Ciężko się pisze z telefonu...
.png)
.png)
romuald22 napisał(a):Dlaczego trzeba być czujnym jak ważka? I nie ma miejsca na relaks? Oczywiście odbieram to jako dowcip ale jako gość nie kumaty w Pagu nie bardzo dowcip rozumiem.![]()
romuald22 napisał(a):Ta Beretkownica to jest rzut beretem skąd?![]()
romuald22 napisał(a):Po górach nie chce mi się łazić - mam je opodal. Wiadomo, że auto woli asfalt ale mogę maszynę przekonać do szutru. Nóżki Bozia dała to i kawałek przejść się mogę. I wolę spokój.
Czyli...?
.png)
Bea.ta napisał(a):romuald22 napisał(a):Dlaczego trzeba być czujnym jak ważka? I nie ma miejsca na relaks? Oczywiście odbieram to jako dowcip ale jako gość nie kumaty w Pagu nie bardzo dowcip rozumiem.![]()
Musi faktycznie nic nie czytałeś, masz zaległości
romuald22 napisał(a):Ta Beretkownica to jest rzut beretem skąd?![]()
Jak zdrowo ciepniesz i wiatry Ci posłużą to i z Pagu masz blisko - tym beretem![]()
ale jakbyś chciał ... z lekka to z Rucicownicy
romuald22 napisał(a):Po górach nie chce mi się łazić - mam je opodal. Wiadomo, że auto woli asfalt ale mogę maszynę przekonać do szutru. Nóżki Bozia dała to i kawałek przejść się mogę. I wolę spokój.
Czyli...?
Takich gór nie masz ... ba .. nawet ja nie mam![]()
Więc nie cudacz i weź to z buta
.png)
romuald22 napisał(a):Trochę pogawędziliśmy ale ja serio pytałem o konkrety.
Po pogawędce jestem w tym samym miejscu.
Ale dzięki za reakcję.
.png)
Bea.ta napisał(a):pytanie pierwsze - podobało ci się??
.png)
kawa62 napisał(a):I praktyczna uwaga dla tych co chcieliby przejechać drogą z miasta Pag do Novaliji wzdłuż zatoki przez Bosanę, że nie przejadą tą drogą, mimo że na mapce otrzymanej w Informacji Turystycznej w Pag-u jest ona zaznaczona takim samym kolorem jak ta przez Kolan. Po prostu w pewnym momencie droga asfaltowa przechodzi w szutrową potem w polną a potem się kończy wysypaną górą ziemi i kamieni. Tak wię nie wierzcie wszystkim informacjom podawanym IT, bo jak się okazało i oni nie do końca wiedzą co się dzieje na wyspie.
kawa62 napisał(a):I druga spostrzeżenie, plaża w Zrce zdecydowanie przereklamowana, ludzi tłum, większość pod wpływem, huk, brud smród i ubóstwo. Nie ma tam np. ani jednego prysznica plażowego, przebieralnia tylko jedna, za to na plaży pełno śmieci - kubków, butelek, papierków, opakowań po jedzeniu, napojach, itp. I jeszcze do tego wstęp płatny.
kawa62 napisał(a): Jak by jeszcze ktoś chciał się dowiedzieć to proszę pytać.
Pozdrawiam
.png)
kawa62 napisał(a):Bea.ta napisał(a):pytanie pierwsze - podobało ci się??
I praktyczna uwaga dla tych co chcieliby przejechać drogą z miasta Pag do Novaliji wzdłuż zatoki przez Bosanę, że nie przejadą tą drogą, mimo że na mapce otrzymanej w Informacji Turystycznej w Pag-u jest ona zaznaczona takim samym kolorem jak ta przez Kolan. Po prostu w pewnym momencie droga asfaltowa przechodzi w szutrową potem w polną a potem się kończy wysypaną górą ziemi i kamieni. Tak wię nie wierzcie wszystkim informacjom podawanym IT, bo jak się okazało i oni nie do końca wiedzą co się dzieje na wyspie.
kawa62 napisał(a):Za to polecam plażę między Zubovici (gdzie miałem kwaterę) a Metajną o nazwie "Spiaggia di Zubovici", pusto, czysto, plaża żwirowa, woda przezroczysta, knajpka w stylu hawajskim. To tyle aktualnych praktycznych wiadomości.

kawa62 napisał(a):I ten cudowny zapach ziół, w dole błękitne morze a ponad nim białe puste wzgórza. Super !
kawa62 napisał(a): Za to polecam plażę między Zubovici (gdzie miałem kwaterę) a Metajną o nazwie "Spiaggia di Zubovici", pusto, czysto, plaża żwirowa, woda przezroczysta, knajpka w stylu hawajskim.
.png)
Jackar napisał(a):kawa62 napisał(a): Za to polecam plażę między Zubovici (gdzie miałem kwaterę) a Metajną o nazwie "Spiaggia di Zubovici", pusto, czysto, plaża żwirowa, woda przezroczysta, knajpka w stylu hawajskim.
Pozdrawiam
A jak wygląda dojazd do tej plaży?
.png)
.png)
romuald22 napisał(a):Trochę pogawędziliśmy ale ja serio pytałem o konkrety.
Ale dzięki za reakcję.
.png)
MRK napisał(a):romuald22 napisał(a):Trochę pogawędziliśmy ale ja serio pytałem o konkrety.
Ale dzięki za reakcję.
Ci odpowiem, bo się nie doczekasz.
Jeśli jeden dzień, to rozplanowałbym to tak (zakładając, że wjeżdżas mostem, a nie płyniesz promem):
1. Pag
Połażenie uliczkami i wczesny obiad.
2. Metajna (Rucica plus jednak Beretnica)
Parking przy Rucicy. Tam krótki plażing. Potem jednak wdrapałbym się na górę i przeszedł na Beretnicę. 30-40 minut i jesteś. Droga spoko, a i widoczki fajne.
3. Mandre
Najpierw lignije w Bistro Porat, a potem kierunek plaża i czekanie na zachód Słońca. Jest co oglądać.
Jak starczy czasu, to po Metajnie można rozważyć gaje oliwne w Lun i dopiero potem Mandre.
Wsio:)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne