Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kraków-Makarska (początek lipca)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
drogomir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drogomir » 21.06.2009 08:54

Od paru lat spedzam urlop w Chorwacji zwsze jechałem Kraków - Chyżne-Bratysława omijałem dołem wWiedeń dalej Maribor -Zagrzeb.
W zeszlym roku poraz pierwszy od prawie 20 lat wracałem przez Budapeszt.
Wnioski:
Przejazd z Krakowa Do Budapesztu zajmuje prawie tyle samo czasu do autostrady na Słowacji.
Od Budapesztu autostrada Na Makarską ( z tego co wyczytałem na forum M7 prawie ukończona a nawet gdyby była ta dziura koło Balatonu to i tak jest szybciej)
Mam tylko jedno pytanie gdzie opłacić autostradę przy wjeździe na Węgry ze Słowacji?
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 21.06.2009 09:30

drogomir napisał(a):(...)
Mam tylko jedno pytanie gdzie opłacić autostradę przy wjeździe na Węgry ze Słowacji?

My kupowaliżmy winiety na Węgry na pierwszej stacji na autostradzie.
Problemu żadnego nie było.
Jakby co, to po węgiersku winieta to matrica :P ;)
Pozdrawiam!
nilo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nilo » 22.06.2009 09:51

basab napisał(a):Witam :)
Ja i moja rodzinka również wybieramy się na Chorwację z Krakowa. Jedziemy do Podgory. Też planujemy wyjazd na 3lipca!
Jedziemy z dziećmi i szukamy dobrej, szybkiej, ale nie drogiej trasy.
Mieliśmy jechać przez Słowenię, ale teraz rozważamy Węgry.
Muszę pokazać ten wątek mężowi :) bo wciąż mamy problem z wytyczeniem trasy.

Witam, my tez z Krakowa i wyjezdzamy tez do Podgory, podobnie jak w 2008r. Jechalismy przez Słowacje i Wegry, i bylo w porzadku, zero jakis niespodzianke, procz polskiego odcinka Krakow-Chyzne, gdzie stracilismy najwiecej czasu zeby wydostac sie z Krakowa, i dojechac do Myslenic, jak wrocicie napiszcie relacje, jak jest teraz w Podgorze, jakie ceny etc, i jesli przez Słowacje jedziecie, to jak wyglada teraz trasa Kraków-Chyżne,

Pozdrawiam, szerkiej drogi i udanego wypoczynku.
sedi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sedi » 22.06.2009 18:37

A dokąd dochodzi chorwacka autostrada teraz?
Liczył ktoś koszt dojazdu do samego Dubrovnika?(chodzi mi o opłaty na chorwacji)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.06.2009 18:54

sedi napisał(a):A dokąd dochodzi chorwacka autostrada teraz?
Liczył ktoś koszt dojazdu do samego Dubrovnika?(chodzi mi o opłaty na chorwacji)

Zerknij do wątku o autostradzie. Dochodzi do Ravcy - to jest przed Ploce. Cennik znajdziesz tu: http://www.hac.hr/?task=ces&stask=2
sedi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sedi » 22.06.2009 19:12

dzięki wielkie.
Czyli do Makarskiej trzeba gdzieś wcześniej odbić?
Marus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marus » 22.06.2009 19:29

Witam, wczoraj wróciłem z Chorwacji. Trasa Murter-Katowice. W innych miejscach w tym na morzu też bywałem.
Jeżeli Państwo są zainteresowani to chętnie odpowiem na nurtujące Was pytania na "świeżo". Pozdrawiam
sedi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sedi » 22.06.2009 19:43

Do Makarskiej nie dojechałeś?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.06.2009 19:59

sedi napisał(a):dzięki wielkie.
Czyli do Makarskiej trzeba gdzieś wcześniej odbić?

Tak. Zjazd Sesanovac.
Marus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marus » 22.06.2009 21:00

sedi napisał(a):Do Makarskiej nie dojechałeś?

W Makarskiej byłem w minionym roku
Marus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marus » 22.06.2009 21:01

I stwierdzam że Makarska to nie jest miejsce na urlop
Marus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marus » 22.06.2009 21:04

A' propos góry w Makarskiej są zajefajne. Zaliczyłem je na piechotę. ok. 1400m npm
beci37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 25.06.2009 07:53

no to ja po powrocie moze podważe twoją wypowiedź?za 4 dni ruszamy na makarską
drogomir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drogomir » 02.08.2009 08:29

Marus napisał(a):Witam, wczoraj wróciłem z Chorwacji. Trasa Murter-Katowice. W innych miejscach w tym na morzu też bywałem.
Jeżeli Państwo są zainteresowani to chętnie odpowiem na nurtujące Was pytania na "świeżo". Pozdrawiam

Właśnie wybieram się koniec sierpnia poczatek września na Murter mógłbyś coś więcej napisać o plażach i o której jest opuszczony jest most w Tiso
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kraków-Makarska (początek lipca) - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone