W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
planuję wyjazd do Makarskiej i mam w zw. z tym pytanie: czy plaże są płatne? czy ciężko znależć wolny skrawek plaży w sierpniu? czy wszędzie są kamieniste plaże?
pozdrawiam i dzięki
makarska to duze miasto .
sa chyba ladniejsze miasteczka na riwerze ale jesli wybrales ja to oki:)
na calej riwerze sa ladne zwirowe plaze, bezplatne...
tu masz zdjecia plaz na riwierze
makarska to dla ludzi ktorzy szukaja tlumow i zabawy:))jesli lubisz to to miejsce dla ciebie;)
ja osobiscie wole mniejsze miejsca
przed i za makarska sa dobre:)
brela, Tucepi. Podgora, itd..
Na początek promem z Makarskiej Do miejscowości Sumartin,a następnie lokalny pks na Bol.Z Sumartinu będzie ok.20-25 km.Można też autem,ale trochę drożej ci wyjdzie opłata za prom,dlatego lepiej autobusem(są szybkie i z klimą ) www.autotrans-brac.hr
Ostatnio byłem na Bolu 2 latka temu,i wtedy bilet kosztował 23 kuny od osoby(ponoć dla dzieci do lat 15 jest 50% zniżka),aktualna cena to 3,83 euro,więc jakieś 24-25 kun.Prom ze Splitu płynie ok.45-50 minut,a z Makarskiej będzie pewnie z 10 minut szybciej(tak samo autobusem) Natomiast poza Złotym Rogiem Bol nie ma nic więcej ekstra,w stosunku do innych nadmorskich miejscowości.
zainteresowały mnie te 3 miejscowości, o których pisała Ines bo Makarska może być rzeczywiście zbyt głośna jak dla mnie. Szukam teraz tylko ofert, może ktoś z Was natknął się na coś ciekawewgo dotyczącego Brely, Tucepi lub Podgory?