego spadku ilości rezerwacji nad Adriatykiem. Wszystko zostaje tak jak było.
W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań chętnie służymy pomocą pod adresem: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl <mailto:info@adriatica.net> .

Serdecznie pozdrawiam ,
Agnieszka Vuković

adriatica.net Online Travel Agency
Customer service
Heinzelova 62a
10000 Zagreb, Croatia
Phone: + 48/22/3988-130
Fax:+385/1/2452 909
www.adriatica.ne[/b]

Ale miętcy są..
Tak szybko sie wystraszyli... Ciekawe, że Sloweńcy jakoś z winietami tego nie zrobili... :twisted:
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 03.06.2008 07:16

To rzeczywistość. Czy marzenia? Ja ciągle czekam na posty tych, którzy doświadczyli tegorocznych już czerwcowych wjazdów i wyjazdów.
PZDR
papciu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papciu » 03.06.2008 08:58

Witam ponownie

Z adriaticą miałem okazję nawiązać współpracę dwa lata temu. Tak jak obiecali tak było na miejscu , nawet jeszcze lepiej. Dlatego, jak dla mnie podana przez nich informacja jest wiarygodna.
Ten temat według mnie został wyjaśniony, teraz zajmę się wytyczaniem objazdy płatnej autostrady w Słowenii. Jadę od strony Gratzu.

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2008 09:00

papciu napisał(a):teraz zajmę się wytyczaniem objazdy płatnej autostrady w Słowenii. Jadę od strony Gratzu.

Pozdrawiam

Papciu nie trzeba - to już jest na forum :lol: :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.06.2008 09:05

Janusz Bajcer napisał(a):
papciu napisał(a):teraz zajmę się wytyczaniem objazdy płatnej autostrady w Słowenii. Jadę od strony Gratzu.

Pozdrawiam

Papciu nie trzeba - to już jest na forum :lol: :papa:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=185 ... &start=375
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 03.06.2008 09:42

FUX napisał(a):
papciu napisał(a):Witam wszystkich

Szanowni Państwo,

Dziękujemy za pytanie.

W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań chętnie służymy pomocą pod adresem: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl <mailto:info@adriatica.net> .

Serdecznie pozdrawiam ,
Agnieszka Vuković

adriatica.net Online Travel Agency
Customer service
Heinzelova 62a
10000 Zagreb, Croatia
Phone: + 48/22/3988-130
Fax:+385/1/2452 909
www.adriatica.ne[/b]

Ale miętcy są..
Tak szybko sie wystraszyli... Ciekawe, że Sloweńcy jakoś z winietami tego nie zrobili... :twisted:
Czesiu czy to co podałeś jest nadal aktualne na dzień dzisiejszy 3 czerwca 2008 ?? :P
JAREK75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREK75 » 03.06.2008 09:58

Jak dla mnie troche za cukierkowo to wygląda. Taka zabawa w ciuciu.....A z drugiej strony co też chorwackie biuro turystyczne mogło napisać , jak nie nagłe odwołanie zakazów. Jadę w piatek w razie czego zrobie celnikom po reklamówce niespodziance (pasztet,zupka chińska,gulasz) i jade dalej. Ojciec Sybir przeszedł to co JA nie dam rady :)
zbig99
Croentuzjasta
To nestety prawda. Szkoda bo do końca myślałem o Italii

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 03.06.2008 11:05

http://www.msz.gov.pl/Informacja,MSZ,dl ... 17694.html

Prawdę mówąc drażnią mnie przepisy odstraszające turystów. Efekt jest oczywiście odwrotny do zamierzonego bo ja i pewnie większość innych turystów zmieni plany urlopowe w 2009 jeśli jeszcze nie w 2008 roku. Brawo myślący chorwaccy władni - dopieliście swego. Mniej odwiedzających Wasz kraj to mniej kasy z turystów. Brawo brawo...
Gdybym tylko to wiedział wcześniej...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Od 1 Czerwca 2008 Do Chorwacji Bez Żywności - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone