Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2018 21:39

pablo74 napisał(a):Btw. Było powołać Kucharczyka... przynajmniej on bramki strzela...

Złóż CV na selekcjonera kadry :wink: to go sobie powołasz. :lol:
shpath
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) shpath » 10.07.2018 21:41

Janusz Bajcer napisał(a):
shpath napisał(a):co innego serce a co innego rozum :)

Mogłeś popróbować obstawiać rozumem w typowaniu :oczko_usmiech:

ale ja w ogóle nie obstawiam :)
moja wypowiedź była odpowiedzią do postu o kibicowaniu CRO a obstawianiu 3-1 dla ENG przez kaszubskiegoekspresa :)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 10.07.2018 23:43

bonar napisał(a):
baunty napisał(a):
amatus1 napisał(a):Półfinał, jednak nasi są w półfinale:)

Nasi to już dawno na wakacjach.
Podwójne obywatelstwo masz ?
Czy może w Chorwacji mieszkasz?

Cromaniacy już tak mają :) :papa:

Dobrze, że te wakacje to w Chorwacji a nie np Papui Nowej Gwinei :D :P :wink:
Uwielbienie do kraju znanego jedynie poprzez pryzmat wakacji....to daje niepełny obraz , "bardzo niepełny".
Tzw Cromaniak niedługo będzie bardziej chorwacki niż Chorwat :D :D

Ja mimo iluś tam pobytów w Chorwacji, w dalszym ciągu pamiętam skąd pochodzę, gdzie żyję i co w związku z tym oznacza słowo NASI ( w tym przypadku) - może jestem jakimś niechlubnym wyjątkiem lub tylko ćwierćCromaniakiem , ale cóż, muszę sobie z tym poradzić 8)

Finał Francja - Anglia

Swoją drogą, to niektórzy z Chorwatów mają duże zdolności reżyserskie , intrygujące filmy do neta wrzucili po meczu z Rosją.
Jeden to już nawet do Cro wrócił po nakręceniu filmu - pewnie promocją się zajmie :)
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 11.07.2018 05:58

A mnie szkoda Belgów. Nie piłkarzy ale tych co telewizory kupili. Teraz nikt im za nie nie odda:/ .......... :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.07.2018 07:02

Belgowie mają coś wspólnego z Polakami, najważniejszy mecz mistrzostw - ten wczorajszy, zagrali najsłabiej, podobnie Polacy -ten pierwszy....
Niech ten cały Kylian zje Snickersa, bo zaczyna gwiazdorzyć...
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 11.07.2018 07:10

Byl to dosc slaby mecz, jedna akcja I gol...Belgia specialnie trawy nie gryzla a Francja nie musiala...
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 11.07.2018 07:28

Janusz Bajcer napisał(a):Mogłeś popróbować obstawiać rozumem w typowaniu :oczko_usmiech:

Nie brałem udziału w tym typerze ale brałem w innych, dużo mniejszych niż tu, dla kilkunastu osób. Wygrałem chyba 7 razy z rzędu, gdyż nigdy nie kierowałem się emocjami. Nic w tym odkrywczego ale spotkałem się z "zarzutami" dlaczego nie stawiam na naszych w swoich typowaniach... A pisali to dorośli inteligentni faceci.
P.S. U bukmacherów nie gram i grać nie zamierzam :).
Ostatnio edytowano 11.07.2018 07:31 przez Trajgul, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2018 07:31

te kiero napisał(a):Belgowie mają coś wspólnego z Polakami, najważniejszy mecz mistrzostw - ten wczorajszy, zagrali najsłabiej, podobnie Polacy -ten pierwszy....
Niech ten cały Kylian zje Snickersa, bo zaczyna gwiazdorzyć...

Potwierdza się, że na turnieju typu MŚ, ME przychodzi słabszy mecz.
Może Julian niech żyje żabę.... :smo: :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2018 07:53

walp napisał(a):
Wyrocznia napisał(a):
GSM napisał(a):Dla mnie to bezsens...to,że wszelkiej maści "dzielący i rządzący" narzucają jakieś określenia jako "negatywne",a masy to podchwytują nie znaczy iż jest to obraźliwe dla strony której dotyczy.
Sami na siebie tak mówią z dumą...również w kontekście negatywnym,szowinistycznym wśród tamtejszych "dzieląco-rządzących grup" ,gdzie Ruski to etniczny-prawosławny itp,a Rosjanin po prostu obywatel innych genów czy wyznania

Popieram kolegę. Dokładnie tak jest. Uściślę tylko, że "Rosjanin" czyli obywatel Rosji to "Rasijanin".
Gdyby Putin w orędziu noworocznym wyskoczył z hasłem "Daragije Ruskije" posądzono by go o nacjonalizm :)

Abstrahując od Waszych lingwistycznych dywagacji, w potocznym języku polskim określenia: ruski, rusek, kacap, mają wydźwięk pejoratywny i mało kto jest świadomy innego znaczenia tych słów w języku rosyjskim.

No niestety wiem. I właśnie dlatego trzeba o tym mówić.

A dziś wielkie emocje... Oby Chorwaci sprawili miłą niespodziankę.
A jeśli nie - i tak są w najlepszej czwórce świata :-)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.07.2018 08:56

Wyrocznia napisał(a):

Zgadzam się w 100%. Cokolwiek dziś się stanie Chorwaci już te mistrzostwa wygrali. Znaleźć się w czwórce najlepszych tego świata, przed Hiszpanami, Brazylią, Niemcami czy Argentyną to niewątpliwie jest spektakularny sukces. Tego nic już Chorwatom nie odbierze, podobnie jak dumy narodowej

Obrazek
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 11.07.2018 09:03

Najlepsze jest to ze Chorwacja liczy troszke ponad 4 mln mieszkańców, tyle co połowa Londynu..... 8O
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 11.07.2018 09:15

Po wygranym meczu z Rosją złożyłem gratulację za pośrednictwem FB mojemu chorwackiemu koledze Ante. Bardzo mnie zaskoczył, kiedy stwierdził, że nie ma czego gratulować, gdyż przez aferę z Mamićem, wielu kibiców - zwłaszcza Torcidaśów - nie utożsamia się z tą reprezentacją.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.07.2018 09:30

Nie bardzo rozumiem jaki związek ma reprezentacja i Mamić. Gdyby to rozpatrywać w tych kategoriach, to bojkot powinien dotyczyć futbolu w każdym stadium począwszy od PZPNu u nas, a na FIFIe kończąc. Sądzę że w porównaniu do tych organizacji sprawa Mamića na się jak kostka lodu w drinku do Antarktydy. Dzięki Bogu mamy na forum zakaz uprawniania polityki, więc na tym etapie muszę zakończyć :mrgreen: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2018 11:29

Rysio napisał(a):
Wyrocznia napisał(a):

Zgadzam się w 100%. Cokolwiek dziś się stanie Chorwaci już te mistrzostwa wygrali. Znaleźć się w czwórce najlepszych tego świata, przed Hiszpanami, Brazylią, Niemcami czy Argentyną to niewątpliwie jest spektakularny sukces. Tego nic już Chorwatom nie odbierze, podobnie jak dumy narodowej

Obrazek

Tak jak Andrzej Wajda - "Będę mówił po polsku" :-)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.07.2018 11:57

luk006 napisał(a):Po wygranym meczu z Rosją złożyłem gratulację za pośrednictwem FB mojemu chorwackiemu koledze Ante. Bardzo mnie zaskoczył, kiedy stwierdził, że nie ma czego gratulować, gdyż przez aferę z Mamićem, wielu kibiców - zwłaszcza Torcidaśów - nie utożsamia się z tą reprezentacją.

Ciekawa opinia, tym bardziej, że z tym tematem związani są tylko Lovren i Modrić (tak czytałem), a jakby to nie byli ważni piłkarze, całą reprezentacją ich raczej nazwać nie można.
Z tego co widziałem na filmikach wklejanych na FB, knajpy podczas meczów są pełne, więc jednak kogoś to tam interesuje.

Ciekawi mnie opinia Twojego kolegi na temat filmików wklejanych przez Vidę.
Nie znam środowiska Torcidasów, ale oni się z nimi pewnie w pełni utożsamiają.

Życzył bym sobie Chorwatów w finale, ale nie wiem czy nie są zajechani po tych dwóch dogrywkach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 190
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone