Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

koszty przezycia 10 dni na rivierze makarskiej

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 06.07.2005 21:35

zbar napisał(a):A swoją drogą... ktoś komuś poleca stronę cro.pl; ten wchodzi i chce się czegoś ciekawego dowiedziec na temat ... np. cen na Rivierze Makarskiej i co :?: ... czyta sobie posty np. takich filozofów jak platon (i niestety moje też) i co :?: ... i wie wszystko... :twisted: :!:
A jak nie wszystko to jeszcze przecież wyszukiwarka pozostaje :!: :P

... Ludzie trochę dobrej woli; wiem że są Tacy na tym forum, bo sam tego doświadczyłem ( mam ciekawe odpowiedzi na swoje pytania)... Dzięki i pozdrowienia :D :!:

jestes czujny :wink:
tak dobra wola!!! dobra wola wystarczy by poczytać główna strone cro.pl i poszukiwać w wyszukiwarce!
na temat cen jest postów 100 ! makarska to nie inny kontynent więc i ty wykaz troche dobrej woli :D
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 06.07.2005 21:44

Wykorzystałem prawo do swobodnego dysponowania własną wypowiedzią
Ostatnio edytowano 21.10.2005 12:21 przez JoeF, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 06.07.2005 21:51

JoeF napisał(a):
droplet napisał(a):Hej Platon
Jak byles w dupie to tez byles taki madry ???

Zostałeś nominowany do IGNORA w wersji full PLONK
info o trollingu nie mylić z łowieniem ryb...

Daj spokój Józek.
a znasz to?
,,Mam takie pytanko do admina, czy może mogliby wprowadzić mechanizm plonkownicy (na forum chyba jednak nierealne?), bo słowotokowy bełkot niektórych autorów postów jest nie do czytania i chętnie bym go jakoś omijał'' :D
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 06.07.2005 21:56

Wykorzystałem prawo do swobodnego dysponowania własną wypowiedzią
Ostatnio edytowano 21.10.2005 12:21 przez JoeF, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 06.07.2005 22:13

KRIS_WLKP
Odkrywca
Gdzie Jest Moderator

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRIS_WLKP » 07.07.2005 08:57

droplet napisał(a):Ciesze sie bardzo ze zadales sobie odrobine trudu i przeszukales forum, ale chyba nie czytales postow wynikowych. Ja mam prosbe o konkretne odpowiedzi. Jak nie masz nic do napisania w tej kwestii to daruj sobie komentarze typu wyszukaj itp. Wlasnie nie mozna nic znalezc bo zawsze znajdzie sie ktos kto musi wtracic swoje 5 groszy i tworzy smietnik. Skoro znalazles to co nas interesowalo to bylo trzeba byc tak milym i wkleic info na dany temat. Krotko i konkretnie. Nie interesuja mnie trasy przejazdu, ceny paliwa i kelnerki w kanjpie. Takie wlasnie rzeczy Panie Madralinski znajdziesz w postach ktore wyszukales a jak sie domyslam nie czytales, bo nie ma tam nic konkretnego na temt cen w tym sezonie w rejonie ktory nas interesuje. Wiec jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w danej materii to daruj sobie komentarze.

ADMIN proszę zablokować tego osobnika, bo jak czytam jego wypowiedzi to robi mi się niedobrze!!! Po prosty jest to zchamiały leń śmierdzący, któremu nie chce się poświęcić 10 min na poszukanie informacji na tym formum!!!

Pozdrawiam wszystkich

P.S.
Jeszcz 20 dni w pracy, a potem JAZDA DO CHORWCJI :D :D :D
droplet
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) droplet » 07.07.2005 10:33

czyzby dolaczyl nastepny
kamil
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil » 15.07.2005 21:56

Zobaczcie niezadowolone ......... i przemądrzali cromaniacy (oczywiscie bezposrednio zainteresowani wiedza o kogo chodzi), jakie zainteresowanie wzbudzil ten watek, ktorego urwaliscie na samym poczatku.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.07.2005 22:24

Co za harmider i prostota umysłów. Tylko wróciłem z pieknej Chorwacji a tu tyle animozji i wzajemnych nieuprzejmości. Ceny jak ceny - napewno drozsze niż u nas srednio20 - 50% ale i nawet 200 %. Dość kłótni. Pozdrawiam darek 1
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 16.07.2005 05:55

Powoli zaczynam sie zastanawiac nad opuszczeniem tego forum jak czytam takie posty..... i podobne,a jest ich coraz wiecej.Mysle,ze bede sie uczyl na swoich doswiadczeniach w sprawie wyjazdow do HR,ludzie nie szkoda WAM czasu na pisanie takich rzeczy ?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.07.2005 07:22

Kuna .... ale fajnie. Ja chciałbym tylko dla pierwszego pytającego odpowiedzieć, że ceny jak ceny są wszedzie i trudno wszystkiego zapamietać. Nie zawsze zabieramy ze soba paragon a jeśli juz to ląduje gdzies w koszu. Dla mnie ( jeśli to ja bym sie pytał), wiadome by było ze jest drożej i należy zabrać tyle pieniążków więcej tak aby w końcowym dniu jeszcze zostało ( musi !!!!). Może z własnego doswiadczenia ..... 10 dni x 2 osoby w przeliczeniu na PLN około 5-6 tys zł. To standard, moze być więcej, mniej raczej nie wychodzi. Ta kwota to całość z paliwem włącznie. Teraz Panie Pierwszy pytający ... myślę że odpowiedziałem. Każdy z nas spedza wolny czas w inny sposób, ja kupuje to a Pan tamto więc jak tu mówić ile bedzie kosztowało ????
weronika_111
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) weronika_111 » 23.07.2005 20:40

droplet napisał(a):Wybieramy sie 1 sierpnia ekipa 8 osob na riviere makarska. Potrzebujemy info na temat cen w Cro w tym sezonie.
Dokladniej: jedzenie w knajpach, piwko, vodka, winka, sery, chipsy, wedliny, disko, lody itp
Bedziemy wdzieczni za sprecyzowane i konkrtetne informacje

Dzisiaj wróciłam z Dalmacji.Byłam tam trzeci raz i muszę powiedzieć,że ceny bardzo wzrosły. za 1 EUR otrzymasz 7,10 : 7,20 kuny. za 1 zł ok.1,50 kuny.

Przykładowe ceny :
gałka loda ok. 4-5 kun ( ale większa niż w Polsce)
piwo np. Karlowaćko ( Chyba najlepsze ich piwo, ale to rzecz gustu)
ok. 6,50-7,50 kuny w sklepie, natomiast w lokalach ceny sa zróżnicowane, w małych miejscowościach ok.10-12 kun , a w dużych
ok.15-20 kun.
ser zółty w plasterkach ok.12-13 kun
jajko ok.1,20 kuny
arbuz ok.2,80-5 kun za kg
pomidory ok.6-10 kun za kg
pączek 3 kuny za szt.
pizza ok.30-35 kun
coca-cola ok.11,50-16 kun zależy w jakim sklepie ( czy market w centrum, czy sklep bliżej plaży)
Kawa od9-12 kun w kawiarniach
droplet
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) droplet » 24.07.2005 13:17

wielkie dzieki :) za info
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

koszty przezycia 10 dni na rivierze makarskiej - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone