Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasi Rodacy w Orebiću..moje spostrzeżenia..

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lesio19
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lesio19 » 25.07.2009 18:19

Witam
W tym roku wybralismy Orebić jako miejsce na wakacyjny wypoczynek.I z przykrością musze stwierdzic ,że Polaków było tam mnóstwo ,chwilami czuliśmy się jak na Monciaku w Sopocie.Ale nie w tym rzecz, niestety wstyd mi było za zachowanie niektórych wczasowiczów z POLSKI, krzyki na promenadzie ,nocne wrzaski i śpiewy pijanych rodaków..Jest to bardzo przykre..To tyle jeśli chodzi o moje smutne spostrzeżenia.. :(
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 25.07.2009 18:51

Witam.Ja tez byłem w Orebiću i nie widziałem żadnego pijanego ,nie słyszałem wrzasków .Napotkani rodacy wydawali się mili i w miarę normalni . Widać miałem szczęście ,czego życzę na przyszłe wakacje.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 25.07.2009 19:34

Lesio19 napisał(a):Witam
W tym roku wybralismy Orebić jako miejsce na wakacyjny wypoczynek.I z przykrością musze stwierdzic ,że Polaków było tam mnóstwo ,chwilami czuliśmy się jak na Monciaku w Sopocie.Ale nie w tym rzecz, niestety wstyd mi było za zachowanie niektórych wczasowiczów z POLSKI, krzyki na promenadzie ,nocne wrzaski i śpiewy pijanych rodaków..Jest to bardzo przykre..To tyle jeśli chodzi o moje smutne spostrzeżenia.. :(

Wstydź się za siebie. Spowiadasz się z grzechów sąsiada?
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.07.2009 19:40

pablo2222 napisał(a):

Wstydź się za siebie. Spowiadasz się z grzechów sąsiada?

Pablo czasami to ty nie byłeś jedną z tych osób w Orebicu co kolega wyżej opisuje :D :D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.07.2009 19:45

Rozumiem .. twoje poirytowanie aczkolwiek jadąc do Orebica powinieneś się z tym liczyć że będzie tam mnóstwo rodaków , mogłeś wybrać jakieś małe dalmatyńskie miasteczko , byś miał spokój , czasami jakąś spokojną rodzinkę z Polski byś spotkał , i byś miał wspaniałe spokojne bez wulgaryzmów wakacje ;) Pozdrav
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.07.2009 20:15

Będę złośliwy ..... żaden z nich nie korzystał z hotelu lub pensjonatu.
To "mieszkańcy" kempingów lub apatramantów. Na swoim "wikcie".

Takie zachowania są jednak juz coraz rzadsze, wczesniej .... to dopiero był obciach. Pół Polski jechało do Chorwacji zaopatrzone we własne kanapki i przysłowiowe 100 zł. Pili, śpiewali, rzyg.. (paskudzili) .... a po powrocie do kraju byli dumi że byli na wczasach "zagranicznych".
Najbardziej przykre jest jednak to ..... [.....Chorwacja to kraj dla "trzeciorzędowych" turystów]. Już do Włoch, Hiszpani jest dalej a więc potencjalnych "pijanych" jest mniej.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 26.07.2009 07:23

Adam.B napisał(a):Pablo czasami to ty nie byłeś jedną z tych osób w Orebicu co kolega wyżej opisuje :D :D

Tak, a nawet wygrałem konkurs w rzyganiu. :lol:
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 26.07.2009 07:27

pablo2222 napisał(a):
Adam.B napisał(a):Pablo czasami to ty nie byłeś jedną z tych osób w Orebicu co kolega wyżej opisuje :D :D

Tak, a nawet wygrałem konkurs w rzyganiu. :lol:

- bujasz, byłeś ledwie drugi. ;) :lol:
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 28.07.2009 12:00

Ja też byłem w Orebicu od 4 -20 lipca i potwierdzam Polaków było dużo ale nie odróżniali się jakoś specjalnie z tłumu. Tam gdzie mieszkaliśmy było 6 apartamentów i w większości mieszkali Polacy a gospodarz miał zastrzeżenia tylko do.....? no wiecie do kogo tylko do jednej rodziny chorwackiej z Zagrzebia. Tak, więc nie ma reguł a jak już są to jest tyle wyjątków ze zasadą jest brak zasad.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.07.2009 12:09

U mnie jedyna ciekawostka jaka widzialem w zwiazku z rodakami to wyjazd z parkingu w Plitvickich. Co jakis czas robil sie korek gdyz rodacy przy wyjezdzie dowiadywali sie ze bulet najpierw trzeba oplacic a kolejka sie wydluzala dosc konkretnie jak po chwili dowiadywali sie ze nie mozna placic karta czy euro. Dzieki bogu jest tam kantor bo pewnie do dzis stalbym w korku na wyjezdzie. Chwile stalem czekajac na znajomych i z 4 blokujacych wyjazd aut 4 byly na Polskich blachach

WSTYD

Na kampie spokojnie
qlu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) qlu » 29.07.2009 13:30

cerlicht napisał(a):Witam.Ja tez byłem w Orebiću i nie widziałem żadnego pijanego ,nie słyszałem wrzasków .Napotkani rodacy wydawali się mili i w miarę normalni . Widać miałem szczęście ,czego życzę na przyszłe wakacje.

Witam serdecznie
Czy byłbyś tak uprzejmy i podzielił się ze mną jakimis adresami na fajne apartamenty dla 4 osobowej rodziny,
Nie mam odwagi wybrać się z rpodziną w ciemno.
Stąd moja prośba.
Z góry serdecznie dziękuję
Dorota
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 29.07.2009 17:29

Jeśli chodzi o moje tegoroczne spostrzeżenia dotyczące rodaków, sprawa ma się tak:

siedząc pod palmą w Jelsie miałam okazję obserwować uczestników jakiegoś fish pikniku. Większość Polaków. Dzidzie wystrojone maksymalnie- bikini, złote klapeczki, pełny make-up- to pierwsza rzecz. Ale OK- lans jest lans, rozumiem ;) Dużo osób mocno wstawionych, w tym osoby pytające "A co to za wyspa? Brać?", jeden pan znacznie słaniał się na nogach, ale błyskawicznie dostrzegł piękno Hvaru mówiąc "Kurszszszzeeee, faaaaajna ta wyspa" (już o tym pisałam zresztą).
Poza tym na Jadrance (pobocze) widziałam auto na polskich blachach, w pobliżu którego garstka panów załatwiała swe potrzeby fizjologiczne, cóż, pewnie nie było toalety... Bez komentarza.

To tyle.

W tym roku za to do szału doprowadzali mnie nasi południowi sąsiedzi, którzy namiętnie palili i zakopywali pety na plaży.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone