Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

LPG na trasach do Chorwacji

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2026? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2026 ツ
zajcov
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zajcov » 29.07.2024 16:18

To już w zasadzie Trogir, stacja Energy M https://g.co/kgs/AWBavhm
kouczan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kouczan » 10.08.2024 08:09

Gdzie tankujecie LPG w drodze na Istrie przez CZ-AT-SLO? jadę na noc więc interesują mnie stacje całodobowe. Z zasięgu wychodzi mi, że mogę tankować przed granicą austriacką, później już w Słoweni.
kouczan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kouczan » 15.08.2024 10:24

kouczan napisał(a):Gdzie tankujecie LPG w drodze na Istrie przez CZ-AT-SLO? jadę na noc więc interesują mnie stacje całodobowe. Z zasięgu wychodzi mi, że mogę tankować przed granicą austriacką, później już w Słoweni.

Odpowiadam sam sobie:
- przed granicą z Czechami:
https://maps.app.goo.gl/8PM55KG1mor3R3RN6?g_st=ac
- w Czechach:
https://maps.app.goo.gl/5nS2cbiuGkE82aZq6?g_st=ac
- w Słoweni już nie chciało mi się kombinować i zatankowałem na Petrolu przy autostradzie, kilka km dalej na MOLu LPG było chyba 8 euro centów tańsze
Ceny na stacjach w bliskiej odległości od autostrady jednak zauważalnie niższe niz na autostradzie.
Szkutowy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szkutowy » 28.04.2025 10:48

Witam szanowne grono! Jechał już ktoś w tym roku? Za 2 dni obieram kierunek na Vodice i mam zamiar tankować na tych stacjach, może ktoś już tam był i wie czy będzie to w porządku (nie mogę umieszczać linków, więc wrzucam opis) Posiłkowałem się mapą ze strony mylpg. Raczej nie mam w planach zjeżdżać z autostrad, chcę przejechać w miarę sprawnie. Zasięg na LPG mam ok 450-500km, wyjeżdżam z południa Opolszczyzny ok godziny 20, jeśli ma to jakieś znaczenie?

Czechy przed granicą z Austrią
MOL na wyjeździe z Mikulova, 28. října 646, 692 01 Mikulov na Moravě, Czechy

Chorwacja przez Zagrzebiem
Lpg Crodux no-selfservice, E59, 49223, Ciglenica Zagorska, Chorwacja

I same Vodice
Petrol na obrzeżach miasta, Magistrala 63, 22221, Vodice, Chorwacja
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 28.04.2025 20:58

Szkutowy napisał(a):Witam szanowne grono! Jechał już ktoś w tym roku? Za 2 dni obieram kierunek na Vodice i mam zamiar tankować na tych stacjach, może ktoś już tam był i wie czy będzie to w porządku (nie mogę umieszczać linków, więc wrzucam opis) Posiłkowałem się mapą ze strony mylpg. Raczej nie mam w planach zjeżdżać z autostrad, chcę przejechać w miarę sprawnie. Zasięg na LPG mam ok 450-500km, wyjeżdżam z południa Opolszczyzny ok godziny 20, jeśli ma to jakieś znaczenie?

I same Vodice

Jeśli posiłkowałeś się stroną mylpg, to możesz być spokojny - na pewno będzie dobrze.

Mnie ta strona nigdy nie zawiodła. Dla użytkowników LPG to jest "must-have".
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 29.04.2025 20:58

Jako, że stałem się posiadaczem Tesli proponuję założyć temat "Ładowarki na trasach do Chorwacji".
Bardzo by mi się przydały porady gdzie ładować bez kolejek i zjazdów z autostrad. Cena nie jest taka ważna. Ważniejsza wygoda i szybkość ładowania. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2025 21:01

Andrzeju - możesz sam założyć taki temat.
Szkutowy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szkutowy » 29.04.2025 22:23

marekkowalak napisał(a):
Szkutowy napisał(a):Witam szanowne grono! Jechał już ktoś w tym roku? Za 2 dni obieram kierunek na Vodice i mam zamiar tankować na tych stacjach, może ktoś już tam był i wie czy będzie to w porządku (nie mogę umieszczać linków, więc wrzucam opis) Posiłkowałem się mapą ze strony mylpg. Raczej nie mam w planach zjeżdżać z autostrad, chcę przejechać w miarę sprawnie. Zasięg na LPG mam ok 450-500km, wyjeżdżam z południa Opolszczyzny ok godziny 20, jeśli ma to jakieś znaczenie?

I same Vodice

Jeśli posiłkowałeś się stroną mylpg, to możesz być spokojny - na pewno będzie dobrze.

Mnie ta strona nigdy nie zawiodła. Dla użytkowników LPG to jest "must-have".

Dzięki!
roolez
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) roolez » 30.04.2025 15:59

Ceny paliw na dzisiaj w Makarskiej:
LPG - 0,68
Pb95 - 1,38
Pb100 - 1,81
Diesel - 1,28
Diesel Premium - 1,69

Pogoda: super - zero chmur i 26°! Adriatyk: 21°C Ludzi - mało!☺☺☺
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 30.04.2025 21:10

Janusz Bajcer napisał(a):Andrzeju - możesz sam założyć taki temat.

Założyłem:)

A kiedy Radyjko? Dawno nie było...
maniek_wroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_wroc » 18.06.2025 10:14

Ceny LPG z 16 czerwca na trasie Wrocław --> Podaca trasa przez Boboszów.

1. Stacja Centrum Wrocław - 2.69 PLN
2. Orlen Międzylesie - 3.19 PLN
3. Orlen Mikulov - Bavory - 19.50 CZK
4. Petrol Maribor - 0,854 EUR
5. Tifon Jasenice - 0,77 EUR
6. Biston Plin - Makarska - 0,66 EUR
bajprzeznet
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bajprzeznet » 23.12.2025 01:54

Jeśli ktoś jedzie od strony A1, przed granicą polecam zjazd Świerklany i stacje AVIA jakieś 300m od zjazdu, dobre ceny, czysto, jest WC i mały ruch. Ale UWAGA, stacja w nocy jest zamknięta. W takim przypadku 2km dalej jest stacja MOYA, całodobowa, LPG także w dobrej cenie.
Kiedyś zjeżdżałem na Żory lub Wodzisław Śląski, ale wydłużało to dojazd i potem okazywało się że tankowanie, wc wraz z odbiciem z autostrady zajmowało ponad pół godziny albo lepiej.
A tutaj moment, 3 minuty od A1, mało ludzi, więc raczej szybko i sprawnie. Testowane już z 10 razy, ale fakt raczej nie w lipcu czy sierpniu - nie moje miesiące.

Potem do Mikulova mamy niecałe 300km, raczej dla każdego bez problemu, a tam wiadomo Orlen/Benzina, Stacja w centrum przy rondzie oraz MOL na wylocie. I jeszcze jedna mała prywatna przed miastem.
Bartolo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolo » 25.06.2026 09:08

Z góry przepraszam jeżeli temat był poruszany - chodzi o tabliczkę "LPG" na Słowacji, jak to się ma w praktyce? Faktycznie to kontrolują?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.06.2026 14:53

Bartolo napisał(a):Z góry przepraszam jeżeli temat był poruszany - chodzi o tabliczkę "LPG" na Słowacji, jak to się ma w praktyce? Faktycznie to kontrolują?

Przepraszam, ale gdzie niby ta tabliczka??? Na aucie? Nie widziałem w życiu. Kiedyś wlewy były widoczne. Teraz tak robią, że nikt nie wie czy auto ma LPG. Chyba,że zajrzy pod maskę. Policja przy rutynowej kontroli raczej sprawdza inne rzeczy. Na stacji benzynowej? Kto ma LPG kontrolować? Chyba serwisy i stacje przeglądu technicznego. Nie słyszałem by na Słowacji była zabroniona jazda autem z LPG. :roll: Tym bardziej, że można tam kupić LPG na prawie każdej stacji.
Dodam, że w Polsce w niektórych parkingach podziemnych właściciele umieszczają tablicę zakaz wjazdu pojazdom z LPG. Tylko, że w polskim kodeksie drogowym nie ma takiego znaku. Każdy może sobie coś namalować.
Poprzednia strona

Powrót do Wakacje 2026

LPG na trasach do Chorwacji - strona 158
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone