ps. Porcje, faktycznie są duże.
.png)
.png)
.png)
bacha84 napisał(a):Hej. Co do tego przeliczenia do zależy po jakim kursie. W samej Basce kurs był słabszy, czasami dodatkowo płaciło się prowizje. W miejscowości Krk był o wiele lepszy, coś ok. 7,25 kuny za 10 euro. Może po prostu Twój bank przeliczał Ci kuny po dobrym kursie.
bacha84 napisał(a):A co do cen to nie uważam, że są niższe niż nad Bałtykiem. Wszystko jest jako już to wszyscy pisali droższe, jedne rzeczy więcej drugie mniej, zależy też od sezonu i miejscowości, ale ogólnie to drożej. Nie mówiąc już o jedzeniu i piciu w restauracjach,. Ale wiadomo, że wakacje to nie czas oszczędności- wręcz przeciwnie- to można trochę poszaleć.
.png)
.png)
woka napisał(a):Wychodzi że euro = 0,53 zł. Co zyskałem ? zyskałem to że nie musiałem szukac bankomatu i płacić prowizji za wypłatę. Wniosek .... opłacą się jednak kupić w kraju. Nie stracimy a zyskamy przynajmniej na czasie. ( teraz to odkryłem, do tej pory nie robiłem takiej analizy).
.png)
.png)
bacha84 napisał(a):"Generalnie z wielu wypowiedzi na forum można odnieść wrażenie że wyjazd do CRO to kolosalny wydatek i można odstraszyć chcących tam pojechać"
bacha84 napisał(a):Chorwacja droższa niż Polska, ale za to jaka piękna
.png)
georem napisał(a):woka napisał(a):Wychodzi że euro = 0,53 zł. Co zyskałem ? zyskałem to że nie musiałem szukac bankomatu i płacić prowizji za wypłatę. Wniosek .... opłacą się jednak kupić w kraju. Nie stracimy a zyskamy przynajmniej na czasie. ( teraz to odkryłem, do tej pory nie robiłem takiej analizy).
No fakt jeżeli Tobie wyszło EURO=0,53zł to ja już wogóle wracam do szkoły podstawowej na matmę.Ale poważnie, to dziwne co piszesz, bo ja o bankomaty w CRO się normalnie potykałem, wypłaciłem raz a porządnie bo prowizja to po prostu 10zł, która przy kwotach dużych wogóle nie ma wpływu na kurs, czyli Twój wniosek nie ma uzasadnienia, że opłaca się kupować w PL EURO. Również Twój wniosek nie tłumaczy kursu wymiany Koleżanki na poziomie KUNA=0,65zł
bo właśnie o takim napisała.
.png)

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Woka - całe zamieszanie z podstawówką bierze się z tego, że to kuna wyszła Ci za 0.53 zł, a nie jak napisałeś "euro=0.53 zł"![]()
.png)
bacha84 napisał(a):Nadal bede przy swoim, ze Chorwacja droższa niż Polska
.png)
georem napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Woka - całe zamieszanie z podstawówką bierze się z tego, że to kuna wyszła Ci za 0.53 zł, a nie jak napisałeś "euro=0.53 zł"![]()
Może Kolega WOKA musi wrócić nie tylko na matematykę, ale równiez na j.polski.Oczywiscie to sa żarciki.
.png)
woka napisał(a):Georem mogłeś mi od razu zwrócić uwagę gdzie błąd. Wysyłałeś mnie do szkoły aby matematykę zgłębić a tu przecież chodzi o "literówkę".
Powrót do Nasze relacje z podróży