napisał(a) zawis » 24.06.2009 10:39
kaszpir napisał(a):Mi zależy na czasie i wolę trochę więcej zapłacić , ale za to mieć komfort jazdy autostradami i dojechać w sporo krótszym czasie niż jadąc innymi drogami (nie autostradami ani nie drogami szybkiego ruchu).
Wczoraj rozmawiałem w kierowcami autobusów i wszyscy do Chorwacji jadą przez Austrię i Słowenię. Nikt nie jedzie przez Węgry ...
Po prostu jest duuuużo lepsza droga i tą odległość można przepisowo pokonać w sporo krótszym czasie ...
Przede wszystkim Ty kolego jedziesz osobówką a nie autobusem, wiec nie dziw się, że oni jadą tylko po autostradzie. Każda inna droga dla nich to tragedia więc nie jest to dobry przykład dla nas "osobówek".
My Polacy, jako naród wybrany do poruszania się bez porządnych dróg uważamy, iż autostrada jest zbawieniem na normalną szybką jazdę (130 km/h), otóż nie do końca tak jest, bo wielokrotnie się przekonałem na własnej skórze, że czasem warto pojechać inną drogą niż autostrada i będzie szybciej.
Piszesz,że planujesz podróż rozłożyć na 2 dni więc po co tak się "trzymasz" tej "szybkiej" trasy?? Przy takim rozłożeniu podróży masz czas na zobaczenie czegoś więcej niż tylko bariery ochronne na autostradzie.
Nie wiem w jakim dniu tygodnia będziesz jechał, szczególnie w Austrii, ale pomysł z jazdą na Eisenstadt naprawdę nie jest głupi, sam tą drogą swego czasu jechałem i było git.
Życzę spokojnej drogi.
Pozdr