Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Polska-Chorwacja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 08.05.2008 19:29

Sławomir Wocial napisał(a)::) dałem tam gdzie zawodowiec podał :)

Hehe ale masz przygody:)))
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 11.05.2008 12:48

:lol:
W temacie, a jakże, do pośpiewania: http://www.jutarnji.hr/sport/euro2008/c ... ,118588.jl

Jak było to przepraszam za powtórkę.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 12.05.2008 18:41

Ja też będe kibicował Polsce , będę w Zupie Dubrovackiej ( Mlini lub Cavtat)od 14 tego do 28-go , i mam nadzieje że mecz z Chorwatami nie będzie ostatnim na tych mistrzostwach dla Polaków i oczywiście dla mnie!! :papa:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.05.2008 19:39

Ja będę oglądał mecz 16.06 z kumplem najprawdopodobniej w knajpce przed wejściem na stare miasto w Dubrovniku, od poludniowej strony. Jest tam dość dużo miejsca, na świeżym powietrzu z dużym rzutnikiem.Może będzie nas tam wiecej?
Ostatnio edytowano 14.05.2008 07:19 przez kaszubskiexpress, łącznie edytowano 1 raz
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 13.05.2008 19:42

Ostatnim meczem dla Polaków będzie mecz z Austrią,obym się mylił.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.05.2008 07:25

Też jestem realistą,ale więcej optymizmu kolego!!! Przed mistrzostwami Świata w 1982 roku w Hiszpanii(dla mnie najlepsza imreza piłkarska w życiu, może dlatego,że miałem wtedy 13 lat i każdą wolnaą chwilę spędzaliśmy na boisku) oceniano Polskę tak jak i całą naszą grupę z Wlochami,Kamerunem i Peru jako najsłabszą. Tymczasem Włosi zostali mistrzami Swiata a My trzecim zespołem. Trzymajmy więc kciuki, przynajmniej okazja do wypicia piwka jest przednia.
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 14.05.2008 07:57

kaszubskiexpress napisał(a):Też jestem realistą,ale więcej optymizmu kolego!!! Przed mistrzostwami Świata w 1982 roku w Hiszpanii(dla mnie najlepsza imreza piłkarska w życiu, może dlatego,że miałem wtedy 13 lat i każdą wolnaą chwilę spędzaliśmy na boisku) oceniano Polskę tak jak i całą naszą grupę z Wlochami,Kamerunem i Peru jako najsłabszą. Tymczasem Włosi zostali mistrzami Swiata a My trzecim zespołem. Trzymajmy więc kciuki, przynajmniej okazja do wypicia piwka jest przednia.

Jesteś niepoprawnym optymistą :!: ale ja też nie miałabym nic przeciwko,żeby się historia powtórzyła :hearts:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 14.05.2008 20:13

kaszubskiexpress napisał(a):Też jestem realistą,ale więcej optymizmu kolego!!! Przed mistrzostwami Świata w 1982 roku w Hiszpanii(dla mnie najlepsza imreza piłkarska w życiu, może dlatego,że miałem wtedy 13 lat i każdą wolnaą chwilę spędzaliśmy na boisku) oceniano Polskę tak jak i całą naszą grupę z Wlochami,Kamerunem i Peru jako najsłabszą. Tymczasem Włosi zostali mistrzami Swiata a My trzecim zespołem. Trzymajmy więc kciuki, przynajmniej okazja do wypicia piwka jest przednia.

Też kolego pamiętam Euro 1982,ciut starszy jestem,też biegałem za piłką po każdym meczu,szczególnie wygranym przez naszych.
Pamiętam jeden z pierwszych meczy Nigeria-RFN 2:1,to była sensacja,czy bramkarz Nkono z Camerunu,łapiąc piłkę lewą ręką przesuwał ją za plecami do prawej ręki na linii bramkowej.
Jeśli chodzi o grupę dwie drużyny były w trójce.
Też kibicuje naszym,moim marzeniem jest Niemców ograć,grupa nie jest łatwa jak większość pisała wcześniej,mądry nasz PZPN,wszyscy ręce zacierali
Życzę Polakom chociaż wyjścia z grupy,choć nie będzie to łatwe,ja piwko otwieram już na początku meczu,i również będę trzymał kciuki za biało-czerwonych.Pozdr.
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 14.05.2008 20:41

mireks napisał(a):

Też kolego pamiętam Euro 1982,ciut starszy jestem,też biegałem za piłką po każdym meczu,szczególnie wygranym przez naszych.
Pamiętam jeden z pierwszych meczy Nigeria-RFN 2:1,to była sensacja,czy bramkarz Nkono z Camerunu,łapiąc piłkę lewą ręką przesuwał ją za plecami do prawej ręki na linii bramkowej.
Jeśli chodzi o grupę dwie drużyny były w trójce.
Też kibicuje naszym,moim marzeniem jest Niemców ograć,grupa nie jest łatwa jak większość pisała wcześniej,mądry nasz PZPN,wszyscy ręce zacierali
Życzę Polakom chociaż wyjścia z grupy,choć nie będzie to łatwe,ja piwko otwieram już na początku meczu,i również będę trzymał kciuki za biało-czerwonych.Pozdr.

jeśli pamiętasz to było nie Euro lecz Mistrzostwa Świata-mały szcegół :D
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 14.05.2008 22:02

mireks napisał(a):Pamiętam jeden z pierwszych meczy Nigeria-RFN 2:1

Algieria-RFN jeśli już, miałem 10 lat (jeszcze nie słyszał o mnie świat) ale pamiętam :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.05.2008 06:33

To byla impreza............A ten mecz !!!!!!!!! Polsaka-Peru i wielkie przebudzenie 5-1...........potem Polska -Belgia 3-0 a ten polityczny remis z ZSRR i igraszki Smolarka seniora w narozniku.Ach,zeby to powtorzyc.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 15.05.2008 07:47

Tak pomyłka to były mistrzostwa świata a nie Euro,pietro chyba nie pamięta tych meczy.
Fajnie fajną historię powspominać,to byli piłkarze szkoły Górskiego.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.05.2008 15:39

mireks napisał(a):Tak pomyłka to były mistrzostwa świata a nie Euro,pietro chyba nie pamięta tych meczy.

Bylo kilku od Gorskiego,ale to byl team Piechniczka
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 15.05.2008 18:40

kaszubskiexpress napisał(a):
mireks napisał(a):Tak pomyłka to były mistrzostwa świata a nie Euro,pietro chyba nie pamięta tych meczy.

Bylo kilku od Gorskiego,ale to byl team Piechniczka

Na pewno Piechniczek trochę się przyczynił do tego w/g mnie to poszedł ślizgiem po kończącej się szkole Górskiego.Boniek,Kupcewicz,Lato,Smolarek,Młynarczyk,Janas i wielu innych to z ręki Kazia,i od tamtego czasu nic więcej się nie wydarzyło w polskiej piłce{prócz korupcji i przekrętów},zobaczymy teraz na Euro,sukcesem będzie wyjście z grupy.
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 16.05.2008 13:17

kaszubskiexpress napisał(a):To byla impreza............A ten mecz !!!!!!!!! Polsaka-Peru i wielkie przebudzenie 5-1...........potem Polska -Belgia 3-0 a ten polityczny remis z ZSRR i igraszki Smolarka seniora w narozniku.Ach,zeby to powtorzyc.

Ja miałem 6 lat i tez oglądałem z tatą:D. Jak Polacy strzelali z Peru to za każdego gola tata strzelał sete:))). Na Dino Zoffa mówiłem Filozof, ale Naszych chłopaków nie myliłem:))). A jak biegałem za piłką to byłem Bońkiem:DDD, dzięki czemu moja drużyna miała z 5 Bońków i 3 Smolarków:D. Mogliśmy podbijać piłkarski świat:).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone