Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lpg Na Trasie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
frygrys
Plażowicz
Lpg Na Trasie

Nieprzeczytany postnapisał(a) frygrys » 11.08.2008 21:18

Witam Wszystkich serdecznie!
Szukałem sporo na tym forum i dowiedziałem się wielu istotnych rzeczy jednak proszę o odnowienie tematu LPG ponieważ co do trasy :
Czechy (Olomouc, Brno)
Austria (Wiedeń, Graz)
Słowenia (Maribor)
Chorwacja (Umag)
info są trochę stare.
Może ktoś polecić gdzie najlepiej tankować i jakie są ceny gazu w Austrii i Słowenii?!
Miałem plan tankowania przed granicą w Cieszynie, potem Mikulov. Następnie Graz i kolejne tankwanie już w Chorwacji. Na zbiorniku LPG przejezdzam 300-320km i będę jechał w nocy.
Może ktoś ,coś doradzić? gdzie najlepiej tankować?!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2008 21:25

waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 11.08.2008 21:35

Gdybyś rzeczywiście sporo poszukał na tym forum, to nie byłoby tego tematu. Zanim założysz nowy temat, przejrzyj archiwum wiadomości. Ten napis znajdziesz napisany czerwonym kolorem pod tytułem podforum. W przyklejonych tematach sa m.in. linki do aktualnych cen paliw w Europie. Ale po co? Zawsze znajdzie się ktoś, kto jak zebik odpowie.
P.S. Swoją drogą spadek formy zebika.
frygrys
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frygrys » 11.08.2008 21:41

Oj nerwowo , nerwowo.
temat przyklejony o LPG czytałem 2razy.
cena LPG w Austrii była tylko ze stacji 105km.
Prosiłem również o pomoc w dobraniu miast (stacji) do zasięgu mojego samochodu na LPG ale chyba niedokładnie przeczytałeś mojego posta.
Kolejną sprawą jest to ,że ludzie ciągle wracają z Chorwacji i może czasem uaktualnią forum o nową stację LPG na trasie. więc warto zapytać ?!
pozdrawiam
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 11.08.2008 21:43

frygrys napisał(a):Witam Wszystkich serdecznie!
Szukałem sporo na tym forum i dowiedziałem się wielu istotnych rzeczy jednak proszę o odnowienie tematu LPG ponieważ co do trasy :
Czechy (Olomouc, Brno)
Austria (Wiedeń, Graz)
Słowenia (Maribor)
Chorwacja (Umag)
info są trochę stare.
Może ktoś polecić gdzie najlepiej tankować i jakie są ceny gazu w Austrii i Słowenii?!
Miałem plan tankowania przed granicą w Cieszynie, potem Mikulov. Następnie Graz i kolejne tankwanie już w Chorwacji. Na zbiorniku LPG przejezdzam 300-320km i będę jechał w nocy.
Może ktoś ,coś doradzić? gdzie najlepiej tankować?!

forum/viewtopic.php?t=9948 wszystko na temat Lpg pozdrawiam :lol:
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 11.08.2008 21:46

frygrys napisał(a): więc warto zapytać ?!

Warto!!! Bez zaśmiecania forum nowum tematem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2008 21:56

Jest jeszcze coś takiego jak ABC każdego forum czyli.......FAQ
Na stronach w poniższym linku masz aktualizacje robione na bieżąco przez osoby zajmujące się funkcjonowaniem tych stron (w tym m.in. koncernów paliwowych)....tylko trzeba sobie poszukać :wink:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17815
madc
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madc » 12.08.2008 00:35

frygrys napisał(a): Na zbiorniku LPG przejezdzam 300-320km i będę jechał w nocy.

Mój zbiornik pozwala na 260-300km i dałem rade cała trasę przelecieć na LPG czytając wyżej wymieniony wątek.

... jednak dziś wracałem i mały "zonk" bo ten "105" kilometr czyli AGIP nie miał gazu więc 70km zrobiłem na PB do Bratysławy, resztę na LPG (wyszło coś około 5 tankowań w każdą stronę)
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 12.08.2008 07:31

Na 33l zbiorniku zrobiłem RAZ ponad 430km.

Czechy (Olomouc, Brno) - stacje LPG w Mikulovie tuż przed granicą CZ/AUT
Austria (Wiedeń, Graz) - 105km autostrady, Rastplatz Agipt

Obrazek

Słowenia (Maribor) - stacja jest, ale nikt nie wie gdzie i od której do której czynna :lol:
Chorwacja (Umag)

- stację LPG są często, np. Zagrzeb Lucko, Jasterbarsko
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2008 07:43

waldis napisał(a):Gdybyś rzeczywiście sporo poszukał na tym forum, to nie byłoby tego tematu. Zanim założysz nowy temat, przejrzyj archiwum wiadomości. Ten napis znajdziesz napisany czerwonym kolorem pod tytułem podforum. W przyklejonych tematach sa m.in. linki do aktualnych cen paliw w Europie. Ale po co? Zawsze znajdzie się ktoś, kto jak zebik odpowie.
P.S. Swoją drogą spadek formy zebika.

Spadek formy? Nie ma na co odpowiadać bo wszystko tu jest już opisane. Zawsze ktoś się znajdzie, kto zapyta o coś o czym już na tym forum napisano poradnik. Swoją drogą ostatnio uzyskałem informację że z Naszego forum korzystają niektóre firmy przewozowe jeśli chodzi o opisy tras i noclegi po drodze do CRO i dalej na południe (Turcja, Grecja), taka informacja uświadamia mi, że chyba rzeczywiście wystarczy dobrze poczytać inne posty.
frygrys
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frygrys » 12.08.2008 16:23

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.
dziękuję bardzo za wyczerpujące odpowiedzi.
jak wróce z Chorwacji również podzielę się z Wami na forum
pozdrawiam
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 12.08.2008 16:43

Ludziska!!!

Jeżeli na Węgrzech i w BiH nie ma problemu z LPG i z tym żeby na gazie przejechać te 300 km od tankowania do tankowania to w czym problem??? Po co bić pianę co roku?
Z GAZEM NIE MA PROBLEMU :!: :!: :!:

Aha...i w kolejnych latach sytuacja NA PEWNO będzie się poprawiała.
Reasumując Bez paniki 8)
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 12.08.2008 17:04

el_guapo napisał(a):Słowenia (Maribor) - stacja jest, ale nikt nie wie gdzie i od której do której czynna :lol:

Petrol: PTUJSKA CESTA 188 , MARIBOR Czynne non-stop

Za http://www.petrol.si - sam na gazie nigdy nie jeżdżę ;)
frygrys
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frygrys » 12.08.2008 17:46

jeszcze jedno malutkie pytanko: czy winetkę na Słowenię kupię na granicy z Austrią? czy jest gdzieś za granicą stacja która ją oferuje?
jadę na 5 dni więc nie chcę omijać Słowenii.
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 12.08.2008 18:00

frygrys napisał(a):jeszcze jedno malutkie pytanko: czy winetkę na Słowenię kupię na granicy z Austrią? czy jest gdzieś za granicą stacja która ją oferuje?

Kupisz w obiektach przejścia granicznego.

frygrys napisał(a):jadę na 5 dni więc nie chcę omijać Słowenii.

Omijać Słowenii nie musisz, wystarczy ominąć drogi płatne.

Chyba że jedziesz na Istrię, to zakup winiety ma sens.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone