Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Łódź - Baska Voda , jak najlepiej dojechać?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
heavyfoot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) heavyfoot » 29.07.2009 12:23

Witam, wyjeżdżam I-szy raz do Cro i wybór padł na podobno piękne plaże w miejscowości Baska Voda.( będziemy tam szukać z dziewczyną kempingu)

Moja gorąca prośba dot. pomocy w wyznaczeniu trasy do tej lokalizacji z Łodzi ,trasa nie musi być szybka ale najlepiej żeby omijała płatne autostrady.

ps. będę jechał na AM 5.5.1

Z góry dziękuje za pomoc.
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 29.07.2009 12:28

heavyfoot napisał(a):Witam, wyjeżdżam I-szy raz do Cro i wybór padł na podobno piękne plaże w miejscowości Baska Voda.( będziemy tam szukać z dziewczyną kempingu)

Moja gorąca prośba dot. pomocy w wyznaczeniu trasy do tej lokalizacji z Łodzi ,trasa nie musi być szybka ale najlepiej żeby omijała płatne autostrady.

ps. będę jechał na AM 5.5.1

Z góry dziękuje za pomoc.

AM korzystaj na tylko na Polske. Na europe np Austrie, Slowenie, Chorwacje wgraj sobie IGO np 8.3.X . Duuuzo lepsze i dokladniejsze mapy.

W tamtym roku jechalem z AM i kilka razy nie mialem drogi w ogole jakbym jechal po pustkowiu :) IGO z najnowszymi mapami jest super! Nawet miejscowosci Orebic, Brela itd sa uliczki wszystkie.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 29.07.2009 12:33

heavyfoot napisał(a):Moja gorąca prośba dot. pomocy w wyznaczeniu trasy do tej lokalizacji z Łodzi ,trasa nie musi być szybka ale najlepiej żeby omijała płatne autostrady.

A czy kolega czytał FAQ :?: tam znajdziesz wszystkie trasy ładnie opisane :wink:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 29.07.2009 13:02

heavyfoot
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) heavyfoot » 29.07.2009 13:36

jorgus111, czytam czytam, tylko nawigatorem jestem słabym, a trasy z centralnej Polski nie mogę się doszukać :( [/b]
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 29.07.2009 13:40

heavyfoot napisał(a):jorgus111, czytam czytam, tylko nawigatorem jestem słabym, a trasy z centralnej Polski nie mogę się doszukać :( [/b]

To masz gotowca :D wątek nie z FAQ ale z tematem dla Ciebie
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22715&highlight= :wink:
enti
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) enti » 29.07.2009 13:44

witam ja lece z pabianic na katowice pozniej na cieszyn ( jesli chodzi o polske ) prosta trasa i non stop 2 pasy
gacek.mw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gacek.mw » 29.07.2009 15:27

heavyfoot napisał(a):jorgus111, czytam czytam, tylko nawigatorem jestem słabym, a trasy z centralnej Polski nie mogę się doszukać :( [/b]

Prepana, z centrali to nie ma bata, tylko dwupasmówka Rzgów, autostrada Piotrków, gierkówka Śląsk (przez Katowice lub wschodnią obwodnicą - zależy od pory przejazdu i dnia tygodnia) i dwupasmówka do Cieszyna. A tam można się zastanawiać ...
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 29.07.2009 23:02

gacek.mw napisał(a): A tam można się zastanawiać ...

No i właśnie przez Żyline czy Olomouc, Brno? Ktoś wcześniej pisał, że nocą lepiej tą drugą trasą. Ale dlaczego :?:
gacek.mw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gacek.mw » 29.07.2009 23:14

Ja tak zawsze jadę. Nie wiem czy lepiej, ale w nocy nie ma problemu z obowiązkowym na tej trasie dojazdem i przejazdem przez Wiedeń - a ominięcie Wiednia jest jednym z głównych argumentów za drogą przez Słowację. Jak jeszcze Austriacy dokończą Autobahn do Mikulova, to w ogóle będzie luksus (mimo tego, że czeskie autostrady nie zawsze są najlepszej jakości).
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 29.07.2009 23:23

gacek.mw napisał(a):Ja tak zawsze jadę.

Tak, to znaczy jak?
gacek.mw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gacek.mw » 29.07.2009 23:29

Ołomuniec, Brno, Mikulov, Wiedeń
Jaheira21
Autostopowicz
Bardzo proszę o pomoc doświadczonych w wyjazdach do Chorwacj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaheira21 » 17.08.2009 13:32

Witam!
Pierwszy raz jadę samochodem do Chorwacji i czytając wasze posty widzę, że można jechać różnymi trasami.
Mam więc pytanie:
Którą waszym zdaniem najlepiej jest jechać z Łodzi do Zadaru, żeby było najtaniej ? Będę jechać z niedzieli na poniedziałek w nocy, więc mam nadzieję, że specjalnych korków nie będzie.

Bardzo proszę o radę.

Jesli uważacie, że najtańsza opcja nie jest najlepsza, to również proszę o radę - może lepiej zapłacić trochę więcej a nie wpakować się w jakieś kłopoty.

Będę wdzięczna za pomoc.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone