kris755 napisał(a):ten MOP Loipersdorf jest na 105 czy 150km za wiedniem? w kierunku słowenii
105 km, za węzłem Pinkafeld .
Tutaj
.png)
kris755 napisał(a):ten MOP Loipersdorf jest na 105 czy 150km za wiedniem? w kierunku słowenii
.png)
.png)
Wojol napisał(a):Witam,
zawsze jeździłem do Chorwacji przez Węgry autem w benzynie a w tym roku mam do wyboru auto w dislu oraz w lpg i zastanawiam się który środek transportu będzie wygodniejszy oraz będzie się bardziej opłacał.
W moim przypadku spalanie ropy to ok. 7l na 100km natomiast gazu około 11l na 100.
Na pełnej butli jestem w stanie zrobić około 300km.
Wyjeżdżam z Katowic i jadę na Pag.
Preferowałbym jazdę autem z gazem jednak jaką trasę wybrać, w których miejscach są stację LPG na których musiałbym tankować?
Czy są strony które policzą mi cene takiej trasy z zaznaczeniem stacji?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
.png)
Wojol napisał(a):Witam,
zawsze jeździłem do Chorwacji przez Węgry ...
Preferowałbym jazdę autem z gazem jednak jaką trasę wybrać, w których miejscach są stację LPG na których musiałbym tankować?
.png)
.png)
Wojol napisał(a):Dzięki za odpowiedź,skorzystam z rady papse i spróbuję zatankować w ten sposób jak zasugerował.
Wybiorę trasę przez węgry ponieważ na samych winietach dużo zaoszczędzę jadąc na 7dni.
Jeżeli jakaś z tych stacji ominę to nie będzie problemu z znalezieniem kolejnej bo np. na węgrzech podobno nie ma stacji z lpg a jak są to strasznie drogie.
Sito_zabrze Touran 1.6mpi
.png)
Wojol napisał(a):Na węgrzech mogę zapomnieć o lpg?
.png)
.png)
jaka jedyna? Przed Grazem jeszcze jest PRORast LPG stationkris755 napisał(a): dalej w austrii za wiedniem na 105hm jedyna w austrii na tej trasie
.png)
volka napisał(a):Witajcie. Jedziemy w tym roku trasą przez Słowację i Węgry na LPG o pojemności niecałe 300 km na bak.
Będziemy jechać przez Zwardoń (gdzieś tam można zatankować?) A pózniej Żylina-Bratysława-Gyor-Szombathely-Letenye i w dół aż do Omiša![]()
Gdzie polecacie tankować co te powiedzmy 250 km?
.png)
rufus295 napisał(a):volka napisał(a):Witajcie. Jedziemy w tym roku trasą przez Słowację i Węgry na LPG o pojemności niecałe 300 km na bak.
Będziemy jechać przez Zwardoń (gdzieś tam można zatankować?) A pózniej Żylina-Bratysława-Gyor-Szombathely-Letenye i w dół aż do Omiša![]()
W Węgierskiej górce przed Zwadroniem masz Orlen. Dzwoniłem z ciekawości dzisiaj, 2.09 lpg.
.png)
volka napisał(a):rufus295 napisał(a):volka napisał(a):Witajcie. Jedziemy w tym roku trasą przez Słowację i Węgry na LPG o pojemności niecałe 300 km na bak.
W Węgierskiej górce przed Zwadroniem masz Orlen. Dzwoniłem z ciekawości dzisiaj, 2.09 lpg.
Ok a dalej ta trasą?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi