Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najkrótsza droga!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 18.05.2007 21:21

danzagster napisał(a):
krzysio21 napisał(a):
FUX napisał(a):
danzagster napisał(a):Witam,
wybieram się z Wrocławia do Breli wyjazd w piątek wieczorem 27.07.2007. Mam pytanie czy ktoś jechał w tym terminie w zeszłym roku, znajoma postraszyła mnie korkami na autostradach w Cro, podobno zmarnowała 5 godz., zastanawiam się o jakiej porze powinienem być na granicy w Cro aby zdążyć przed "falą" na atostradzie ???.java:emoticon(':P')
Razz
Pozdrawiam

Korki masz masz pewne, jak 2X2=4

Od czterech lat jestem przed północą i nie stałem w korkach :wink: Tego roku znowu wyjazd 27.07 :wink:

Czyli o północy wbijać się na autostradę w Cro ?????

To jest moje osobiste doświadczenie(mi pasuje)a ty zrobisz jak uważasz :wink:
danzagster
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) danzagster » 18.05.2007 22:18

krzysio21 napisał(a):
danzagster napisał(a):
krzysio21 napisał(a):
FUX napisał(a):
danzagster napisał(a):Witam,
wybieram się z Wrocławia do Breli wyjazd w piątek wieczorem 27.07.2007. Mam pytanie czy ktoś jechał w tym terminie w zeszłym roku, znajoma postraszyła mnie korkami na autostradach w Cro, podobno zmarnowała 5 godz., zastanawiam się o jakiej porze powinienem być na granicy w Cro aby zdążyć przed "falą" na atostradzie ???.java:emoticon(':P')
Razz
Pozdrawiam

Korki masz masz pewne, jak 2X2=4

Od czterech lat jestem przed północą i nie stałem w korkach :wink: Tego roku znowu wyjazd 27.07 :wink:

Czyli o północy wbijać się na autostradę w Cro ?????

To jest moje osobiste doświadczenie(mi pasuje)a ty zrobisz jak uważasz :wink:

Dzięki :D , wszelkie wskazówki biorę pod uwagę i pewnie tak ustawię wyjazd aby nie katować się w korkach :lol:
Pzdr
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 18.05.2007 22:49

szaki17 napisał(a):Ja też będę celował na wjazd do Cro o północy.
Wyjazd w piątek 29.06.07 :lol:

No tak jak chcesz wjechać do Cro o północy to o której musisz wyjechac z Opola/ pewnie wcześnie bladym świtem wiec po wjeździe do Cro będziesz już zmęczony a więc należałoby się zdrzemnąc lub przespać gdzieś. Po np 3 podz. drzemki korki napewno i tak Cie dopadną. Pisząc to mam nadzieje jednak że tak nie będzie ponieważ sam wyjeżdżam pierwszy raz do Cro właśnie 6 lipca z Wrocławia i nie wiem o której wyruszyć?
danzagster
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) danzagster » 19.05.2007 10:51

Bodzio napisał(a):

No tak jak chcesz wjechać do Cro o północy to o której musisz wyjechac z Opola/ pewnie wcześnie bladym świtem wiec po wjeździe do Cro będziesz już zmęczony a więc należałoby się zdrzemnąc lub przespać gdzieś. Po np 3 podz. drzemki korki napewno i tak Cie dopadną. Pisząc to mam nadzieje jednak że tak nie będzie ponieważ sam wyjeżdżam pierwszy raz do Cro właśnie 6 lipca z Wrocławia i nie wiem o której wyruszyć?

Z Wrocka trzeba wystartować około 15.00 i będzie szansa że po północy wjedzie się na granicę w Cro. Bez drzemki jednak słabo to widzę 8O . Z Opola trzeba dodać godzinkę.
Pzdr
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 23.05.2007 14:44

Popieram kolegę ze szczecina j ajadę z okolic szczecina i też niemcy austria słowenia i cro. autostrady to jest to . Pozdrav.
BorsukWro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BorsukWro » 23.05.2007 17:46

podłączę się z takim pytankiem :
w życiu nie widziałem Prawdziwych Gór. Czy jadąc przez Niemcy, potem Salzburg przelecę przez te alpejskie górki z różnych obrazków?
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 24.05.2007 08:05

Oczywiście widoki cudo
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2007 20:44

Bodzio napisał(a):

Z tym bladym świtem to żart :?: wyjazd planuję na 12.00 jak zawsze przesunie się o godzinę więc startuję o 13.00 więc na granicy będę właśnie ok. północy,sprawdzone na własnej skórze( 11 godz.x60 średnia prędk.=660 km ,dokładnie granica), a później na zmianę z żoną za kółkiem aby za tunele,a później karimata obok auta i zasłużona kimka :lol:
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 30.05.2007 21:52

szaki17 napisał(a):
Bodzio napisał(a):

Z tym bladym świtem to żart :?: wyjazd planuję na 12.00 jak zawsze przesunie się o godzinę więc startuję o 13.00 więc na granicy będę właśnie ok. północy,sprawdzone na własnej skórze( 11 godz.x60 średnia prędk.=660 km ,dokładnie granica), a później na zmianę z żoną za kółkiem aby za tunele,a później karimata obok auta i zasłużona kimka :lol:

Ja podjąłem decyzję o jeździe w tamta stronę z noclegiem w rejonie miedzy Karlovac a Plitvicami na starej drodze i tu pytanie. Czy jak wyjade z Wrocławia o 5.30 to za Karlovacem na starą drogę wjadę ok 20.00?. Ile to km? Oczywiście jedziemy z dziecmi i przerwy w rozsądnym czasie mile widziane
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 30.05.2007 22:03

Sądzę że to loteria , nie jesteś w stanie przewidzieć wszystkiego , ale zrób sobie średnią 60-70 na godzinke i powinno Ci wyjśc . Pozdrav.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2007 15:27

Bodzio napisał(a):
szaki17 napisał(a):
Bodzio napisał(a):

Ja podjąłem decyzję o jeździe w tamta stronę z noclegiem w rejonie miedzy Karlovac a Plitvicami na starej drodze i tu pytanie. Czy jak wyjade z Wrocławia o 5.30 to za Karlovacem na starą drogę wjadę ok 20.00?. Ile to km? Oczywiście jedziemy z dziecmi i przerwy w rozsądnym czasie mile widziane

Wyjezdżając z Wrocławia koło 10-ej, byłem za Wiedniem koło 16-ej.
Do Plitvic dotarłem koło 22-ej.
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 31.05.2007 20:34

Jadącym z Opola proponuje rozważyć przejście graniczne w Trzebini - 50 km z Opola do Prudnika i 4 km dalej jest przejście , dalej Bruntal , Olomuniec , Brno itd. No i teren równy , nie ma gór . W zeszłym roku wyjeżdżając o godz. 19 byliśmy na Ciovo o 9 rano - jadąc nie prędzej niż 120 .
Teraz 29.06. jedziemy na Krk to myślę , że wystarczy wyjechać jeszcze później wieczorem .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2007 20:45

ewa-irena napisał(a): dalej Bruntal , Olomuniec , Brno

Się potwierdza :lol: . Moja trasa.
pumis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumis » 31.05.2007 21:34

Bodzio napisał(a):

My przez ostanie dwa lata startowaliśmy z Katowic o 17,00 ostatnio przez Słowację, Austrię, Słowenię a dwa lata temu przez Słowację i Węgry. Granicę z CRO mijaliśmy około północy. Raz pod koniec czerwca a raz w grugim tygodniu sierpnia, wyjazd zawsze w piątek i żadnych korków nie widziałem, podobne z drogą powrotną.
gaduła
Globtroter
A jeżeli wyjazd w sobotę!

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaduła » 31.05.2007 22:15

Witam!
Co mamy zrobić skoro musimy być w apartamencie w sobotę i właśnie w sobotę musimy wyjechać, więc jak jest Wasza rada o której wyjechać, startujemy z Wrocławia.? Jedziemy pierwszy raz do Puli. Nie możemy nocować bo mamy pełny samochód. Dzięki!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone