Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zajcov
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zajcov » 29.07.2024 15:18

To już w zasadzie Trogir, stacja Energy M https://g.co/kgs/AWBavhm
kouczan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kouczan » 10.08.2024 07:09

Gdzie tankujecie LPG w drodze na Istrie przez CZ-AT-SLO? jadę na noc więc interesują mnie stacje całodobowe. Z zasięgu wychodzi mi, że mogę tankować przed granicą austriacką, później już w Słoweni.
kouczan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kouczan » 15.08.2024 09:24

kouczan napisał(a):Gdzie tankujecie LPG w drodze na Istrie przez CZ-AT-SLO? jadę na noc więc interesują mnie stacje całodobowe. Z zasięgu wychodzi mi, że mogę tankować przed granicą austriacką, później już w Słoweni.

Odpowiadam sam sobie:
- przed granicą z Czechami:
https://maps.app.goo.gl/8PM55KG1mor3R3RN6?g_st=ac
- w Czechach:
https://maps.app.goo.gl/5nS2cbiuGkE82aZq6?g_st=ac
- w Słoweni już nie chciało mi się kombinować i zatankowałem na Petrolu przy autostradzie, kilka km dalej na MOLu LPG było chyba 8 euro centów tańsze
Ceny na stacjach w bliskiej odległości od autostrady jednak zauważalnie niższe niz na autostradzie.
Szkutowy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szkutowy » 28.04.2025 09:48

Witam szanowne grono! Jechał już ktoś w tym roku? Za 2 dni obieram kierunek na Vodice i mam zamiar tankować na tych stacjach, może ktoś już tam był i wie czy będzie to w porządku (nie mogę umieszczać linków, więc wrzucam opis) Posiłkowałem się mapą ze strony mylpg. Raczej nie mam w planach zjeżdżać z autostrad, chcę przejechać w miarę sprawnie. Zasięg na LPG mam ok 450-500km, wyjeżdżam z południa Opolszczyzny ok godziny 20, jeśli ma to jakieś znaczenie?

Czechy przed granicą z Austrią
MOL na wyjeździe z Mikulova, 28. října 646, 692 01 Mikulov na Moravě, Czechy

Chorwacja przez Zagrzebiem
Lpg Crodux no-selfservice, E59, 49223, Ciglenica Zagorska, Chorwacja

I same Vodice
Petrol na obrzeżach miasta, Magistrala 63, 22221, Vodice, Chorwacja
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 28.04.2025 19:58

Szkutowy napisał(a):Witam szanowne grono! Jechał już ktoś w tym roku? Za 2 dni obieram kierunek na Vodice i mam zamiar tankować na tych stacjach, może ktoś już tam był i wie czy będzie to w porządku (nie mogę umieszczać linków, więc wrzucam opis) Posiłkowałem się mapą ze strony mylpg. Raczej nie mam w planach zjeżdżać z autostrad, chcę przejechać w miarę sprawnie. Zasięg na LPG mam ok 450-500km, wyjeżdżam z południa Opolszczyzny ok godziny 20, jeśli ma to jakieś znaczenie?

I same Vodice

Jeśli posiłkowałeś się stroną mylpg, to możesz być spokojny - na pewno będzie dobrze.

Mnie ta strona nigdy nie zawiodła. Dla użytkowników LPG to jest "must-have".
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 29.04.2025 19:58

Jako, że stałem się posiadaczem Tesli proponuję założyć temat "Ładowarki na trasach do Chorwacji".
Bardzo by mi się przydały porady gdzie ładować bez kolejek i zjazdów z autostrad. Cena nie jest taka ważna. Ważniejsza wygoda i szybkość ładowania. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2025 20:01

Andrzeju - możesz sam założyć taki temat.
Szkutowy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szkutowy » 29.04.2025 21:23

marekkowalak napisał(a):
Szkutowy napisał(a):Witam szanowne grono! Jechał już ktoś w tym roku? Za 2 dni obieram kierunek na Vodice i mam zamiar tankować na tych stacjach, może ktoś już tam był i wie czy będzie to w porządku (nie mogę umieszczać linków, więc wrzucam opis) Posiłkowałem się mapą ze strony mylpg. Raczej nie mam w planach zjeżdżać z autostrad, chcę przejechać w miarę sprawnie. Zasięg na LPG mam ok 450-500km, wyjeżdżam z południa Opolszczyzny ok godziny 20, jeśli ma to jakieś znaczenie?

I same Vodice

Jeśli posiłkowałeś się stroną mylpg, to możesz być spokojny - na pewno będzie dobrze.

Mnie ta strona nigdy nie zawiodła. Dla użytkowników LPG to jest "must-have".

Dzięki!
roolez
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) roolez » 30.04.2025 14:59

Ceny paliw na dzisiaj w Makarskiej:
LPG - 0,68
Pb95 - 1,38
Pb100 - 1,81
Diesel - 1,28
Diesel Premium - 1,69

Pogoda: super - zero chmur i 26°! Adriatyk: 21°C Ludzi - mało!☺☺☺
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 30.04.2025 20:10

Janusz Bajcer napisał(a):Andrzeju - możesz sam założyć taki temat.

Założyłem:)

A kiedy Radyjko? Dawno nie było...
maniek_wroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_wroc » 18.06.2025 09:14

Ceny LPG z 16 czerwca na trasie Wrocław --> Podaca trasa przez Boboszów.

1. Stacja Centrum Wrocław - 2.69 PLN
2. Orlen Międzylesie - 3.19 PLN
3. Orlen Mikulov - Bavory - 19.50 CZK
4. Petrol Maribor - 0,854 EUR
5. Tifon Jasenice - 0,77 EUR
6. Biston Plin - Makarska - 0,66 EUR
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

LPG na trasach do Chorwacji - strona 158
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone