Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka na fish picnikach

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.12.2008 10:51

anjas napisał(a):Na statku grali świetne przeboje i mogliśmy tańczyć ( dlatego mam mało zdjęć) :lol:

Pamiętasz może przy jakich to przebojach odbywało się tańcowanie :?: lol:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 30.12.2008 11:00

Janusz Bajcer napisał(a):Pamiętasz może przy jakich to przebojach odbywało się tańcowanie :?: lol:

Janusz obiecuję sprawdzić czy na płytce jest podany wykonawca.
Jak wiesz muzyka chorwacka jest dla mnie jeszcze zbyt nowa, nie rozpoznaję wykonawców :(
Ale są to moje klimaty, takie przyjemne i miłe dla ucha. :D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 30.12.2008 21:01

anjas napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Pamiętasz może przy jakich to przebojach odbywało się tańcowanie :?: lol:

Jak wiesz muzyka chorwacka jest dla mnie jeszcze zbyt nowa, nie rozpoznaję wykonawców :(

sprawdź sprawdź :) ja też jestem ciekaw ;) pewnie jakaś klapa ;)))
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 30.12.2008 21:28

adam11 napisał(a):
anjas napisał(a):

sprawdź sprawdź :) ja też jestem ciekaw ;) pewnie jakaś klapa ;)))

Janusz, Adam specjalnie sprawdzałam i niestety wykonawca nie jest podany. :( Trochę szkoda, bo zagadka zostanie nie rozwiązana. :(
Pozdrav. :papa:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 30.12.2008 21:54

a chociaż;) tytuł jakiegoś utworu;d na bank ;d plovi plovi mala barka;d;d;d
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.12.2008 22:11

Czy wykonawca piosenek jest jeden :?: o tytuły już Adam zapytał.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 30.12.2008 23:10

Moi drodzy Panowie, fakt spokojne jak barka :D , ale bardziej jest to podkład muzyczny. Jeden z utworków śpiewają,"moja duszi stava" przepraszam, ale tak mi się wydaje.... Może coś rozszyfrujecie.... :lol: Zaczyna mi się kojarzyć z " La Palomą".
Wykonawca jest jeden, gra na sentyzatorach i jest to jak pisałam podkład, bez słów.....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.12.2008 23:31

Coś o duszy ale to chyba nie ten utwór, jak do tańcowania to musiało to być coś żywszego :wink: :lol:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 30.12.2008 23:39

Janusz Bajcer napisał(a):Coś o duszy ale to chyba nie ten utwór, jak do tańcowania to musiało to być coś żywszego :wink: :lol:

Wow Janusz, ale Jesteś niesamowity :!: :!: 8O 8O
To jest ten utworek, tylko instrumentalny.
Ładnie przygrywa Tomislav....na serio jestem pod wielkim wrażeniem :!: Hvala :!:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 31.12.2008 00:42

Janusz, Adam wpadł mi jeszcze jeden utworek w ucho...śpiewają w refrenie " skalinana", może rozszyfrujecie..... :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.12.2008 07:49

anjas napisał(a):Janusz, Adam wpadł mi jeszcze jeden utworek w ucho...śpiewają w refrenie " skalinana", może rozszyfrujecie..... :D

Chyba nie "skalinana" lecz "skalinada" :lol:
Jeśli tak, to nie może być nikt inny jak Oliver Dragojevič

Oliver Dragojevič urodził się 7 grudnia 1947 roku w miejscowości Vela Luka (Chorwacja).
Jest znanym chorwackim piosenkarzem pop.
Zaistniał na chorwackiej scenie muzycznej w latach siedemdziesiątych. Został odkryty na znanym Festiwalu Muzycznym w Splicie, jednym z niewielu corocznych muzycznych festiwali w ówczesnej Jugosławii, funkcjonującym do dzisiaj. Jego muzyka czerpie z dalmatyńskiego folkloru. Pierwszy hit Dragojevicia to "Picaferaj", wylansowany w 1967 roku. Wiele jego tekstów zostało napisanych przez sławnego Zdenka Runjicia. W latach dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku Dragojević przestał czerpać z folku dalmatyńskiego. W jego utworach dało się zauważyć wpływ muzyki globalnej. Dzisiaj, Oliver jest jednym z najbardziej utytułowanych piosenkarzy chorwackich. Ceniony za swój niepowtarzalny głos i talent w grze na fortepianie.

Skalinada - młody Oliver

Skalinada mix - Oliver "stary ale jary" :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 31.12.2008 15:48

Janusz, rozumiem miłość do muzyki, ale się temat śmieci :!:
Są działy muzyczne, więc można przekierować zainteresowania, bo znów ktoś założy nowy temat, a któryś moderator poda link do tego i kwas

Z krzysiek M. będziemy wdzięczni, może i o posprzątanie też.
Pozdrawiam :evil:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 31.12.2008 19:43

... plovi , plovi mala barka ... :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.12.2008 20:18

Popiel napisał(a):Janusz, rozumiem miłość do muzyki, ale się temat śmieci :!:
Są działy muzyczne, więc można przekierować zainteresowania, bo znów ktoś założy nowy temat, a któryś moderator poda link do tego i kwas

Z krzysiek M. będziemy wdzięczni, może i o posprzątanie też.
Pozdrawiam :evil:

Skoro na statkach gra muzyka , to jest też elementem wycieczki tak jak rybka i rakija na statku.
Może dobrze wiedzieć kto gra i śpiewa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.01.2009 08:27

Jak na moda strasznie ryzykowna teza...w ten sposób można każde śmietnikowo-bagienne oftopiki usprawiedliwić i będzie klops w przyszłości z powołaniem na precedens :wink:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone