Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Polska-Chorwacja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 14.06.2008 09:35

plavac napisał(a):Mnie już nie rusza matematyka piłkarska. Kibicem jestem nie dlatego,żeby zawsze było zwycięsko, ale żeby było godnie i dumnie.
Dlatego nie zostawię naszych w meczu z Chorwatami, bo mi honor nie pozwala. Ale też mam prawo ich krytykować - bo też mi honor nie pozwala :!: :)
Ale honor to teraz takie niemodne słowo ...

Wcale takie niemodne :wink:

Warto jednak chłodno i w miarę obiektywnie patrzeć na możliwości polskiej drużyny.

W innym wątku pisałem już, że mam wątpliwą satysfakcję z przewidzenia wyników z Niemcami i Austrią. Decydował o tym nie brak wiary, ale chłodna kalkulacja.

Nie oszukujmy się - piłkarsko odstajemy zarówno od Niemców i Chorwatów. Niezrozumiałe dla mnie były te dywagacje na temat drugiej rundy, bycia czarnym koniem. Nie widać było żadnych ku temu przesłanek.

Skoro już na wstępie jesteśmy wolniejsi o 10-20 %, mniej wydolni o tyleż samo albo i gorzej, techniką nie grzeszymy - to przepraszam w jaki sposób mielibyśmy pokonać ekipy, których zawodnicy są przynajmniej szybsi i wytrzymalsi?

Oczywiście pozostaje pierwiastek nieprzewidywalności futbolu, psychiki, wyjątkowej motywacji i ambicji. Ale to są dodatki, a nie baza (przygotowanie fizyczne i technika).

Pozdrawiam
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 14.06.2008 10:09

Chłodna kalkulacja nie jest mi obca.
Mam niestety także gorące serce :wink:
Ta kalkulacja broni to serce przed zawałem :)
Pozdrawiam.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 14.06.2008 11:25

kaszubskiexpress napisał(a):Wiesz Adamie, ja byłem w Chorwacji podczas ME w 2004 i w czasie mundialu w 2006,bo zawsze jeździmy w czerwcu.Mecze najczęściej oglądaliśmy w konobach, ale teraz jest inaczej. Gramy z drużyną, której kibicować będzie cała knajpa, wyobraź sobie ,że strzelamy gola.Przy całej mojej sympatii dla Chorwatów, troche się boję o emocje. Stąd moje pytanie. Mam nadzieję, że tak nie będzie, ale zawsze może się jednak zdarzyć, że po stracie bramki i wypiciu paru piw, może będą chcieli podtopić jakiegoś polaka w Jadranie. 8O

Żadnych emocji nie będzie bo Chorwaci już wygrali grupę i mogąc pozwolić sobie na luksus porażki z Polską 0:10 wystawią do gry rezerwy, żeby dać odpocząć najlepszym przed ćwierćfinałem.
Reasumując twój problem rozwiązał się sam :wink: Ty i Chorwaci dookoła oglądną ten mecz wyluzowani o ile Chorwaci w ogóle będą tym meczem zainteresowani... :P Myślę nawet że Chorwaci będą kibicować Polakom bo w końcu dlaczego nie?
rafalopat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalopat » 14.06.2008 11:48

Ja jednak jadę głośno krzyczeć do Klagenfurtu a wszystkim tam nieobecnym polecam doping Polakom w domach i pubach :)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 14.06.2008 12:31

rafalopat napisał(a):Ja jednak jadę głośno krzyczeć do Klagenfurtu a wszystkim tam nieobecnym polecam doping Polakom w domach i pubach :)

Tylko że o tej samej porze znacznie ciekawiej zapowiada się mecz Niemcy-Austria bo każda drużyna ma o co grać - zwycięzca meczu przechodzi dalej...
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 14.06.2008 16:15

niezawodny napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Wiesz Adamie, ja byłem w Chorwacji podczas ME w 2004 i w czasie mundialu w 2006,bo zawsze jeździmy w czerwcu.Mecze najczęściej oglądaliśmy w konobach, ale teraz jest inaczej. Gramy z drużyną, której kibicować będzie cała knajpa, wyobraź sobie ,że strzelamy gola.Przy całej mojej sympatii dla Chorwatów, troche się boję o emocje. Stąd moje pytanie. Mam nadzieję, że tak nie będzie, ale zawsze może się jednak zdarzyć, że po stracie bramki i wypiciu paru piw, może będą chcieli podtopić jakiegoś polaka w Jadranie. 8O

Żadnych emocji nie będzie bo Chorwaci już wygrali grupę i mogąc pozwolić sobie na luksus porażki z Polską 0:10 wystawią do gry rezerwy, żeby dać odpocząć najlepszym przed ćwierćfinałem.
Reasumując twój problem rozwiązał się sam :wink: Ty i Chorwaci dookoła oglądną ten mecz wyluzowani o ile Chorwaci w ogóle będą tym meczem zainteresowani... :P Myślę nawet że Chorwaci będą kibicować Polakom bo w końcu dlaczego nie?

Ja uważam że Chorwaci wystawią pierwszy skład i ograją Polaków,wątpie w to aby kibice chorwaccy byli za nami,w Chorwackim zespolę jest inna mentalność,pokazał to Roger w meczu z Niemcami i Austryjakami,w końcu to brazylijczyk z polskim paszportem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2008 16:28

Jak na razie z informacji medialnych wynika, że Chorwaci zrobią "unika" :wink:
i wystawią rezerwowych zawodników.
Jak będzie - zobaczymy w poniedziałek , ja jako "niepoprawny" optymista wierzę , że wygramy ..... i awansujemy :lol:
A jak nie - to przecież Świat i Polska się od tego nie zawali. :wink: :papa:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 14.06.2008 19:11

...Janusz ma racje, wszisci co dostali kartke zulta i leko uszkodzoni nie benda grac. Nie to ze chorwaci chca pokazac ze sie nier boja Polakow ale jusz maja przejscie i nie chca rizikowac wiwalenie i uszkodzenia pojedinczich zawodnikow.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 14.06.2008 22:04

Wystawienie rezerw przez HR wcale nie musi wyjść nam na dobre bo ci rezerwowi są wyposzczeni i będą chcieli udowodnić że są nie gorsi od 1-szej drużyny...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2008 22:08

niezawodny napisał(a):Wystawienie rezerw przez HR wcale nie musi wyjść nam na dobre bo ci rezerwowi są wyposzczeni i będą chcieli udowodnić że są nie gorsi od 1-szej drużyny...

No to Leo wystawi swoich "wyposzczonych" :wink: i zobaczymy kto kogo zje :lol:
Czyli zobaczymy , kto bardziej pościł :wink: :lol:
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 14.06.2008 22:34

Czy wystawią rezerwowych czy nie - Chorwacja to nadal będzie silna drużyna. Zagrają tak, żeby się nie napracować. Remis wydaje się być jak najbardziej prawdopodobnym wynikiem.

Pozdrawiam
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.07.2008 12:32

Wróciłem z Cro i mogę napisać kilka uwag po fakcie. Otóż muszę przeznać, że Chorwaci w dużym uogólnieniu rzeczywiście nam kibicowali. W restauracji obsługa cały czas nas pocieszała a na koniec dostalismy pivo gratis. W lodziarni , w której się zaopatrywaliśmy w lody w Dubrovniku na nasze pytanie o wynik sprzedawca powiedział 2-0 dla Polski. Zarzuciłem mu, że mówi tak bo jestesmy jego klientami. Jakiez było moje zdziwienie , gdy pokazal nam kwity z zakładów z takim właśnie wynikiem. Generalnie Chorwaci kibicowali nam bo nie chcieli widziec dalej Niemców, tak mi sie wydaje, zawiedliśmy ich w tym sensie. Na temat oceny naszej ekipy nie chce pisac, bo o czym.
Strzeliliśmy jedna bramkę ze spalonego nogami urodzonymi w Brazylii.
Panie Górski...........WRÓĆ
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.07.2008 13:09

Gdyby nie kontuzja zawodnika - to bramki dla Chorwacji też mogły strzelać

nogi urodzone w Brazylii :lol:

Obrazek

A wtedy byłby piękny finał: CHORWACJA - HISZPANIA

Faul na Eduardo :cry: (znowu Anglik w głównej roli :twisted: )
rafalopat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalopat » 01.07.2008 19:16

Cóż... byłem, widziałem, dopingowałem. Kliku Chorwatów poznałem potem na imprezce, zaprosiłem do nas za 4 lata - mają wpaść. Kilka fotek z meczu jest tu http://picasaweb.google.com/rafalaksen/ ... ska_ME2008
a BTW z CRO w zeszłym roku tu :) http://picasaweb.google.com/rafalaksen/Chorwacja_2007
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 01.07.2008 23:18

Bardzo fajne zdjęcia,
myślę że w tym roku zwiedzę Hvar,choć wypoczynek planuję na lądzie.

pzdr.
Tomek
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone