Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mam pytanie do osób które odpoczywały w Primostenie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nowalijka
Croentuzjasta
Mam pytanie do osób które odpoczywały w Primostenie

Postnapisał(a) nowalijka » 29.05.2009 11:30

Która lokalizacja jest lepsza?
Stojąc na lądzie przodem do centrum na wyspie... Jeden apartament do wyboru mam po mojej lewej stronie w odl 250m (przy samym morzu), drugi jest jakby za moimi plecami w podobnej odleglosci (moze mniej - 200m). Czyli ten drugi jest prawie na przeciwko centrum (ale do morza dalej wiec widok gorszy). Ktora lokalizacja lepsza? Mam nadzieje, ze jasno napisalam. Bardzo bardzo dziekuje za odp!!! Pilne.
ines
Cromaniak

Postnapisał(a) ines » 29.05.2009 11:34

nowalijka napisał(a):Która lokalizacja jest lepsza?
Stojąc na lądzie przodem do centrum na wyspie... Jeden apartament do wyboru mam po mojej lewej stronie w odl 250m (przy samym morzu), drugi jest jakby za moimi plecami w podobnej odleglosci (moze mniej - 200m). Czyli ten drugi jest prawie na przeciwko centrum (ale do morza dalej wiec widok gorszy). Ktora lokalizacja lepsza? Mam nadzieje, ze jasno napisalam. Bardzo bardzo dziekuje za odp!!! Pilne.

Może podaj ulice :)
nowalijka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) nowalijka » 29.05.2009 11:48

Bana Jelacica, a drugiej nie znam ale chodzi o apartament Zaja:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Obrazek
nowalijka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) nowalijka » 29.05.2009 12:15

BTW, post z podaną ulicą zalozylam wczoraj, ale nikt nie odpisal, wiec go skasowalam. :D

Pilne. Niech odpowie ktoś z osób, które były w Primostenie!!! Please
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2009 14:55

Wg mnie lokalizacja przy Jelacica jest zdecydowanie lepsza. Jest tam też "pod nosem" sklep spożywczy jak pamiętam.
nowalijka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) nowalijka » 29.05.2009 20:28

slapol napisał(a):Wg mnie lokalizacja przy Jelacica jest zdecydowanie lepsza. Jest tam też "pod nosem" sklep spożywczy jak pamiętam.

Dzięki!
kiki79
Globtroter

Postnapisał(a) kiki79 » 11.05.2010 19:53

Ja w tym roku wybieram się właśnie do apartamentu Zaja, więc mam pytanie do nowalijki czy była w tym właśnie miejscu? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam,
kiki79
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 12.05.2010 18:25

Moim zdaniem miejscówka przy Jelacica będzie bardziej atrakcyjna. Z drugiej strony to są tak niewielkie odległości że nie warto sobie nimi zaprzątać głowy.
kiki79
Globtroter

Postnapisał(a) kiki79 » 12.05.2010 20:41

ok dziękuję bardzo za odpowiedź. zdecydowaliśmy się zarezerwować -miejmy nadzieję, że będziemy zadowoleni. pozdrawiam,
kiki79
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 13.05.2010 06:17

Ja znów nie wybrałam Jelasica bo mi sie tam plaza nie podobała (wąska, ulica przy niej, wieczorami szwędajace sie tłumy itp) i był daleko do plazy na półwyspie Raduca która sobie upatrzyłam. Dlatego wszystko zalezy od tego czego się oczekuje, a ja zdaje sobie sprawę czasami mam całkowicie odmienne oczekiwania niz inni :)

Sama wybrałam apartament na górce, za jadranką i widoki były przednie :)

Obrazek

Koniercznie polecam przespacerować sie nqa plazę przy zatoczce 'hotelowej' - bardzo sympatyczna plaża.
kiki79
Globtroter

Postnapisał(a) kiki79 » 13.05.2010 13:44

Musze przyznać, że widoczek śliczny. Mam nadzieję, że Primosten okaże się słusznym wyborem, ponieważ czytając forum widzi się przeważnie pochlebne opinie. W sumie to nie jest chyba jakaś duża odległość bo i miasto w końcu chyba nie jest wielkie, żeby nie można było sobie powędrować wszerz i wzdłuż:) Czyli rozumiem, że żeby znaleźć jakąś spokojniejszą plażę bez ulicy za plecami, to będę musiała trochę wywędrować?
szary779
Cromaniak

Postnapisał(a) szary779 » 13.05.2010 13:58

To nie jest daleko, góra 5 minut a warto. Plaża na płw. Raduca obok hotelu Zora jest najlepsza, można schować się w cieniu drzew, popływać na łódce, poćwiczyć aerobik itp. Zresztą będę tam odpoczywał ponownie pod koniec lipca. Pozdrowienia.
kiki79
Globtroter

Postnapisał(a) kiki79 » 13.05.2010 15:28

ooo! dziękuję za informację! cieszę się, że to tak niedaleko, bo w sumie to fajnie jest mieć kilka opcji plażowych do wyboru. czyli na pewno powinnam zakodować lokalizację Hotelu Zora i powedrować tak w celu znalezienia rajskiej plaży:)dobrze, że na forum można się dowiedziec gdzie, co i jak, bo tak po nazwie ulicy Varos to nie miałam za dokładnych informacji. wybieram się do Primostenu w sierpniu, 9.08 dokładnie, ale jak patrzę na te zdjęcia z forum i czytam te komantarze, to chcialabym juz tam być!oby apartament Zaja okazał sie ok, bo o nim na forum ciszaaaaaaa.
dziękuję i pozdrawiam,
kiki79
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 13.05.2010 18:22

po lewej zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ta plaza 'hotelowa' zeby wiedzieć gdzie isc jakby zachciało wam się pozwiedzac inne plaze ;). Dodam ze są tam czysciutkie darmowe tolalety dostepne dla plazowiczów za friko ;) i nie bedzie trzeba drałować do apartamentu. Mozna skorzystac z prysznica - ten juz był płatny chyba 2 kn ale w tym czasie 3 osoby sie spryskiwały. Mozna było sobie wypozyczyc lezaki za 20kn za dzień, skorzystać z rowerków wodnyhc oraz kajaków (tz odpłatnie niestety, ale chętnych było sporo)

Jesli lubicie zaś snurkować to fajny podwodny swiat jest po drugiej stronie tego półwyspu w okolicach basenu hotelowego.
kiki79
Globtroter

Postnapisał(a) kiki79 » 13.05.2010 19:16

super!!! obrazek już ustawiony na tapecie:) dziękuję baaaardzo i na pewno podrepczę zbadać tamte okolice, zwłaszcza że podobno niedaleko mamy:)
pozdrawiam!
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje