Kiepura napisał(a):Miało być starcie kalifatów a póki co jest spotkanie księstw operetkowych. Zawód
.png)
Kiepura napisał(a):Miało być starcie kalifatów a póki co jest spotkanie księstw operetkowych. Zawód
GSM napisał(a):boboo napisał(a):Gdybyś miał choć trochę tego, jak piszesz, "szacunu", napisałbyś: "dla Rosjan".sito_zabrze napisał(a):Szacun dla Ruskich. Myśle ze nie mają sie czego wstydzić.
"Ruski", to jednak w polskim języku określenie o zabarwieniu - delikatnie mówiąc - pejoratywnym.
Dla mnie to bezsens...to,że wszelkiej maści "dzielący i rządzący" narzucają jakieś określenia jako "negatywne",a masy to podchwytują nie znaczy iż jest to obraźliwe dla strony której dotyczy.
Sami na siebie tak mówią z dumą...również w kontekście negatywnym,szowinistycznym wśród tamtejszych "dzieląco-rządzących grup" ,gdzie Ruski to etniczny-prawosławny itp,a Rosjanin po prostu obywatel innych genów czy wyznania
.png)
.png)
.png)
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Finał Francja-Chorwacja to byłoby coś.
Mooooocno kibicowałbym biało-czerwonym.
.png)
.png)
shpath napisał(a):co innego serce a co innego rozum

.png)
Wyrocznia napisał(a):GSM napisał(a):Dla mnie to bezsens...to,że wszelkiej maści "dzielący i rządzący" narzucają jakieś określenia jako "negatywne",a masy to podchwytują nie znaczy iż jest to obraźliwe dla strony której dotyczy.
Sami na siebie tak mówią z dumą...również w kontekście negatywnym,szowinistycznym wśród tamtejszych "dzieląco-rządzących grup" ,gdzie Ruski to etniczny-prawosławny itp,a Rosjanin po prostu obywatel innych genów czy wyznania
Popieram kolegę. Dokładnie tak jest. Uściślę tylko, że "Rosjanin" czyli obywatel Rosji to "Rasijanin".
Gdyby Putin w orędziu noworocznym wyskoczył z hasłem "Daragije Ruskije" posądzono by go o nacjonalizm
pablo74 napisał(a):Dziwić się Szpakowskiego że myli nazwiska...jak niektórzy zapominają jak typowali....
marko350 napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Jednak Francja. Trzeba przyznać ze byli lepsi
Brawo Francja
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.