Dzisiejszy mecz z cyklu Heavy Duty wygra....
Paradise Lost z Halifax...
Czyli wszystko Jasne
Ps. Kurcze...e odwodzie zostaje Sabaton... Ciężko będzie
.png)
te kiero napisał(a):Zbyszko666 napisał(a):Składy na dzisiejszy mecz wyglądają bardzo obiecująco, po obu stronach![]()
![]()
Także komu kibicujecie
nie ma Impaled Nazarene więc nikomu

.png)
Kiepura napisał(a):krutom napisał(a):Kiepura napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):Kiepura napisał(a):Kalifat francuski na kalifat belgijski. Będzie się działo.
Widzę, że ciągle w formie.
Katolstwo siedzi już na wakacjach.
Tradycyjnie więcej niż poza fejknewsami i obrażaniem innych nie wnosisz do dyskusji.
Więcej luzu życzę.
A co do dyskusji wniosły "światłe" uwagi o kalifatach?
Miało być bez polityki.![]()
O piłce gadamy.
Następna polityczna dziewica orleańska się odezwała![]()
To tak prosto wyjaśnię Ci zawiłości tejże wypowiedzi czyli co autor miał na myśli.![]()
Pewna religia jest jedyną żywą w tych dwóch krajach i kojarzy się z kalifatem.
Kalifat kojarzy się w europejskim kodzie kulturowym z walecznością, agresywnością, determinacją.
Czyli tym wszystkim co cechuje obie reprezentacje.
Miałem napisać Republika Francuska czy Francuzi ? Nie ja to wymyśliłem, ale w tymże europejskim kodzie kulturowym te określenia nie kojarzą się z walecznością.
Wypowiedź ma dwa zdania i nie można ich rozdzielać.
Ergo (wróć to za trudne słowo), a wiec wyraziłem nadzieję, na pełne emocji i wrażeń spotkanie dwóch walecznych reprezentacji.
Teraz oczekuje informacji, gdzie tu jest polityka.
Przykro mi, ale z powodu tego, że ktoś nie rozumie prostych skojarzeń nie zamierzam zmieniać stylu pisania.
A i początkowo myślałem, że określenie użyte wobec mnie, a powszechnie uważane za pejoratywne, miało na celu obrażenie i sprowokowanie mnie. Jednakże pełna godności i wstrzemięźliwości postawa moderatora upewniała mnie w przekonaniu, że oto mamy do czynienia z niewinnym żarcikiem.![]()
Prawda Panie Januszu ? Czy się mylę ?
.png)
Mr hepik napisał(a):...

Mr hepik napisał(a):.....
A co ci wszyscy reprezentanci Francji czy Belgii maja wspolnego z kalifatami?Zreszta one w wiekszości upadały po dwoch trzy trzech wiekach istnienia,to z tą bojowościa różne bywało.W 99% to drugie czy trzecie pokolenie imigrantów,z dawnych kolonii tych państw,urodzone juz w swoich obecnych ojczyznach.A,że z reguły do dzisiaj należą do warstw uboższych,to dzieciakom bardziej się chce i w sporcie widzą szanse na wybicie,to zapieprzają i jednostki osiagaja sukces.Dla siebie i swoich ojczyzn.
.png)
.png)
amatus1 napisał(a):Jesteśmy teraz w Omis, jest tu mega święto! Czujemy się jak na mundialu::). A co to będzie za 2 godziny:)?
.png)
sito_zabrze napisał(a):Jeszcze tydzień temu byłem w Splicie. Dużo bym dał zeby byc tam dzisiaj w strefie kibica
.png)
sito_zabrze napisał(a):Bracia do boju, dokopcie Bolszewikom
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.