napisał(a) Iggy » 04.05.2011 14:07
Witajcie Czcigodni Wielbiciele Wszystkiego Co Chorwackie
Zanim zdecydowałem się zapytać (i zarejestrować) przejrzałem wątki na forum, ale jakoś nie dotarłem do informacji o podróżowaniu w kierunku Chorwacji przez Węgry taką oto drogą:
Od granicy ze Słowacją (w Rajce) na słynną już tutaj 86, którą jedziemy do Pali. Tam zaś, zamiast na osławiony Szombathely skręcamy na południe na drogę 8427, 8611, 8451 i 8439 którymi grzejemy przez Vasar aż do Zalaegerszeg (czyli drogi 74). A potem - tradycyjnie już - tą drogą zmierzamy (z pominięciem autostrady M7) aż do Letenye i granicy z Chorwacją.
Tak sobie umyśliłem i... nie wiem, jak wygląda ta droga 8611, bo o 86 już się dziś tutaj naczytałem, ale wierzę, że do lipca połatają te wyrwane z podłoża doły
Do tej pory jeździłem przez Austrię (Graz) i Słowenię, ale odkąd Słoweńcom zaczęło się wydawać, że wszyscy mają w portfelu petrodolary w nieograniczonej ilości, to... szukam alternatywnej drogi. I w tym roku padło właśnie na tę 8611.
Jadę z Krakowa do Splitu i zamierzam to przejechać, jak zwykle, w jeden dzień...
I czas na pytanie: jechał ktoś opisaną przeze mnie trasą i ma jakieś przemyślenia na jej temat?
Ostatnio edytowano 04.05.2011 20:39 przez
Iggy, łącznie edytowano 2 razy