Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najkrótsza droga!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran
Re: A jeżeli wyjazd w sobotę!

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.06.2007 07:12

gaduła napisał(a):Witam!
Co mamy zrobić skoro musimy być w apartamencie w sobotę i właśnie w sobotę musimy wyjechać, więc jak jest Wasza rada o której wyjechać, startujemy z Wrocławia.? Jedziemy pierwszy raz do Puli. Nie możemy nocować bo mamy pełny samochód. Dzięki!!!!

Wyjechać w piątek jak najszybciej..... i ominąć przejścia najbardziej oblegane.
Pawełka
Odkrywca
Re: A jeżeli wyjazd w sobotę!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawełka » 01.06.2007 11:50

gaduła napisał(a):Witam!
Co mamy zrobić skoro musimy być w apartamencie w sobotę i właśnie w sobotę musimy wyjechać, więc jak jest Wasza rada o której wyjechać, startujemy z Wrocławia.? Jedziemy pierwszy raz do Puli. Nie możemy nocować bo mamy pełny samochód. Dzięki!!!!

Wyjazd w sobotę to zły pomysł. W przypadku gdy masz do przjechania z Wrosławia ok 1000 km do Puli to pewne na 100 % korki oraz możliwość wystąpienia różnych innych czynników opóźniających podróż, to dojazd w sobotę wieczorem lub w nocy.
Polecam wyjechać w piątek i zrobić przerwę na krótkie spanie, nawet w samochodzie.
alexsia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alexsia » 01.06.2007 13:03

Będę jechala po raz pierwszy w sierpniu. Poradzcie o której godznie najlepiej wyjechać z Warszawy (zdecyduje sie chyba na przejazd przez Słowcję i Austrie) tak żeby w okolicach Splitu być po 6rano ale nie później niż 12 w poludnie. Przewiduję w drodze drzemkę w samochodzie ok 3-4 godzin.
Mój Cel - Peljesac
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.06.2007 13:05

Proponowałbym wyjechać ok 11 - 12 w południe z Wa-wy. Najgorszy odcinek masz do przejechania w Polsce :lol: potem już będzie łatwo ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.06.2007 18:00

alexsia napisał(a):Będę jechala po raz pierwszy w sierpniu. Poradzcie o której godznie najlepiej wyjechać z Warszawy (zdecyduje sie chyba na przejazd przez Słowcję i Austrie) tak żeby w okolicach Splitu być po 6rano ale nie później niż 12 w poludnie. Przewiduję w drodze drzemkę w samochodzie ok 3-4 godzin.
Mój Cel - Peljesac

Chcesz na Peljesac jechać cięgiem 8O :roll: :?:
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 01.06.2007 18:03

FUX napisał(a):
alexsia napisał(a):Będę jechala po raz pierwszy w sierpniu. Poradzcie o której godznie najlepiej wyjechać z Warszawy (zdecyduje sie chyba na przejazd przez Słowcję i Austrie) tak żeby w okolicach Splitu być po 6rano ale nie później niż 12 w poludnie. Przewiduję w drodze drzemkę w samochodzie ok 3-4 godzin.
Mój Cel - Peljesac

My do Orebica jechaliśmy cięgiem tyle, że z Katowic, wyjechaliśmy z chaty w poniedziałek ok 13stej, w Splicie 5 rano (dłuzszy postój w Bratysławie), zatrzymanko w Basce Vodzie i na 13stą byliśmy na miejscu. :wink:
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 02.06.2007 17:03

Tekla napisał(a):
FUX napisał(a):
Mój Cel - Peljesac

My do Orebica jechaliśmy cięgiem tyle, że z Katowic, wyjechaliśmy z chaty w poniedziałek ok 13stej, w Splicie 5 rano (dłuzszy postój w Bratysławie), zatrzymanko w Basce Vodzie i na 13stą byliśmy na miejscu. :wink:

Oczywiście można i na raz dojechać, ale czy warto i czy jest to bezpieczne. Wiele już o tym napisano i różne są na ten temat zdania. Z Warszawy będziesz miała do przejechania ok 1600 km wierz mi to jest naprawdę trudne, nawet zakładając, że masz zamiar przespać się po drodze w samochodzie. Przerobiłem to na własnej skórze i nie powtórzę tego już nigdy.
Szerokiej drogi
Rafał
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.06.2007 19:41

:!:
gaduła
Globtroter
Mam pytanie do !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaduła » 06.06.2007 10:03

Witam !
Mam pytanie do Bodzio. Przeczytałam , że wybieracie sie do Cro 6 lipca, czy wybraliście już trasę? i godzinę wyjazdu? My mamy problem apartament mamy od 7 lipca czyli od soboty , moglibyśmy wyjechać z Wrocławia tak jak Wy w piątek, ale nie znamy tanich noclegów ( jest nas 5 osób, w tym dwoje starszych rodziców). Czy moglibyście podzielić się z nami Waszymi planami. Jedziemy pierwszy raz , więc nie mamy doświadczenia. Pozdrawiam
Bodzio
Croentuzjasta
Re: Mam pytanie do !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 06.06.2007 13:13

gaduła napisał(a):Witam !
Mam pytanie do Bodzio. Przeczytałam , że wybieracie sie do Cro 6 lipca, czy wybraliście już trasę? i godzinę wyjazdu? My mamy problem apartament mamy od 7 lipca czyli od soboty , moglibyśmy wyjechać z Wrocławia tak jak Wy w piątek, ale nie znamy tanich noclegów ( jest nas 5 osób, w tym dwoje starszych rodziców). Czy moglibyście podzielić się z nami Waszymi planami. Jedziemy pierwszy raz , więc nie mamy doświadczenia. Pozdrawiam

Tez jedziemy ze znajomymi pierwszy raz. Postanowiliśmy wyruszyc z Wrocławia ok 5 rano w piątek i dojechac w rejon Plitwic, tam nocleg i ran do zivogosce. mamy o wiele wiecej kilometrów od Was poniewaz my jedziemy na makarską rivierę. Pula jest znacznie blizej
gaduła
Globtroter
Dzięki!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaduła » 06.06.2007 13:40

Witam!
Dzięki rozumiem, macie faktycznie dużo dalej , życzę szerokiej drogi i miłego pobytu. Pozdrawiam!!
alexsia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alexsia » 09.07.2007 08:43

Wiem że na Peljesac jest daleko, no i w między czasie trochę nam sie plany zmieniły tzn jedziemy jednak przez Węgry. Wiem że nie jest dobrze jechać ciurkiem dlatego też napisałam że przewiduję drzemkę ok 3 godzin w samochodzie no i jedzie nas dwoje kierowców więc chyba aż tak wyczerpujące to nie będzie. Zresztą plany nam sie codziennie zmnienają :) bo jedziemy po raz pierwszy i co i rusz wyczytuje coś ciekawego na forum, tak wiec kto wie moze jednak zrobimy nocleg przy Plitvicach zeby wstac rano i zwiedzic to cudo.
Pozdrawiam
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 09.07.2007 09:19

My na Peljesac jechaliśmy przez Węgry i BIH (bliżej :!: )
Spaliśmy w północnej części Chorwacji w Vinkovci, w małym hoteliku.
Przez BIH jedzie się długo, bo powoli ( ciągłe ograniczenia prędkości i dużo policji).
W Orebicu byliśmy na godz. 17-tą ( wyjazd z Vinkovci ok.8-mej ) ale w BIH przymusowy 45 min. postój - przewozili miny, przez prawie całą drogę w BIH mocno padało.
Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone