.png)
.png)
asikx napisał(a): Tak, tak. Czyli Chorwacja, przy wsparciu armii zażegnała problem krajińskich serbów, szykujących się do oddzielenia swoich ziem od RH. To wg Ciebie dobrze.
asikx napisał(a):Serbowie chcieli zrobić to samo - polał im sie za to na głowy z nieba ołów.
Historycznie obie ziemie (Krajina i Kosowo) bardzo ważne dla swoich narodów. Krajina z Kninem zostaje w RH, Serbowie won, jest git, jadziem nad Jadran.
asikx napisał(a):Mnie chodzi o najzwyklejszą niesprawiedliwość dziejową. Jedni robią dokładnie to samo co drudzy - tym pierwszym wszystko uchodzi płazem, drudzy dostają cięgi, a następnie zabiera im się matecznik.
.png)
Rambo54 napisał(a):Ciesze sie, że Polska to kraj mądrych ludzi, i w stanowisku uznania niepodległości Kosova ilość czarnych owiec w naszym społeczeństwie jest bardzo mała. Choć wśród przyjaciół Chorwacji jest kilka osobników najbardziej zacietrzewionych ze wszystkich serwisów internetowych związanych z Bałkanami. To jest dla mnie powód do dumy
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Lubuszanin napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Rambo54 napisał(a):Albanji nije civilizacija
A może wiesz Rambo dlaczego jej nie ma
Nie ma, bo religia im nie pozwala sie rozwijac.
Czy każda religia nie pozwala się rozwijać, czy tylko ta która wyznają Albańczycy.![]()
Możesz mieć taki pogląd , ale nie jest on aksjomatem.
.png)
niezawodny napisał(a):Ta niesprawiedliwość jest tylko w twoim umyśle. Tak jak nie było Srebrenicy po drugiej stronie tak samo nikt po drugiej stronie na palił cudzych ambasad itd - więc nie kłam bo kłamać po prostu nie wypada.
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
asikx napisał(a): Jesteś śmieszny w tej swojej chorej krucjacie przeciwko Serbom.
.png)
PAP napisał(a):A tak z innej beczki, bo mi się właśnie przypomniało, to generalnie wyluzuj, proszę Cię bardzo. W twojej wymianie z mkm'em dotyczącej Śląska i ciężkiej pracy w kopalni, twoja odpowiedź, że 'nie lubisz się brudzić', to nie był nawet nietakt, to było czyste CHAMSTWO
PAP napisał(a):![]()
![]()
Nie wiem czym zajmujesz się zawodowo, ale nie zmienia to faktu, że cieżką, niebezpieczną, fizyczną pracę górnika szanować musi każdy, niezależnie od tego, czy kopalnie są rentowne czy nie
![]()
![]()
PAP napisał(a):... Dzięki takim jak Ty 'warsiawskim mądralom' faktycznie potem mamy w kraju opinię bufonów, prostaków, i chamów ... więc moja gorąca prośba, za nim coś napiszesz, POMYŚL ... to nie boli![]()
.png)
kulka53 napisał(a):"Bośnia i Hercegowina zagrożona rozpadem"
Obradujący w Banja Luce na północy i Bośni i Hercegowiny parlament Republiki Srpskiej (RS), wchodzącej w skład wieloetnicznego państwa Bośnia i Hercegowina, zapowiedział możliwość secesji z tego państwa.
.png)
Marcin29 napisał(a):Islam, to jest religia ktora nie pozwala sie rozwijac. Wszedzie tam gdzie jest Islam jest bieda, smrod i ubostwo.Choc gdyby pozwolic zeby Polska stala sie panstwem religijnym i rzadzilby nim Rydzyk i reszta kleru, to u nas byloby to samo.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko