Sławomir Wocial napisał(a)::) dałem tam gdzie zawodowiec podał
Hehe ale masz przygody:)))
.png)
.png)
.png)
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Też jestem realistą,ale więcej optymizmu kolego!!! Przed mistrzostwami Świata w 1982 roku w Hiszpanii(dla mnie najlepsza imreza piłkarska w życiu, może dlatego,że miałem wtedy 13 lat i każdą wolnaą chwilę spędzaliśmy na boisku) oceniano Polskę tak jak i całą naszą grupę z Wlochami,Kamerunem i Peru jako najsłabszą. Tymczasem Włosi zostali mistrzami Swiata a My trzecim zespołem. Trzymajmy więc kciuki, przynajmniej okazja do wypicia piwka jest przednia.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Też jestem realistą,ale więcej optymizmu kolego!!! Przed mistrzostwami Świata w 1982 roku w Hiszpanii(dla mnie najlepsza imreza piłkarska w życiu, może dlatego,że miałem wtedy 13 lat i każdą wolnaą chwilę spędzaliśmy na boisku) oceniano Polskę tak jak i całą naszą grupę z Wlochami,Kamerunem i Peru jako najsłabszą. Tymczasem Włosi zostali mistrzami Swiata a My trzecim zespołem. Trzymajmy więc kciuki, przynajmniej okazja do wypicia piwka jest przednia.
.png)
mireks napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):Też jestem realistą,ale więcej optymizmu kolego!!! Przed mistrzostwami Świata w 1982 roku w Hiszpanii(dla mnie najlepsza imreza piłkarska w życiu, może dlatego,że miałem wtedy 13 lat i każdą wolnaą chwilę spędzaliśmy na boisku) oceniano Polskę tak jak i całą naszą grupę z Wlochami,Kamerunem i Peru jako najsłabszą. Tymczasem Włosi zostali mistrzami Swiata a My trzecim zespołem. Trzymajmy więc kciuki, przynajmniej okazja do wypicia piwka jest przednia.
Też kolego pamiętam Euro 1982,ciut starszy jestem,też biegałem za piłką po każdym meczu,szczególnie wygranym przez naszych.
Pamiętam jeden z pierwszych meczy Nigeria-RFN 2:1,to była sensacja,czy bramkarz Nkono z Camerunu,łapiąc piłkę lewą ręką przesuwał ją za plecami do prawej ręki na linii bramkowej.
Jeśli chodzi o grupę dwie drużyny były w trójce.
Też kibicuje naszym,moim marzeniem jest Niemców ograć,grupa nie jest łatwa jak większość pisała wcześniej,mądry nasz PZPN,wszyscy ręce zacierali
Życzę Polakom chociaż wyjścia z grupy,choć nie będzie to łatwe,ja piwko otwieram już na początku meczu,i również będę trzymał kciuki za biało-czerwonych.Pozdr.
.png)
mireks napisał(a):Pamiętam jeden z pierwszych meczy Nigeria-RFN 2:1
.png)
.png)
mireks napisał(a):Tak pomyłka to były mistrzostwa świata a nie Euro,pietro chyba nie pamięta tych meczy.
Fajnie fajną historię powspominać,to byli piłkarze szkoły Górskiego.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):mireks napisał(a):Tak pomyłka to były mistrzostwa świata a nie Euro,pietro chyba nie pamięta tych meczy.
Fajnie fajną historię powspominać,to byli piłkarze szkoły Górskiego.
Bylo kilku od Gorskiego,ale to byl team Piechniczka
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):To byla impreza............A ten mecz !!!!!!!!! Polsaka-Peru i wielkie przebudzenie 5-1...........potem Polska -Belgia 3-0 a ten polityczny remis z ZSRR i igraszki Smolarka seniora w narozniku.Ach,zeby to powtorzyc.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.