Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 28.06.2016 13:03

typ napisał(a):Jeszcze szybkie pytanie do bywalców. Jutro ma być baardzo wietrzny dzień. Żadna wlasna osłona przeciwsłoneczna nie wchodzi w grę. Podrzućcie jakiś pomysł na naturalnie zacienioną plaże na Pagu... Jeśli taka istnieje...

Mój patent na cień zakupiony w Jy..ku wygląda tak jak na zdjęciu poniżej. Stosowany jest w cro od 3 lat, a w domu daje cień na tarasie. Zdejmuję to tylko przy silnym wietrze i w czasie burzy, ale wymieniłem sznurki na dłuższe i mocniejsze linki zakupione w markecie budowlanym i dołożyłem małe karabinki, co pozwala na szybki demontaż - nie trzeba robić i rozwiązywać węzłów. Koszt niewielki, a cień w każdym miejscu. Mocuję linki do kamieni, gałęzi czy wbijam jakiś patyk - w zależności od miejsca.
P019.JPG
Przenośny kawałek cienia
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 28.06.2016 14:56

boboo napisał(a):
dr.kokos napisał(a):ależ mi się tutaj podoba (...)
A gdzie dokładnie i do kiedy jesteś?
My lądujemy w Metajnie za tydzień (we wtorek, 05.07) w godzinach okołopołudniowych.

Do 6 lipca no chyba że półfinał będzie to do 7 :) w Pagu. To tylko miejscówka do spania, śmigamy gdzie najładniej i najfajniej. Pytanko szybkie mam, którędy najlepiej na Filino ?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.06.2016 19:48

dr.kokos napisał(a):Składam oficjalna prośbę o przyjecie do Szanownego Grona Miłośników Wyspy Pag - ależ mi się tutaj podoba :hut:
Pozdrawiam z Pagu :papa:

Zwariowałeś???? :roll:

:)
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.06.2016 15:07

typ napisał(a):(...) Doczytałem ze dostep tylko od morza. Ja dam rady od lądu ale chyba dziewczyn nie namówie..
I jak?
Daliście radę pieszo do "zielonego"?
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 29.06.2016 15:22

Nie namowiłem dziewczyn...
Pobiegłem sam na koniec cypelka z latarnią. Dziś planuje sv.Vid na rowerku ale mam problemy z pozyczeniem, a jutro podejdę sam do zielonego żeby sprawdzić czy się da...
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 29.06.2016 22:00

dr.kokos napisał(a):
boboo napisał(a):
My lądujemy w Metajnie za tydzień (we wtorek, 05.07) w godzinach okołopołudniowych.

Do 6 lipca no chyba że półfinał będzie to do 7 :) w Pagu. To tylko miejscówka do spania, śmigamy gdzie najładniej i najfajniej. Pytanko szybkie mam, którędy najlepiej na Filino ?

Dr.kokos jesli masz w nr rejestracyjnym literki r i w i nieco drasniety tylny zderzak to jechalem dzis jakis czas za Toba wspinajac sie rano serpentynami z Pagu w kierunku Kolan :-)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 30.06.2016 18:19

boboo napisał(a):
typ napisał(a):(...) Doczytałem ze dostep tylko od morza. Ja dam rady od lądu ale chyba dziewczyn nie namówie..
I jak?
Daliście radę pieszo do "zielonego"?

Byłem tam dzisiaj. Da się. Z jednej strony (od czerwonego) dochodzi się do tej wnęki skalnej albo z drugiej strony (od strony tej mocno wciętej zatoczki) do plażyczki. Zatrzymałem sie kilka metrow powyzej plazy bo były tam dwie ekipy w strojach Adama więc nie chciałem przeszkadzać - końcowka zejscia była stroma ale do przejścia.
Da się więc do zielonego ale nie jest to łagodne zejscie. Do czerwonego bez problemu, porównywalnie do przejścia z Metajny do Beritnicy...
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 30.06.2016 18:24

typ napisał(a):
dr.kokos napisał(a):
boboo napisał(a):

Dr.kokos jesli masz w nr rejestracyjnym literki r i w i nieco drasniety tylny zderzak to jechalem dzis jakis czas za Toba wspinajac sie rano serpentynami z Pagu w kierunku Kolan :-)

No to wspinaliśmy się razem :), jechaliśmy zobaczyć Cistą, ale nam się nie podobała za bardzo.
Pozdrawiam :)

Ps.Gdzie stacjonujecie jeżeli można zapytać ?
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 30.06.2016 18:30

My jeszcze przed Simuni skrecilismy na nasza ulubiona zatoczke.
Mieszkamy w Pag. Od strony połnocnej. W poblizu hoteli. Jeszcze tylko dzis. Jutro Dugi Otok. Zaraz idziemy na miasto moze bedzie mecz w knajpkach...
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 30.06.2016 20:58

Taka malutka zatoczka z piaskiem, dojazd drogą szutrową, a na wprost jest wysepka? Jeżeli o tą chodzi to daj info jak tam dojechać, proszę...
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 30.06.2016 21:08

dr.kokos napisał(a):Taka malutka zatoczka z piaskiem, dojazd drogą szutrową, a na wprost jest wysepka? Jeżeli o tą chodzi to daj info jak tam dojechać, proszę...

Tak. To ta. Płytka i z piaskiem na dnie.
Jadac z Pagu mijasz serpentyny, potem droge na Kosljun i potem czekasz az pojawi sie po lewej szuter. Obok jest chyba jakis znak z muszla, tylko jest on tez w innym miejscu...
Szutrem jedziesz prawie do brzegu ale tuz przed skrecasz w lewo. Innej szutrowej krzyzowki nie ma. Potem jeszcze z 200m i masz mini parking na 5 samochodow...
Jak cos podesle Ci linka bo gdzies ją tutaj wczesniej opisywałem.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.07.2016 07:11

typ napisał(a):(...) Jadac z Pagu mijasz serpentyny, potem droge na Kosljun i potem czekasz az pojawi sie po lewej szuter (...)

@dr.kokos
W momencie gdy miniesz odbój na Kosljun (on jest w lewo) popatrz na licznik i zapamiętaj stan kilometrów (z przecinkiem :D ).
Po przejechaniu dokładnie 2000 metrów będzie odbój w lewo.
I tam wjedź.
Po następnych 950 metrach będzie znowu odbój w lewo.
Wjedź w to i po 150 metrach dojeżdżasz do tego małego parkingu.
Tu masz link do google maps:
https://www.google.de/maps/dir/44.43614 ... m2!4m1!3e0
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 01.07.2016 07:31

Dzięki za podpowiedź, będzie odwiedzona :)... dzisiaj :papa:

Zaliczona :D
_DSC1082.jpg

... genialna...
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 01.07.2016 23:28

dr.kokos napisał(a):Dzięki za podpowiedź, będzie odwiedzona :)... dzisiaj :papa:

_DSC1082.jpg

... genialna...

ja już też się melduję z :D

ps
nie wiem czy coś porobili z oznaczeniami czy ja coś przegapiłem przez drące się "bachory" ale w Wiedniu straciłem dwie godziny na korki .... po wcześniejszym korku na światła w Pojsdorfie dzisiejszą Austrię będę wspominał w stylu "niesmak pozostał" ... jednak naprawdę żałuję tych co stali w stronę Czech bo korek/kolejka tirów i osobówek ciągnęła się przez parę kilometrów 8O
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 02.07.2016 06:21

dr.kokos napisał(a):Dzięki za podpowiedź, będzie odwiedzona :)... dzisiaj :papa:

_DSC1082.jpg

... genialna...

To teraz czas na kolejne ciekawe. Może te bliskie Wam "Bosany" albo też te na północ od centrum Pagu. Jeśli nie te "kolorowe" o których pisaliśmy wyżej to możesz odwiedzić łatwiej dostępne. Wyjeżdżasz z Pagu koło hoteli kierując się na pn i wąskim szutrem dojeżdżasz do dużego parkingu. Z drogi obserwujesz czy chce Wam się tyle schodzić w dół i czy plaże Wam pasują.
Jak nie pasuje to jesteś "stratny" tylko kilka minut. Nawracasz i jedziesz np na Babe do Novalji. Zupełnie inny klimat ale mi pasował jako wersja plaży z dojazdem, barem, częściowo piaskiem na dnie i wolno opadającym dnem :-) , albo też na plażę Zubovici przed Metajną, dojazd wąskim asfaltem na samą plażę, drogowskaz chyba na "Drazice"? Spodobało się nam, że nikogo nie było... tylko bar :-). O Beritnicy czy Rucicy nie muszę chyba wspominać że warto. Wszystkie wymienione bez opłat parkingowych. Jako że na plaży nie wytrzymujemy zbyt długo i często je zmieniamy to kwestia opłat ma dla mnie znaczenie.
Oczywiście ta plaża na której już byliście wczoraj zdecydowanie dla nas najlepsza z łatwo dostępnych...
Pozdrowienia z Dugiego Otoku!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 233
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone